Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέες προτάσεις για το φετινό καλοκαίρι των Ξανθιωτών

Νέες προτάσεις για το φετινό καλοκαίρι των Ξανθιωτών

0

«Ranch KYRIAKOU»: Ένα ράντσο στο …Ελ Μυρωδάτο! Ένα Ιππικό Κέντρο που παραδίδει μαθήματα Ιππασίας δίπλα στην θάλασσα

 

Ανοίγει φέτος το πάλαι ποτέ «Τουριστικό»– Αναδρομή στο παρελθόν όταν η παραλία της Σκάλας Αβδήρων θεωρούνταν η «κόπα καμπάνα» της Ξάνθης

 

 

Καλοκαιράκι …προ των πυλών και τα βλέμματα στρέφονται προς τις παραλίες. Ο νομός μας έχει μια μεγάλη ακτογραμμή με πολλές παραλίες άλλες πολυσύχναστες και «αξιοποιημένες» , αν θεωρηθεί αξιοποίηση η «κατάληψη» του αιγιαλού από beach bar, άλλες στην αυθεντική τους μορφή και χωρίς παρεμβάσεις και ως επί το πλείστον ερημικές που ωστόσο έχουν τους fun τους σε πολύ περιορισμένη όμως κλίμακα. Σε κάθε περίπτωση το καλοκαίρι ξεκινά και το φετινό επιφυλάσσει στους Ξανθιώτες δύο νέους προορισμούς που έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για δυο σημαντικές επενδύσεις στο τομέα του παραλιακού και του εναλλακτικού τουρισμού που βρίσκονται και οι δυο στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων και έχουν τα φόντα να «χτυπήσουν» την τουριστική «φλέβα» στο νομό μας.

Ένα ράντσο στο …Ελ Μυρωδάτο!

Πρόκειται για το Ranch KYRIAKOU που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Μυρωδάτου. Ένας κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για να λειτουργεί ως Ιππικό κέντρο, όπου οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα αρχικά να κάνουν βόλτα γνωριμίας με τα άλογα και στη συνέχεια να κάνουν μαθήματα Ιππασίας που παραδίδουν ειδικοί πιστοποιημένοι εκπαιδευτές. Στο ίδιο χώρο λειτουργεί και Κέντρο αναψυχής με ζωντανή μουσική που προσφέρει καφέ, ποτά αλλά και επιλεγμένα πιάτα από τα χέρια της οικοδέσποινας. Μια καλή πρόταση που ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στο καλοκαίρι αλλά όλες τις εποχές αφού μια βόλτα με το άλογο έχει την χάρη της χειμώνα – καλοκαίρι, άνοιξη – φθινόπωρο!

Το πάλαι ποτέ «Τουριστικό» σε έκδοση 2018

Έμεινε σαν «Τουριστικό» στην μνήμη των Ξανθιωτών από την δεκαετία του ‘70 όταν το τότε αναψυκτήριο του ΕΟΤ και η παραλία στην Σκάλα των Αβδήρων θεωρούνταν η «Κόπα καμπάνα» της Ξάνθης! Οι σημερινοί 50ρηδες(+) έχουν πολλές αναμνήσεις από τότε που μετά το μπάνιο στα «βραχάκια» , όπως λεγόταν η πλαζ που εκτείνεται μετά τον βραχίονα του σημερινού αλιευτικού καταφυγίου το οποίο δεν υπήρχε τότε , τους πήγαιναν οι γονείς του για παγωτό στο τουριστικό. Οι πιο μεγάλοι ίσως να έχουν συνδέσει το χώρο με …καλοκαιρινές αγάπες υπό τον ήχο των τραγουδιών της εποχής που έπαιζαν στο …τζουκ μποξ! Αυτά τότε… Από το 1990 και μετά το Τουριστικό απαξιώθηκε και ερημοποιήθηκε όταν το παράτησε ο ιδιώτης και ακολούθησαν διάφορες ιστορίες …γραφειοκρατικής τρέλας. Απ’ αυτή έχει ταλαιπωρηθεί δεόντως και ο σημερινός μισθωτής που πέρασε 10 χρόνια περιμένοντας πότε θα ξεμπλέξουν οι δημόσιες υπηρεσίες τα …”μπούτια” τους για να πάρει το «πράσινο φως» να ξεκινήσει. Φέτος απ’ ότι φαίνεται θα λειτουργήσει, δίνοντας ζωντάνια στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη των Αβδήρων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnthopoulou@empros.gr

 

“Τουριστικό” από το 1970 έως το 2018

Μετά το 1990 όταν εγκαταλείφθηκε…

Όπως είναι σήμερα έτοιμο να λειτουργήσει το καλοκαίρι
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…