Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο μεσογειακό

Κοτόπουλο μεσογειακό

0
kotopoulo-mesogeiako-web

-8 μπουτάκια (μόνο τα ποδαράκια) κοτόπουλου

-750 γρ. πατάτες κομμένες σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους

-2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

-2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες

-1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες

-1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες

-2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

-1 κ.σ. ρίγανη

-12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

-2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ

-1 κ.σ. τοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη

-1 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη

-ψιλοκομμένο μαϊντανό

-ελαιόλαδο

-αλάτι πιπέρι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 5 λ. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τις κόβετε σε μέτριους κύβους.

Πλένετε, στεγνώνετε το κοτόπουλο, το βάζετε σε λαδωμένο ταψί, το αλατοπιπερώνετε, το πασπαλίζετε με τη πάπρικα και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τις πατάτες. Περιχύνετε με το λάδι, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά, και προσθέτετε 1/2 φλ. νερό ή ζωμό κότας. Ανακατεύετε προσεκτικά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Ψήνετε για 30 λ με σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το ταψί. Μετά προσθέτετε τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ διαλυμένο με τη ζάχαρη σε 1/2 φλ. νερό (ή ζωμό κότας) και τις ελιές και μαγειρεύετε για 25-30 λ επιπλέον με ξεσκέπαστο ταψί ή μέχρι να γίνουν τα μπουτάκια και τα λαχανικά, μαλακώσουν. Πέντε λ πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο προσθέτετε τη φέτα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το βγάζετε από τη φωτιά το αφήνετε για 10 λ στο ταψί να “σταθεί” το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα μαϊντανό και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…