Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Μία σεμνή και άνοστη τελετή

Μία σεμνή και άνοστη τελετή

0
tsipras arta

Έληξε πρόσφατα χωρίς ούτε μία σφαίρα και χωρίς κανέναν φόνο, μέσα σε κλίμα συμφιλίωσης όλων των πολιτικών παρατάξεων, η σεμνή τελετή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην πόλη της Λαμίας. Η αστυνομία είχε αφήσει ελεύθερους στην κυκλοφορία μερικούς συνοικιακούς πεζόδρομους σε ένδειξη δημοκρατικής αντίληψης. Όλοι οι άλλοι ήταν κλειστοί. Στο δύσκολο αυτό έργο στάθηκαν αρωγοί είκοσι δημοκρατικές κλούβες ΜΑΤ, τα 101 εκπαιδευμένα σκυλιά της Δαλματίας και πεντακόσιοι μυστικοί δημοκρατικοί πράκτορες με πολιτική ενδυμασία. Ευτυχώς, όλα κύλησαν ομαλά παρά την χαλαρότητα των αστυνομικών δυνάμεων να αφήσουν ανοικτή την εθνική οδό Αγρινίου- Ιωαννίνων και το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου. Οι αεροπορικές συγκοινωνίες, οι διερχόμενες από την Ανατολική Ελλάδα διευκολύνθηκαν μέσω του εναερίου διαδρόμου Καϊρου-Λονδίνου. Ο Διοικητής της αστυνομίας τώρα θα κληθεί να λογοδοτήσει για αυτή   την χαλαρότητα μαζί με τον λιμενάρχη της Χίου που επέτρεψε τον κατάπλου επιβατηγών πλοίων της γραμμής. Η δημοκρατία έδειξε τα ολόλευκα δόντια της.

Τα θέματα που ετέθησαν ήταν γενικού ενδιαφέροντος και ειδικού προσανατολισμού ούτως ώστε οι επόμενες γενεές να βρούν ανοικτό τον δρόμο για να τα επιλύσουν. Και αν όχι οι επόμενες, τουλάχιστον οι μεθεπόμενες. Η βεβαιότητα έλευσης και μελλοντικών ανθρωπίνων γενεών εξασφαλίζεται από τα ευρήματα διαπρεπών επιστημόνων προεξάρχοντος του Κάρολου Δαρβίνου.

Όπως αναμενόταν δεν ακούστηκε ούτε μία φορά η λέξη βιομηχανία διότι περιέχει την βωμολοχία της λέξης βιομήχανος. Αλλοίμονο, δεν είμαστε μικρά παιδιά για να μας κοροϊδεύουν οι κεφαλαιούχοι. Το κεφάλαιο να πάει από εκεί που ήρθε, εδώ θα παραμείνει η ιδέα και το όραμα της κοινωνικής δημοκρατίας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, προκειμένου να αποτάξουμε την αντικοινωνική δημοκρατία, την καπιταλιστική δημοκρατία και όποια άλλη δημοκρατία δεν είναι του γούστου μας και δεν ταιριάζει στον ευαίσθητο χαρακτήρα μας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ακόμη πως απέφυγαν οι ομιλούντες να πούν κάτι για την δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής από το Λειανοκλάδι στο Καρπενήσι διότι αυτό απαιτεί σκέψη και φαντασία τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τους πολίτες. Δυστυχώς δεν συνάδει η ιδέα του σιδηροδρομικού δικτύου με το χοιρινό κοντοσούβλι. Άσε τώρα Κώστα μην ξυπνήσουν οι Καρπενησιώτες και βρούμε τον μπελά μας. Όχι απότομες κινήσεις, μπορεί να χτυπήσει κανένας άσχημα.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι προτάσεις του κυρίου Περιφεριάρχη περί ενδυνάμωσης του ιδιωτικού τομέα ήταν χαρακτηριστικά επιτυχημένες, με την προϋπόθεση να παραμένει ο ίδιος εσαεί στον δημόσιο τομέα, που ξέρει και το επάγγελμα. Από γενιά σε γενιά πηγαίνει η γνώση, όπως η γεύση του Λουμίδη. Άλλωστε έχουμε τόσους χαζούς ιδιώτες (idiot) που εξασφαλίζουν για χιλιετίες ακόμη τους μισθούς των αρμοδίων αξίων Περιφεριαρχών, Βουλευτών και Υπουργών. Με την κοσιά να κόβεις δεν θα τελειώσουν ποτέ. Λερναία ύδρα, ένα κεφάλι χαζού κόβεις, δύο φυτρώνουν. Όπως έλεγε και ο Αϊνστάϊν, ‘’το σύμπαν μπορεί να έχει όρια, η βλακεία όμως όχι’’.

Ακούστηκαν κουβέντες και για τον ιαματικό τουρισμό λόγω του πλήθους των λουτροπόλεων. Ωραίες κουβέντες, προπόσεις, καταπόσεις, αναδασώσεις, διαπιστώσεις αλλά κουβέντα για πιστώσεις. Τρία κρατικά ξενοδοχεία και το εστιατόριο περιμένουν εδώ και δεκαετίες την αναστύλωσή τους στην Υπάτη μέχρι που το υπουργείο πολιτισμού τα έκρινε διατηρητέα και απαγορεύεται πλέον η οποιαδήποτε επέμβαση στα καταρεύσαντα αρχαία μνημεία-ξενοδοχεία. Μόνη ελπίδα να φάνε το παραμύθι οι τουρίστες ότι πρόκειται για ταφικά μνημεία του Μέγα Αλέξανδρου και να καταφθάνουν αγεληδόν. Βέβαια καλό θα ήταν να υπήρχε σιδηροδρομική σύνδεση από το Λιανοκλάδι στα Λουτρά Υπάτης αλλά προς το παρόν ας χαρούμε την άνοδό της ομάδος μας στην Α κατηγορία. Το συναίσθημα είναι πιο αποτελεσματικό από τη λογική. Η σκέψη, όπως λέει ο Ντοστογιέφσκι, είναι συνήθως υπόθεση άλλων. Όχι πάντως των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Θα αναφέρουμε και το πιο σημαντικό της ημέρας: Ο Πρωθυπουργός, με το δημιουργικό του πνεύμα διαβεβαίωσε τους κατάκοπους συνδικαλιστές της Λάρκο ότι η εταιρεία θα παραμείνει δημόσια

εως το 3.000μ.Χ. Ολοφάνερο σημάδι πως οι φορολογούμενοι αντέχουν ακόμη. Μην σας παραπλανούν με τα μυξοκλάματα, χτυπήστε τους αλύπητα, μέχρι να φτύσουν αίμα!

Φοίβος Ιωσήφ                                                                

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ενθυλάκωσις χρημάτων

    Ωραίο πράγμα το εύκολο χρήμα, το ρίχνεις στην από μέσα, πίνεις το φρεντουτσίνο σου, ψηφίζε…
  • Κάνετε πολλά σφάλματα Κύριε Μητσοτάκη

    Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.  Εσείς κ. Μητσοτάκη όχι δις, αλλά τετράκις και πεντάκι…
  • Ο Πυλών

    Οι πυλώνες της ΔΕΗ δεν είναι οι μόνοι που μεταφέρουν το ρεύμα ως το τελευταίο χωριό, υπάρχ…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκκλησιαστική περιουσία : Μέρος Α’ – σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Α.        1. Στην ιστορία του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους πολλά γεγονότα έχουν συμβάλει στ…