Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 362 συμπολίτες πρόσφεραν το αίμα τους στις καλοκαιρινές αιμοδοσίες

362 συμπολίτες πρόσφεραν το αίμα τους στις καλοκαιρινές αιμοδοσίες

0
aimodosia fiali-empros

14 εξορμήσεις πραγματοποίησε ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών της Ξάνθης από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου. 62 νέα μέλη στην οικογένεια της Αγάπης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν, προσήλθαν και έφεραν σε πέρας τις καλοκαιρινές αιμοδοσίες του συλλόγου για το έτος 2017. Όπως σημειώνει «πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά ένα δύσκολο εγχείρημα σε μια περίοδο που ήταν από τις πιο δύσκολες καλοκαιρινές εβδομάδες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας αλλά και λόγω του ότι πολλοί συμπολίτες μας εθελοντές απουσίαζαν λόγω διακοπών ή λόγω εύρεσης και απασχόλησης εργασίας σε χώρες του εξωτερικού. Παρόλα αυτά όμως τα καταφέραμε. Η λίγη σχετικά ταλαιπωρία από την πλευρά των εθελοντών αιμοδοτών δεν ήταν τίποτα μπροστά στη μεγάλη ανακούφιση και στο μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης που μεταφέραμε όλοι μας μέσω της πράξης αυτής στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Σε συνεργασία λοιπόν με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» των Αθηνών πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14 εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης από τις 24 έως και τις 30 Ιουλίου 2017. Υπενθυμίζουμε ότι οι περιοχές και τα δημοτικά διαμερίσματα που συμμετείχαν ήταν : η Γλαύκη, η Πάχνη, η Μύκη, τα Μελοίβια, τα Κιμμέρια, το Ωραίον, τα Βαφέικα, η Κοτύλη, η Σμίνθη, το Δημάριο, ο Κένταυρος, οι Άνω Θέρμες και ο Εχίνος, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια εθελοντική εξόρμηση στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης για τους εναπομείναντες κατοίκους και εθελοντές της πόλης μας.

Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 362 συμπολίτες μας. Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 427 που προσήλθαν κατάφεραν και αιμοδότησαν οι 362, από τους οποίους οι 266 ήταν άντρες και οι 96 γυναίκες. Οι νέοι ηλικιακά εθελοντές μας από 17 έως 35 ετών ήταν συνολικά 175 -ποσοστό 48,35% επί συνόλου ενώ αρκετοί νέοι γονείς από 36 έως 50 προσέφεραν το αίμα τους, οι οποίοι συνολικά ήταν 144 και σε ποσοστό συμμετοχής τους στο 39,78%. Προστέθηκαν επίσης στην οικογένεια της «αγάπης» 62 νέα μέλη (ποσοστό 17,13% επί συνόλου).

Τα μέλη του συλλόγου της «Αγάπης» ανανεώνουν το ραντεβού τους με τις οργανωμένες μαζικές εθελοντικές και ομαδικές αιμοδοσίες για τον προσεχή Νοέμβριο με τη συμμετοχή της εκπαίδευσης και διαφόρων άλλων φορέων και ιδιωτών.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι όλοι μπορούν και πρέπει να προσφέρουν το αίμα τους. Η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ξάνθης θα παραμείνει και όλο τον Αύγουστο κανονικά σε λειτουργία για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…