Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξάνθη: Πρώτο δείγμα σε φιλικό επίπεδο θετικό

Ξάνθη: Πρώτο δείγμα σε φιλικό επίπεδο θετικό

0
endekada-2017

Επικράτησε άνετα με σκορ 3-0 επί της Σπάρτακ Πλέβεν

«Σεφτέ» με δύο γκολ ο Γέντρισεκ – ένα γκολ ο Κάστρο

Θετικά ήταν τα δείγματα της Ξάνθης από το πρώτο της φιλικό στα πλαίσια της προετοιμασίας της, καθώς νίκησε εύκολα τη βουλγάρικη Σπάρτακ Πλέβεν με 3-0.

Μπορεί ο αντίπαλος της να ήταν χαμηλότερης κατηγορίας και αρκετά πιο ασθενέστερος σε δυναμικότητα όμως έπαιζε πολύ σκληρά – έως αντιαθλητικά ανά διαστήματα – με τους παίκτες της Ξάνθης στο πρώτο τους ματς να ανταποκρίνονται θετικά και με μία επιβλητική εμφάνιση να πετυχαίνουν τρία τέρματα, έχοντας και τρία ακυρωθέντα γκολ, ένα δοκάρι και πολλές ακόμη καλές στιγμές.

Στο φιλικό που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου του Πράβετς όπου συνεχίζει με το 2ο στάδιο προετοιμασίας της η Ξάνθη, έφτασε στο 3-0 με δύο γκολ του Έρικ Γέντρισεκ στο α’ μέρος και ένα του Αργεντινού Ματίας Κάστρο στην επανάληψη, ενώ ο Σλοβάκος επιθετικός είχε ένα δοκάρι και αρκετές ακόμη καλές ευκαιρίες. Σκόρερ θα μπορούσαν να χριστούν και οι Φασίδης, Ορφανίδης Π. και ο Κάστρο ξανά αφού έχασαν καλές ευκαιρίες, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το ότι η Ξάνθη είχε 10-0 κόρνερ.

Το φιλικό της Πέμπτης ήταν ένα παιχνίδι με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, αρκετές κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα στην επανάληψη για την βουλγάρικη ομάδα, σε μία φάση όπου χτύπησε ο Τριάδης και αποχώρησε τραυματίας χωρίς όμως να έχει κάτι ανησυχητικό.

Ο Μίλαν Ράσταβατς και οι συνεργάτες του είδαν την αγωνιστική κατάσταση των παικτών τους και παράλληλα οι τελευταίοι έδειξαν στο γήπεδο κάποια στοιχεία της δουλειάς που γίνεται όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας.

Για την Ξάνθη στο Α’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Λουσέρο, Καμαρά, Ορφανίδης Π., Κίκε, Φασίδης, Γέντρισεκ.

Στο Β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Γκαραβέλης, Ορφανίδης Λ., Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Συλλά, Μελιόπουλος, Ντε Λούκας, Τριάδης, Ρότσε, Κάστρο, Κώστας.

* Στο φιλικό δεν έπαιξε ο νεοαποκτηθείς Πορτογάλος εξτρέμ Μπρίτο που προπονείται ατομικά ώστε να ενσωματωθεί τις επόμενες ημέρες στο ομαδικό πρόγραμμα.

** Ο νεαρός στόπερ Μελιόπουλος έπαιξε ως «εξάρι» στο Β’ ημίχρονο καθώς ο Μεχία δεν έχει επιστρέψει από τις υποχρεώσεις με την Εθνική Ονδούρας στο Golden Cup της Κεντρικής – Βόρειας Αμερικής.

*** Δεν πήραν χρόνο συμμετοχής οι νεαροί τερματοφύλακες Μανώλης Δεμένικος, Γιώργος Τζελέπης, Παναγιώτης Σταθάκης που βρίσκονται στην αποστολή της προετοιμασίας και προπονούνται με τους υπόλοιπους παίκτες.

*** Το φιλικό στο Πράβετς παρακολούθησαν και 50 περίπου θεατές.

**** Η ξανθιώτικη αποστολή θα παραμείνει στη Βουλγαρία μέχρι τις 30 Ιουλίου. Τα φιλικά επί βουλγαρικού εδάφους είναι κόντρα σε Σπάρτακ Πλέβεν (3-0), Κέρκυρα (23/7), Απόλλων Σμύρνης (26/7) και Πλατανιά (29/7).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …