Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Φτου και απ’ την αρχή» με το κάμπινγκ Μυρωδάτου

«Φτου και απ’ την αρχή» με το κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou

Έκπτωτος κηρύσσεται σήμερα ο 1ος πλειοδότης από το δημοτικό συμβούλιο. Το «μπέρδεμα» και το «ξεμπέρδεμα» που προτείνει ο Κ. Αντωνιάδης

Είτε να επιλυθεί νομικά ή να το αξιοποιήσει ο δήμος κατασκευάζοντας ξενοδοχείο

«Στοιχειώνει» για μια ακόμη φορά τη δημοτική αρχή το κάμπινγκ Μυρωδάτου αφού για άλλη μια φορά σε ναυάγιο μεταβλήθηκε η απόπειρα της μίσθωσης. Ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης είδε και απόειδε ότι ο πρώτος πλειοψηφών δεν εμφανίστηκε να υπογράψει το συμβόλαιο και με εισήγησή του στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο τον κηρύττει έκπτωτο και αποφασίζει επανάληψη της δημοπρασίας. Μάλιστα έχει κληθεί ο 1οςπλειοδότης προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφασή του να μην υπογράψει το συμβόλαιο.

Το «μπέρδεμα» και το «ξεμπέρδεμα» που προτείνει ο Κ. Αντωνιάδης

Δύο λύσεις προτείνει ο επικεφαλής της «Δημοκρίτειας Κίνησης» κ. Κώστας Αντωνιάδης για να βγει ο δήμος από το αδιέξοδο. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Αντωνιάδης είχε προειδοποιήσει τον δήμαρχο ότι θα υπάρξει κώλυμα.Όπως υποστήριξε σε ρεπορτάζ του«Ε» (φύλλο 29 Ιουνίου 2017) το οικόπεδο δεν είναι αυτοτελές αλλά μέρος της συνολικής έκτασης των 4.698 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου Αβδήρων και ότι αυτό σημαίνει πως ο επενδυτής δεν μπορεί να πάρει άδεια για να κτίσει ούτε… τούβλο. Επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ ο εκπρόσωπος του Βούλγαρου επιχειρηματία που πλειοψήφησε, κ. Μεχμέτ Εφέντη Ισμέτ ζήτησε ο δήμος να κάνει κάποιες αλλαγές στα συμβόλαια: « για να μπορέσουμε να πάρουμε αδειοδοτήσεις. Γι αυτό ζητάμε προθεσμία 1 μηνός. Έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε με την προϋπόθεση ο δήμος να κάνει αυτές τις ενέργειες».

Να το αξιοποιήσει ο δήμος κατασκευάζοντας ξενοδοχείο

Σ’ ότι δε αφορά τις λύσεις που προτείνει ο κ. Αντωνιάδης. Η πρώτη είναι νομική και συγκεκριμένα να γίνει κατάτμηση του οικοπέδου των 30 στρεμμάτων και με συμβολαιακή πράξη να παραχωρηθεί στο δήμο ώστε να μπορεί ο δήμος να το δημοπρατήσει. Η δεύτερη είναι άλλης μορφής. Ειδικότερα ο κ. Αντωνιάδης προτείνει ο ίδιος ο δήμος μέσω προγράμματος να το αξιοποιήσει κατασκευάζοντας μια ξενοδοχειακή μονάδα 200 κλινών που θα μπορεί να δέχεται τουρίστες μέσω τσάρτερς που θα αναβαθμίσουν την περιοχή. Όπως υποστηρίζει είναι εφικτό και βιώσιμο ως εγχείρημα αρκεί να υπάρχει βούληση και αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή, κάτι όμως που όπως διαπιστώνει: «Δυστυχώς δεν υπάρχει όραμα από την δημοτική αρχή», καταλήγει ο κ. Αντωνιάδης.

Τι θα κάνει ο 2ος πλειοδότης;

Να σημειώσουμε πως ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης έχει δηλώσει στο «Ε» πως το γεγονός ότι κηρύσσεται έκπτωτος ο 1ος πλειοδότης δεν σημαίνει ότι ακυρώνεται ο διαγωνισμός καθώς η διαδικασία ορίζει να κληθεί ο 2ος πλειοδότης. Το ερώτημα βέβαια είναι στο κατά πόσο ο 2ος πλειοδότης θα εκδηλώσει ενδιαφέρον εφόσον συνεχίζει να υφίσταται το κώλυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο 2ος πλειοψηφών θα αποφασίσει εφόσον κληθεί και ενημερωθεί επίσημα από το δήμαρχο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…