Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην κορυφή της Ελλάδας ο Α.Ο.Ξ. μέσω… ορειβασίας στον Όλυμπο!

Στην κορυφή της Ελλάδας ο Α.Ο.Ξ. μέσω… ορειβασίας στον Όλυμπο!

0
xanthifans olympos

Στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας ανέβηκαν δύο μέλη των «xanthifans» και ύψωσαν τη σημαία της Ξάνθης

 

Οι δύο φανατικοί φίλαθλοι του ΑΟΞ, ήταν οι Λευτέρης Κασαπίδης και Στέφανος Αρτεμίου (μέλη των xanthifans) που συμμετείχαν στην ανάβαση του Ολύμπου με ορειβατικό σύλλογο από τη Θεσσαλονίκη, με το εγχείρημα τους να πραγματοποιείται το περασμένο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16ης Ιουνίου η ομάδα που αποτελούνταν από 23 άτομα ξεκίνησε για την ανάβαση στον Όλυμπο, φτάνοντας το Σάββατο 17/06 εκεί, αφού έκαναν μία στάση για διανυκτέρευση σε καταφύγιο.

Το πρόγραμμα εξάλλου περιείχε έξι ώρες ανάβαση την 1η ημέρα, και άλλες τρεις ώρες τη 2η έως την κορυφή, όπου οι δύο Ξανθιώτες έβγαλαν από τα σακίδια τους τη σημαία με το σήμα του ΑΟΞ για τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η κατάβαση που κράτησε 9 ώρες και η επιστροφή στη βάση.

Για την εμπειρία τους μίλησε στο «Ε» ο Λευτέρης Κασαπίδης (αντιπρόεδρος xanthifans) αναφέροντας:

Λ.Κ.: «Προσωπικά ασχολούμαι τα τελευταία 3,5 χρόνια με την πεζοπορία και την ορειβασία σε βουνά της Ελλάδας. Σίγουρα η εμπειρία του να ανεβαίνεις στο ψηλότερο βουνό της χώρας μας είναι μοναδική παρά τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κάποιος για να φτάσει εκεί. Βέβαια για να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για τον Όλυμπο δεν ήταν μία απόφαση της στιγμής αλλά χρειαστήκαμε ένα διάστημα προετοιμασίας, όμως το είχαμε θέσει ως στόχο και τελικά το καταφέραμε, με τον Στέφανο (Αρτεμίου) βέβαια να έχει μεγαλύτερη εμπειρία καθώς ασχολείται πολλά χρόνια με τέτοιου είδους εξορμήσεις».

Για τη σημαία με το σήμα του ΑΟΞ που ύψωσαν οι δύο αναρριχητές, ο κ. Κασαπίδης τόνισε:

Λ.Κ.: «Ήταν μία συμβολική κίνηση καθώς θέλαμε να δείξουμε και στην ομάδα μας και στην πόλη της Ξάνθης ότι η θέση του ΑΟΞ είναι όσο πιο ψηλά γίνεται, στην κορυφή της Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι όλοι οι Ξανθιώτες όταν θέτουν στόχους, όσο υψηλοί και δύσκολοι και αν είναι, μπορούν μέσα από προσπάθεια και ομαδική συνεργασία να τους πετύχουν».

Όσο για τις επόμενες εξορμήσεις και μελλοντικά σχέδια για αναβάσεις σε κάποια βουνά ο ίδιος απάντησε:

Λ.Κ.: «Έχουμε βάλει ως στόχο να ανέβουμε και του χρόνου ξανά στον Όλυμπο, καθώς στην πρόσφατη ανάβαση μας εκεί οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές και δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε τη θέα από εκεί ψηλά. Έτσι θα ξαναπροσπαθήσουμε σε ένα χρόνο να ανεβούμε εκεί για να απολαύσουμε τις ομορφιές του ορεινού όγκου και της θέας από το ψηλότερο σημείο της Ελλάδας. Ενδιάμεσα βέβαια θα εξασκούμαστε με αναβάσεις σε άλλα βουνά και κορυφές της περιοχής μας και όχι μόνο».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …