Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ επιτίθεται στους βουλευτές της ΝΔ για τη στήριξη Καραμπίνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ επιτίθεται στους βουλευτές της ΝΔ για τη στήριξη Καραμπίνη

0
DPTH-empros

Σημειώνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με την κοινοβουλευτική ερώτηση ταυτίστηκε πλήρως με το αφήγημα του πρύτανη σχετικά με την υπόθεση

«Ο σπουδαίος ρόλος του ΔΠΘ κρίνεται αδιαμφισβήτητος και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτελή συμφέροντα υπηρετούντων σε αυτό»

Στους φορείς που έχουν δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή τους στον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κυρίως στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ΑΜΘ, με αφορμή την πρόσφατη ερώτησή τους στη Βουλή, απαντούν επιτιθέμενοι οι 12 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι σε κείμενο με τίτλο την ειρωνική ερώτηση: «οι «άριστοι» της ΝΔ προσφέρουν πολιτική κάλυψη στα φαινόμενα διαπλοκής του ΔΠΘ;», υποστηρίζουν ότι ο πειθαρχικός έλεγχος έχει στόχο την πάταξη φαινομένων κακοδιαχείρισης και διαφθοράς, θέτοντας φυσικά στο επίκεντρο των κατηγοριών τους τον ίδιο τον Α. Καραμπίνη.

Στην κοινή τους δήλωση οι βουλευτές, με ένα σύντομο ιστορικό, αναφέρονται στον σχετικό έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ), και στα πορίσματά του, που οδήγησαν στην πειθαρχική δίωξη. Ισχυρίζονται ότι επί συγκεκριμένων παρατυπιών ο πρύτανης δεν έχει δώσει απαντήσεις, αλλά «υιοθέτησε τη γραμμή της πολιτικής δίωξης».

Οι βουλευτές επικρίνουν δε, την απόφασή του να μην παραιτηθεί εν αναμονή της σύγκλησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, και δηλώνουν την ενόχλησή τους για τις επιθέσεις σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. εννοεί στον Ζεϊμπέκ), την μήνυση στον υπουργό Παιδείας, και τις «πολιτικές συμμαχίες», όπως χαρακτηρίζουν, τη στήριξη από την πλευρά αρχών και φορέων.

Ειδικά δε για το θέμα του Ειδικού Γραμματέα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. ο οποίος είναι και καθηγητής του ΔΠΘ, αναφέρουν ότι ζήτησε να εξαιρεθεί και δεν υπέγραψε καν τα συγκεκριμένα πορίσματα. Όσον αφορά στην ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ σχολιάζουν ότι: «Η αξιωματική αντιπολίτευση με την κοινοβουλευτική ερώτηση ταυτίστηκε πλήρως με το αφήγημα του πρύτανη σχετικά με την υπόθεση» και ότι «εγκαλεί επί της ουσίας την κυβέρνηση για τη μη συγκάλυψη της υπόθεσης», ενώ επισημαίνουν: «το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης και ευημερίας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και έχει αναδείξει αξιόλογο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο, το οποίο δεν γίνεται να επισκιάζεται από υποθέσεις διαφθοράς. Ο σπουδαίος ρόλος του κρίνεται αδιαμφισβήτητος και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτελή συμφέροντα υπηρετούντων σε αυτό. Σε τυχόν φαινόμενα κακοδιαχείρισης και παρανομίας, που το ζημιώνουν, λοιπόν, όχι μόνο δεν πρέπει να μένουν σκιές, αλλά να διερευνώνται σε βάθος και να αποδίδονται ευθύνες εκεί που πρέπει. Η διαχρονική εμπλοκή του κ. Α. Καραμπίνη στην κεφαλή της διοίκησης του πανεπιστημίου δε συνιστά τεκμήριο ιδιοκτησίας και υποτέλειας του ιδρύματος στον οποιοδήποτε πρύτανη, ο οποίος από θέση ευθύνης οφείλει να υπηρετεί το πανεπιστήμιο και όχι το αντίθετο». Καταλήγουν δε ότι: «η άκριτη και ατεκμηρίωτη υιοθέτηση κίτρινων πρωτοσέλιδων, το πρόσκαιρο πολιτικό φλερτ και στήριξη στον κ. Α. Καραμπίνη, η απόπειρα αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ζητήματα, που ταλανίζουν το ΔΠΘ δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά κυνική ομολογία, ότι η Ν.Δ αποτελεί το φερέγγυο σύμμαχο των αγκυλώσεων και των κακώς πεπραγμένων του χθες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…