Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Νέες κινητοποιήσεις για τα διόδια σχεδιάζει ο δήμος Καβάλας

Νέες κινητοποιήσεις για τα διόδια σχεδιάζει ο δήμος Καβάλας

0
diodia kavala antidrasi 2

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα αποφασιστεί ο χρόνος και η μορφή που θα πάρουν

11 Ιουλίου δημοπρατείται το έργο της κατασκευής του σταθμού, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ

Ομόφωνη απόφαση να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση για την κατασκευή του σταθμού διοδίων στο νομό Καβάλας πήραν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καβάλας στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου ενημέρωσε για την παράστασή του στη συνεδρίαση του ΔΣ της Εγνατίας οδού στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέδωσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Καβαλιωτών και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο ότι η κατασκευή του σταθμού αποτελεί προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση και θα προχωρήσει κανονικά.

Τόσο η συμπολίτευση, όσο και η αντιπολίτευση εξέφρασαν την αντίδρασή τους στην κατασκευή του σταθμού, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ παρά τις διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν. Ακόμη, αναφέρθηκε στο πόρισμα της επιτροπής που όρισε το ΤΕΙ ΑΜΘ, όπου διατυπώνονται προβλήματα σε οκτώ σημεία, όπου, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται και η επικινδυνότητα του σημείου που προβλέπεται να κατασκευαστεί ο σταθμός.

Σε έντεκα μέρες η δημοπράτηση

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του έργου της κατασκευής των διοδίων, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ και προγραμματίστηκε η δημοπράτηση για τις 11 Ιουλίου, όταν και θα ανοίξουν οι προσφορές. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αν προχωρήσει βάσει του χρονοδιαγράμματος που θέτει η ΚΥΑ Σπίρτζη-Τσακαλώτου, το έργο θα παραδοθεί τον Νοέμβριο και αναμένεται τα νέα διόδια να τεθούν σε λειτουργία τον προσεχή Ιανουάριο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…