Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Βουρβουκέλη

Νέα διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Βουρβουκέλη

0
oinopoieio vourvoukeli

Χάλκινο μετάλλιο για την τοπική ποικιλία ‘’Λημνιό’’ και διάκριση για το ‘’Ασύρτικο’’ στον διαγωνισμό Decanter του Λονδίνου

Αυτό το Σαββατοκύριακο το Κτήμα σας περιμένει με… «Ανοιχτές Πόρτες» για ξενάγηση και γευσιγνωσία – Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι νέες ετικέτες του ξανθιώτικου οινοποιείου

 

Το Κτήμα Βουρβουκέλη έχει βάλει την δική του σφραγίδα στην τοπική οινοποιία και όχι μόνο ήδη από το 1999. Κρασιά ιδιαίτερα αγαπητά και με πολλές διακρίσεις κερδίζουν την εγχώρια αλλά και την ξένη αγορά. Η διεύθυνση του Κτήματος ανακοίνωσε μια νέα επιτυχία και συνέχιση της αναγνώρισης των προϊόντων του οινοποιείου, αυτή την φορά στον διαγωνισμό Decanter του Λονδίνου.

Χάλκινο μετάλλιο για το ‘’Λημνιό’’ και διάκριση για το ‘’Ασύρτικο’’

vraveia decanterΗ τοπική ποικιλία “Λημνιό” (Limnio) έκανε τους ανθρώπους του Κτήματος Βουρβουκέλη για άλλη μια φορά υπερήφανους, αποσπώντας το χάλκινο μετάλλιο του διαγωνισμού. Μια σημαντική διάκριση αναγνώρισης του ελληνικού οίνου, ιδίως των γηγενών Θρακιώτικων ποικιλιών που καλλιεργούνται από την οικογένεια με σεβασμό από γενιά σε γενιά. Ωστόσο διάκριση ήρθε στον ίδιο διαγωνισμό και για το “Ασύρτικο” (Assyrtiko), το οποίο το Κτήμα Βουρβουκέλη καλλιεργεί με επιτυχία στο βορειότερο κομμάτι της χώρας, την αρχαία γη των Αβδήρων. Όπως ανέφερε η διεύθυνση του οινοποιείου: «Οι διακρίσεις αυτές για εμάς στο κτήμα Βουρβουκέλη δεν είναι παρά μια ακόμη επιβεβαίωση των κόπων που καταβάλλουμε μακριά από τα όρια της χώρας μας. Η υπόσχεση να κρατάμε ψηλά τον πήχη της ποιότητας αλλά και εξέλιξης στον κλάδο μας παραμένει σταθερή. Ο Θρακιώτικος αμπελώνας αναβιώνει και αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Είναι τιμή μας να είμαστε κομμάτι αυτής της προσπάθειας ανάδειξης της Ελληνικής γης, προερχόμενης από τον βόρειο αμπελώνα της Θράκης».

«Ανοιχτές Πόρτες» για ξενάγηση, οινογνωσία και γευσιγνωσία το Σαββατοκύριακο

ktima vourvoukeliΤο Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου, στα πλαίσια της δράσης «Ανοιχτές Πόρτες», το Κτήμα Βουρβουκέλη στα Άβδηρα Ξάνθης προσκαλεί όλους τους φίλους του κρασιού να το επισκεφτούν και να περάσουν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο γεμάτο γνώση και μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Οι πόρτες του Κτήματος ανοίγουν στις 11.00 το πρωί και οι άνθρωποι του Κτήματος θα βρίσκονται εκεί έτοιμοι να προσφέρουν μία μοναδική ξενάγηση στον αμπελώνα και στο οινοποιείο. Μετά την ξενάγηση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους οίνους του Κτήματος, ενώ παράλληλα θα γευτούν τοπικά προϊόντα, απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου στους υπαίθριους χώρους του οινοποιείου. Στις «Ανοιχτές Πόρτες» θα γίνει η παρουσίαση και των νέων ετικετών, γεγονός που σηματοδοτεί την εξέλιξη του Κτήματος για τα επόμενα χρόνια. Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει κανείς όχι μόνο την τέχνη της οινοποιίας, αλλά και πολλά τοπικά προϊόντα όπως: τα Άγρια Μανιτάρια Ξάνθης του Ανδρέα Σεμπέπου αλλά και των Μανιταρόφιλων ΑΜ-Θ, τα παραδοσιακά ζυμαρικά Ξάνθης «Σοφίας Γεύσεις», τα αλίπαστα της «Καλλονή ΑΕ», κρέατα του Κρεοπωλείου Μπατζακίδη και κασέρι Ξάνθη του Δημήτρη Χατζηιωαννίδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ώρες επισκεπτών: 11:00 – 19:00, ώρες ξεναγήσεων: Από τις 11:30 μέχρι και τις 18:30, κάθε μισή ώρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Τοποθεσία: Άβδηρα, στο 20ό χλμ επαρχιακής οδού Ξάνθης-Αβδήρων. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Δέσποινα Κιμουρτζή στο 25410-51580 ή στο e-mail: info@ktima-vourvoukeli.gr

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …