Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ γιαουρτιού με φράουλες και σιρόπι Nutella

Κέικ γιαουρτιού με φράουλες και σιρόπι Nutella

0
fraoulocake

Για το κέικ:

-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

-250 γρ. ζάχαρη

-200 γρ. γιαούρτι πλήρες

-3 αυγά

-1 λεμονιού το ξύσμα

-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-70 γρ. βούτυρο

-1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσσο φράουλας:

-200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

-200 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες στα 4

Για το σιρόπι Nutella:

-6-7 κ.σ. Νutella

-100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, λαδώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ. Εναλλακτικά στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι αντίστοιχης χωρητικότητας.

Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη καλά στο μίξερ, σταδιακά βάζετε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν.

Χαμηλώνετε ταχύτητα και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και εναλλάξ το γιαούρτι και το μείγμα με αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 3-4 λ να σταθεί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα.

Για το γλάσσο φράουλας: 15 λ περίπου πριν βγάλετε το κέικ από το φούρνο ετοιμάζετε το γλάσσο φράουλας. Πλένετε τις φράουλες και τις κόβετε στα 4. Βάζετε τη μαρμελάδα με 2 κ.σ. νερό και τις κομμένες φράουλες και σιγοβράζετε για 2 λ ανακατεύοντας. Αυξάνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για 2 λ ακόμα. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αλείφετε ζεστή όπως είναι στο ζεστό κέικ που έχετε ξεφορμάρει σε σχάρα.

Σε κατσαρολάκι βάζετε τη κρέμα γάλακτος με τη Nutella και σιγοβράζετε, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η Nutella και να έχετε ένα ρευστό σιρόπι. Μόλις μισοκρυώσει περιχύνετε το γλυκό το οποίο ήδη πρέπει να έχει κρυώσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…