Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Επιμένουν τα τουρκικά ΜΜΕ για συμφωνία Γαλατάσαραϊ – Λουτσέσκου

Επιμένουν τα τουρκικά ΜΜΕ για συμφωνία Γαλατάσαραϊ – Λουτσέσκου

0
fanatik lucesku

Ραζβάν: «Δεν θα είναι μεγάλη έκπληξη αν εργαστώ με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου στη Γαλατά»

Σήμερα (17:30) το φιλικό Ξάνθη – Πανσερραϊκός σε βοηθητικό γήπεδο του Αθλ. Κέντρου Πηγαδίων

Το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο της Γαλατά «παίζει» από καιρό και για πρώτη φορά ο – πρώην πλέον – τεχνικός της Ξάνθης μίλησε για αυτό στα τουρκικά ΜΜΕ. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα «Fanatik», ο πατέρας του Μιρτσέα Λουτσέσκου «έχει πρόταση από την ομάδα και είναι πολύ πιθανό να είναι εκεί την επόμενη σεζόν». Όταν μετά ρωτήθηκε αν θα συνεργαστεί μαζί του στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Δεν θα είναι μεγάλη έκπληξη αν εργαστώ μαζί του».

Έτσι επανέρχεται στην επικαιρότητα το σενάριο που υπήρξε πριν καιρό, που ανέφερε πως πιθανότατα ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα αναλάβει χρέη προπονητή, αντικαθιστώντας τον Ιγκόρ Τούντορ ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της «Γαλατά» στο τέλος της σεζόν, ενώ ο πατέρας του Μιρτσέα, θα αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή.

Σε άλλες δηλώσεις του Ρουμάνου, σε Μέσο της πατρίδας του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, αλλά και τους παίκτες του ξανθιώτικου συλλόγου.

Ο 48χρονος τεχνικός, ο οποίος έπειτα από τρεις σεζόν αποχωρεί από την Ξάνθη αναζητώντας νέες προκλήσεις στην καριέρα του, μίλησε στην πατρίδα του για τη συνεργασία του με την ελληνική ομάδα.

«Όταν έφτασα εδώ δεν περίμενα πως θα μείνω για τρία χρόνια. Δεν περίμενα πως θα το χαρώ τόσο πολύ. Στην Ξάνθη είχαμε την ηρεμία και την ιδιωτικότητα που δεν συναντάμε αλλού. Συχνά ήμουν σκληρός με τους συνεργάτες και τους παίκτες μου, αλλά με υποστήριξαν μέχρι το τέλος. Έδωσαν την μάχη τους μαζί μου, αλλά και την καρδιά τους για την ομάδα. Για πάντα θα τους έχω στη δική μου καρδιά».

Ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε πως πήρε με μεγάλη δυσκολία την απόφαση να αποχωρήσει από την Ξάνθη.

«Η Ξάνθη ήταν η χαρά της ψυχής μου. Μπορεί να μην είχαμε ποδοσφαιριστές με απίστευτη ποιότητα, αλλά είχαμε παίκτες με μεγάλο χαρακτήρα και ιδιαίτερη νοοτροπία. Ήταν δύσκολο για μένα να φύγω από την Ξάνθη, αλλά είναι καιρός για μια άλλη εμπειρία στην καριέρα και την ζωή μου».

Ο Ρουμάνος προπονητής είχε επίσης μόνο καλά λόγια να πει για τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο.

Να σημειώσουμε πάντως ότι αν και οι προτάσεις που έχει στα χέρια του ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πολλές, ο ίδιος δεν έχει υπογράψει κάποια συμφωνία εξετάζοντας τις επιλογές του ώστε να βρει αυτή που θα του δώσει ώθηση για να συνεχίσει με όρεξη για επιτυχίες. Εξάλλου ο Ρουμάνος βρίσκεται πολύ ψηλά στα υπ’ όψιν τριών ελληνικών ομάδων, των ΑΕΚ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, εφ’ όσον βέβαια κάποια από τις τρεις παραπάνω ομάδες τερματίσει το συμβόλαιο με τον τωρινό προπονητή τους (Χιμένεθ, Λεμονής, Ίβιτς αντίστοιχα).

Εν τω μεταξύ την επέκταση της συνεργασίας με τον Τυνήσιο επιθετικό και πρώτο σκόρερ της ομάδας, Χαμζά Γιουνές, θέλει η Ξάνθη που έμεινε ικανοποιημένη από την φετινή πρώτη χρονιά του ξένου ποδοσφαιριστή που ήταν η σίγουρη λύση στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ο Γιουνές ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα της Ξάνθης, η οποία έχει οψιόν επέκτασης για ένα ακόμα έτος. Ο παίκτης που αγωνίστηκε σε 27 αγώνες πρωταθλήματος και 4 Κυπέλλου έχοντας σκοράρει συνολικά 20 φορές (19 για το πρωτάθλημα), έχει προσελκύσει τα βλέμματα και άλλων ομάδων τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στα Βαλκάνια αλλά η Ξάνθη του ετοιμάζει βελτιωμένη οικονομική πρόταση για να συνεχίσει στην ομάδα με την οποία έκανε απολύτως πετυχημένο ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Χαμζά Γιουνές έχει αγωνιστεί εκτός από το πρωτάθλημα της πατρίδας του Τυνησίας και το ελληνικό φέτος, σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιράν, ενώ φόρεσε και 11 φορές την φανέλα της εθνικής Τυνησίας.

* Σήμερα το απόγευμα (17:30) θα πραγματοποιηθεί σε βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου της ομάδας στα Πηγάδια, η φιλική αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Πανσερραϊκό, όπου αναμένεται να δοκιμαστούν αρκετοί παίκτες και συστήματα και από τις δύο ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου πριν αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα της Ξάνθης (στα τέλη Μαΐου) θα ετοιμάσει και θα παρουσιάσει στους ιθύνοντες της ομάδας και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Χρ. Πανόπουλο, τον απολογισμό της εικόνας των παικτών αλλά και τις εισηγήσεις του για το ποιοι παίκτες θα πρέπει να παραμείνουν στο «ρόστερ» και σε ποιες θέσεις θα χρειαστεί ενίσχυση ενόψει της μετεγγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…