Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Με «πόλεμο» ανακοινώσεων άρχισαν τα… προεόρτια του ντέρμπι Λάρισα – Ξάνθη

Με «πόλεμο» ανακοινώσεων άρχισαν τα… προεόρτια του ντέρμπι Λάρισα – Ξάνθη

0
kougias-panopoulos

«Εμπρηστικές» και απαράδεκτες δηλώσεις από Κούγια κατά Ξάνθης – για «γελοιότητες» του ιδιοκτήτη της Λάρισας κάνει λόγο ο Πανόπουλος

Την Κυριακή (23/04) στις 19:00 η αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής στο «AEL FC Arena» της θεσσαλικής πόλης

Με… ανακοινώσεις από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Λάρισας και Ξάνθης, Αλέξη Κούγια και Χρήστο Πανόπουλο αντίστοιχα άρχισαν τα… προεόρτια του ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής ανάμεσα στις δύο ομάδες, για την 29η (προτελευταία) αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο «πόλεμος» των δύο ποδοσφαιρικών παραγόντων ξεκίνησε όταν προ ημερών ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, είχε τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα “sportdog” για το προσεχές ματς των δύο ομάδων λέγοντας: “Το παιχνίδι αυτό, αν ο διαιτητής δεν παίξει 50-50 και οι συμπεριφορές των αντίπαλων ποδοσφαιριστών είναι προκλητικές χωρίς λόγο, δεν θα τελειώσει! Ξέρω τις επιπτώσεις αυτού που λέω: Αν ο διαιτητής δεν είναι καθαρός και οι παίκτες της Ξάνθης προκαλέσουν, δεν θα τελειώσει το ματς”!

Σε αυτές τις εμπρηστικές δηλώσεις η ξανθιώτικη ΠΑΕ απάντησε με ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για αστειότητες, γελοιότητες και μικρότητες. Συγκεκριμένα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της η ΠΑΕ Ξάνθη ανέφερε: «Οι αστειότητες, γελοιότητες, μικρότητες, οι εκ του ασφαλούς «ψευτοτσαμπουκάδες» και οι απειλές δεν αγγίζουν ούτε την Ξάνθη ούτε την ιστορία της. Επίσης, δεν αντιπροσωπεύουν την ιστορική ομάδα της Λάρισας, όπως και το φίλαθλο κοινό της, που και γνώση έχει και κρίση».

Η συνέχεια ήρθε με ακόμη μία «εμπρηστική» ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΛ όπου ο Αλέξης Κούγιας, αναφέρεται με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ευθείες βολές κατά του ιδιοκτήτη της Ξάνθης, ενώ αναφέρεται και στον Γιώργο Κασναφέρη, ενώ παράλληλα προσβάλει και την ιστορία του ΑΟΞ.

Στην δεύτερη ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΛ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Επειδή η πραγματική ιδιότητα του κ. Πανόπουλου στην ΠΑΕ Ξάνθη είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου, αφού αυτός όλη την νύκτα γράφει τις «επί παντός επιστητού» ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ χιλιάδες ανακοινώσεις της ΠΑΕ Ξάνθη, έχουμε να του συστήσουμε ότι όταν αναφέρεται στην ΑΕΛ και στην ιστορία της και συγχέει αυτές τις δύο έννοιες με ψευτομαγκιές και ψευτοτσαμπουκάδες, θα πρέπει ειδικά για τις δύο τελευταίες λέξεις «ψευτομαγκιές» και «ψευτοτσαμπουκάδες», να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέπτη και να διαβάζει το περιεχόμενο των χιλιάδων ανακοινώσεων που έχει γράψει ο ίδιος.

Η ιστορία της ΑΕΛ με το πρωτάθλημα και τα δύο κύπελλα έχει γραφτεί με τον πλέον καθαρό και έντιμο τρόπο. Η δική του ιστορία και η ιστορία της Ξάνθης στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να γράφεται ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ από τις κασέτες του Θωμά Μητρόπουλου το 2002 που δημοσιοποίησε ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος μέσα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Πανόπουλου για τον Αθηναίο διαιτητή Γιώργο Κορκοβίρη, ο οποίος διαιτήτευε το κρίσιμο παιχνίδι της Ξάνθης, στο οποίο εάν έχανε, κινδύνευε με υποβιβασμό.

Ο κ. Πανόπουλος με την ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι είναι και ένας εντελώς αγνώμων άνθρωπος προς τον κ. Κούγια, γιατί αυτός ο αληθινός μάγκας και όχι ψευτόμαγκας και αυτός ο αληθινός τσαμπουκάς και όχι ψευτοτσαμπουκάς, αποφάσισε να πυροδοτήσει ένα αδιάφορο για την Ξάνθη παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ, που ο αγώνας με την αδιάφορη Ξάνθη αποτελεί αγώνα επιβίωσης, ξεχνώντας ότι για να σωθεί εκείνη την εποχή από τις ποινικές και πειθαρχικές επιπτώσεις των όσων συμφωνούσε με τα τηλεφωνήματα που δημοσιοποιήθηκαν, έφερε με ελικόπτερο από την Νάξο που είχε δικαστήριο, τον κ. Κούγια για δύο μόνο ώρες στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ και τον επέστρεψε πάλι με ελικόπτερο για να συνεχίσει το δικαστήριό του.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν αντιλαμβάνεται τι λόγο είχε ο Πανόπουλος  να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση όταν οι δηλώσεις του κ. Κούγια αφορούσαν μόνο την διαιτησία και όχι την Ξάνθη, εκτός εάν ο κ. Πανόπουλος μαζί με το alterego του, εντιμότατο διαιτητή του παρελθόντος, Γιώργο Κασναφέρη, στις δηλώσεις του κ. Κούγια για την διαιτησία είδαν να φωτογραφίζονται και για αυτό εξέδωσαν αυτή την ανακοίνωση. Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν θα επανέλθει με οποιαδήποτε ανακοίνωση – απάντηση ακόμη και αν προκληθεί και για όλα και για όλους θα μιλήσουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Εμείς και οι οπαδοί μας την Κυριακή θα τους υποδεχθούμε με τον πλέον φιλόξενο τρόπο, όπως έχουμε υποδεχθεί και όλες τις ομάδες τις οποίες φιλοξενήσαμε στο AEL FC ARENA και ελπίζουμε να μας ζητήσουν συγνώμη μετά το τέλος του αγώνα για την ανακοίνωση που χωρίς κανένα λόγο εξέδωσαν. Η ΠΑΕ ΑΕΛ σήμερα απέναντι στο βρώμικο παρασκήνιο που την κατέστρεψε στο παρελθόν μετά από πρωτάθλημα και κύπελλα δύο φορές, δεν έχει μόνο την ιστορία της, αλλά έχει και ανθρώπους με γνώση, δύναμη και ανεξαρτησία για να την προστατέψουν από όλους τους εχθρούς».

Απομένει να δούμε εάν θα υπάρξουν κι άλλες προσωπικές «μάχες» ανάμεσα στους δύο παράγοντες, όσο πλησιάζουμε στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής που είναι κομβικό για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη ώστε να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και τους Ξανθιώτες να παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» στο κυνήγι της 5ης θέσης, εφόσον χάσει βαθμούς η ΑΕΚ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ψηλότερα.

Μία απουσία για Ξάνθη ενόψει Λάρισας

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά την τετραήμερη άδεια που δόθηκε στους παίκτες για τις ημέρες του Πάσχα, η ξανθιώτικη ομάδα επέστρεψε χθες στις προπονήσεις ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στη Λάρισα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κασά Καμαρά ο οποίος είναι τιμωρημένος τόσο για την επερχόμενη (29η) όσο και για την επόμενη (30η – τελευταία) αγωνιστική του πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας (7 κίτρινες) και είναι η μοναδική απουσία για το ξανθιώτικο συγκρότημα. Άπαντες στην ομάδα της Ξάνθης θέλουν τη νίκη ενώ την ίδια στιγμή θα περιμένουν και «στραβοπάτημα» της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για την κατάκτηση της 5ης θέσης, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο «δικέφαλος» έχοντας προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από την Ξάνθη.

SUPER LEAGUE

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 – ΩΡΑ 19:00

Λάρισα – Ξάνθη (NSST)

Κέρκυρα – Πανιώνιος (NS3)

Ηρακλής – Παναιτωλικός (NS24)

Βέροια – Αστέρας Τρ. (NS1)

Λεβαδειακός – Α.Ε.Κ. (NS5)

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (NS2)

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος Αθ. (NS4)

Πλατανιάς – Π.Α.Ο.Κ. (NS EXTRA1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 61

2. Π.Α.Ο.Κ. 55

3. Πανιώνιος 52

4. Παναθηναϊκός 51

5. A.E.K. 49

6. Α.Ο. Ξάνθη 45

7. Πλατανιάς 42

8. Ατρόμητος Αθ. 36

9. ΠΑΣ Γιάννινα 35

10. Παναιτωλικός 31

11. Κέρκυρα 29

12. Αστέρας Τρ. 27

13. Ηρακλής 25

14. Λάρισα 25

15. Λεβαδειακός 23

16. Βέροια 19

* Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 -5 θα αγωνιστούν στη συνέχεια στα πλέι – οφ. Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις θα υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …