Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα 60χρονος αυτοπυρπολήθηκε στα Κομνηνά

60χρονος αυτοπυρπολήθηκε στα Κομνηνά

0
pyrkagia spiti

Απομονώθηκε σε κατοικία που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη και έβαλε φωτιά

Σοκ και θλίψη στην οικογένειά του και την τοπική κοινωνία

 

Τον θάνατό του με σκληρό και βίαιο τρόπο επέλεξε ένας 60χρονος στα Κομνηνά, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την τοπική κοινωνία ανήμερα της ημέρας του Πάσχα.

Ο 60χρονος που ζούσε στο χωριό της ορεινής Ξάνθης με τη σύζυγό του πήγε το μεσημέρι σε γειτονικό σπίτι, όπου ζούσε παλιότερα ο πεθερός του και πλέον χρησιμοποιούνταν περισσότερο ως αποθηκευτικός χώρος, και εκεί, χρησιμοποιώντας βενζίνη, έβαλε φωτιά. Γρήγορα ο χώρος όπου βρισκόταν το σαλόνι τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα και ο ίδιος από την πυρκαγιά.

Στις 16.26 η Πυροσβεστική έλαβε το σήμα για την πυρκαγιά και άμεσα ένα όχημα με δύο πυροσβέστες από τον πυροσβεστικό σταθμό Σταυρούπολης βρέθηκαν στη διώροφη κατοικία, όπου μέσα σε μικρό διάστημα έθεσαν σε πλήρη έλεγχο τη φωτιά, που δεν είχε προλάβει να επεκταθεί σε πολλούς χώρους του σπιτιού. Οι πυροσβέστες μόνο αφότου ολοκληρώθηκε η κατάσβεση, διαπίστωσαν την παρουσία του 60χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, μετά από σχετική ενημέρωση Εισαγγελέα και ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Κηφνίδη, διαπιστώθηκαν κακώσεις και εγκαύματα στο σώμα του άνδρα, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη βενζίνης, από την οποία κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε η πυρκαγιά. Πάντως, η μερική απόφραξη αρτηριών που διαπιστώθηκε, η οποία οφείλονταν σε παθολογικά αίτια, συνετέλεσε στο γρήγορο θάνατό του, με αποτέλεσμα να μην υποφέρει για πολύ.

Η αστυνομία γρήγορα απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ οι ενδείξεις οδήγησαν στην εξέταση του ενδεχομένου της αυτοκτονίας ως πιθανότερου. Υπολείμματα από το μπιτόνι που έλιωσε βρέθηκαν στο χώρο της φωτιά, ενώ δεν προέκυψε άλλη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο ίδιος ο 60χρονος πάντως, που δεν αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, φαίνεται ότι προετοίμασε την πράξη του, αφού φρόντισε και τακτοποίησε όλες του τις οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ τηλεφώνησε και στο γιο του λίγη ώρα νωρίτερα για να του πει ότι δεν άφησε εκκρεμότητες.

Οι συντοπίτες του βυθισμένοι στη θλίψη και στο σοκ, μιλούν για έναν ήσυχο και εργατικό άνθρωπο, αγαπητό από τους συνανθρώπους του και στο χωριό, αλλά και στους γειτονικούς οικισμούς, όπου εργαζόταν, ο οποίος όμως δεν έκρυβε την πικρία του για προσωπικές υποθέσεις της οικογενειακής του ζωής, που τον βασάνιζαν.

 

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…