Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ανοιχτή πίτα με περισσεύματα ψητού αρνιού

Ανοιχτή πίτα με περισσεύματα ψητού αρνιού

0
pita-arnaki

Για τη γέμιση

-300 γρ. περίπου ψητό αρνάκι, ή κατσικάκι

-1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ή 2 μέτριες

-1 κιλό μανιτάρια κομμένα

-3 κ. σ. λάδι

-1 φρέσκο κρεμμύδι

-2 αυγά

-αλάτι

-200 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα ή ότι λευκό τυρί έχουμε

Για το ζυμάρι

-1 1/2 κούπα αλεύρι

-2 κ. σ. λάδι

-1 κ. σ. ξύδι

-αλάτι

-περίπου 1/2 κούπα νερό,

-αλεύρι για το άνοιγμα του φύλου

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας με το λάδι σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε και το κρέας, αλατίζουμε, ανακατεύουμε, και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Όταν είναι κρύο πια τρίβουμε μέσα τη φέτα. Χτυπάμε και τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε στη μέση ένα λάκκο, και βάζουμε το λάδι το ξύδι και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Το ανοίγουμε με τον πλάστη ( ανοίγει τρομερά εύκολα).

Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε πάνω το φύλλο, έπειτα την γέμιση και τη σκεπάζουμε μέχρι εκεί που φτάνει το φύλο μας και το λαδώνουμε. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 40-45 λεπτά και 8 λεπτά μόνο με την κάτω αντίσταση του φούρνου, για να ψηθεί καλά και ο πάτος της πίτας και να γίνει και αυτός τραγανός. Όταν το φύλλο πάνω στην πίτα γίνει τραγανό η πίτα μας είναι έτοιμη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…