Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σχολικά Πρωταθλήματα: «Σάρωσαν» τα Λύκεια της Ξάνθης στους τελικούς της Θράκης

Σχολικά Πρωταθλήματα: «Σάρωσαν» τα Λύκεια της Ξάνθης στους τελικούς της Θράκης

0
2o gel kerkida

Το 2ο ΓΕΛ νικητές στο ποδόσφαιρο αγοριών με σκορ 4-0 κόντρα στο 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης πρωταθλητές στο μπάσκετ σε αγόρια – κορίτσια

«Σάρωσαν» στις χθεσινές αναμετρήσεις των σχολικών πρωταθλημάτων οι τρεις σχολικές ομάδες λυκείων της Ξάνθης που είχαν χθες αγώνες, για τα τελικά της Θράκης. Και τα τρία παιχνίδια έγιναν στο ΔΑΚ (κλειστό και γήπεδο ποδοσφαίρου Ασπίδας) μπροστά σε εκατοντάδες συμμαθητές τους που βρέθηκαν στις κερκίδες για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των μαθητών που έπαιζαν στους τελικούς. Συγκεκριμένα το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης στο ποδόσφαιρο αγοριών νίκησε το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, ενώ οι ομάδες μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης νίκησαν τις αντίστοιχες του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής και 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης. Οι τρεις ξανθιώτικες ομάδες είχαν αναδειχθεί πρωταθλήτριες Ξάνθης και αγωνίστηκαν στα τελικά με τις δύο ομάδες της Θράκης, ενώ θα συνεχίσουν στα σχολικά πρωταθλήματα αγωνιζόμενες απέναντι στις σχολικές ομάδες από την Αν. Μακεδονία.

Ποδόσφαιρο αγοριών: 2ο ΓΕΛ Ξάνθης – 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής 4-0

 Το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης είναι η πρωταθλήτρια Θράκης για το 2017 στο ποδόσφαιρο των αγοριών, καθώς νίκησε το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής με 4-0 στον χθεσινό τελικό που έγινε στο ΔΑΚ.

Η ομάδα της Ξάνθης ήταν καλύτερη, προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο και έφτασε εύκολα στο τελικό 4-0. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Ιωάννου, Καλογιάννης, Σουλεϊμάν και Χασάν Ογλου

Οι συνθέσεις:

2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ: Ζουρνατζίδης, Χασάν Ογλού, Καλογιάννης, Ιωσηφίδης, Ιωάννου, Τριανταφύλλου, Θεοφυλάκης, Σουλεϊμάν, Δουλγέρης, Θυμιάνης, Γράβας. Στον πάγκο βρίσκονταν οι Γεωργιάδης, Τσιλιγγίρης, Τσουρδίνης – Χαμπηλομάτης, Μελιόπουλος, Ξανθόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης, Μακρίδης.

3ο ΓΕΛ Κομοτηνής: Παπαδημητρίου, Τερζής, Μουζάς, Θεοδωρίδης, Τζιαφάλιας, Κελεσίδης, Παπαγεωργίου, Κούσανδας, Δεληγκιόζης, Γαλεάδης, Παγκοζίδης. Στον πάγκο βρίσκονταν οι Καρά, Σμαραγδής, Καραχρυσάφης.

Στην επόμενη φάση η ομάδα της Ξάνθης θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα το 2ο ΓΕΛ Δράμας ξανά στην Ξάνθη.

Καλαθοσφαίριση αγοριών: 3ο ΓΕΛ Ξάνθης – 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής 42-40

Το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης είναι η πρωταθλήτρια Θράκης για το 2017 στο μπάσκετ των αγοριών, καθώς νίκησε το 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με 42-40 στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ ομάδων της Θράκης και συνεχίζει στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, προηγήθηκε με 13-7 στην πρώτη περίοδο και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 22-13. Η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής όμως με αντεπίθεση στην τρίτη περίοδο κατάφερε να μειώσει σε 31-29. Η τελευταία περίοδος ήταν συγκλονιστική, με τους παίκτες του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης να φτάνουν στο τελικό 42-40 και να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του σχολικού πρωταθλήματος, όπου θα υποδεχθούν την επόμενη εβδομάδα το 6ο ΓΕΛ Καβάλας.

Δεκάλεπτα: 13-07, 22-13 (ημίχρονο), 31-29, 42-40 (τελικό αποτέλεσμα)

3ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ (Μιχαλοπούλου Αλίκη): Παρπαλάς 4, Τσέκης 3 (1), Χαραλαμπίδης, Καρανικολίδης 5 (1), Μαντζουράνης 9, Τσολακίδης, Κυβρακίδης 2, Πατσής 13 (1), Ζάρας 2, Ρούμογλου 4.

2ο ΓΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Γκράνα Χρυσή): Κυμπάρης, Αχυρόπουλος, Καραμανλής 11, Μπορμπίδης 12, Σαββάκης 2, Λαγαμτζής 6 (2), Αρβανιτίδης, Σαββίδης 9.

Καλαθοσφαίριση κοριτσιών: 3ο ΓΕΛ Ξάνθης – 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης 42-30

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ κοριτσιών πανηγύρισε το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης που κέρδισε με 42-30 το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης στο ΔΑΚ Ξάνθης.

Μετά από μία πολύ κακή πρώτη περίοδο, όπου το σκορ έληξε 1-2, το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης ήταν καλύτερο και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 20-11. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, παρά την προσπάθεια των κοριτσιών από την Αλεξανδρούπολη, με τα κορίτσια από την Ξάνθη να κλείνουν την τρίτη περίοδο μπροστά με 29-19, φτάνοντας στο τελικό 42-30.

Δεκάλεπτα: 01-02, 20-11 (ημίχρονο), 29-19, 42-30 (τελικό αποτέλεσμα)

3ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ (Μιχαλοπούλου Αλίκη): Μεχμέτ Ουστά 23 (5), Τσαουσίδου, Χειμαριώτου, Εμβέρ Σουλεϊμάν 2, Χατζηχαλήλ, Μπονόβα 1, Χαλκίδου 16.

3ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γκαρνέτας Χρήστος): Βασιλειάδου Μ. 11 (1), Μυτιούδη, Κυρτσίδου 2, Γεμουσάκη, Τασίδου, Βασιλειάδου Δ. 17, Βολτέζου, Κανελάκη, Κώτα.

Τα κορίτσια της ξανθιώτικης ομάδας στην επόμενη φάση θα υποδεχτούν στην Ξάνθη το 1ο ΓΕΛ Καβάλας.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…