Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Μαγική ατμόσφαιρα και φέτος στην καρναβαλική Ξάνθη

Μαγική ατμόσφαιρα και φέτος στην καρναβαλική Ξάνθη

0
seke17

Μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από γειτονικές πόλεις – Για πρώτη φορά το ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ στην καρναβαλική παρέλαση

«Τέσσερις εποχές» με μέτρια άρματα, αμείωτο κέφι, σχεδόν 10.000 καρναβαλιστές και αδιάκοπο γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες

Στους δρόμους της πόλης μας ξεχύθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής χιλιάδες καρναβαλιστές από την Ξάνθη και πολλά μέρη της χώρας, συμμετέχοντας στη μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση του 52ου Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Οι 10.000 περίπου καρναβαλιστές που παρέλασαν στα 29 πληρώματα συνοδευόμενοι από 9 άρματα ξεκίνησαν λίγο μετά την 1:30 το μεσημέρι από την δυτική είσοδο της πόλης επί της οδού 28ης Οκτωβρίου. Το ξέφρενο πάρτι συνεχίστηκε σε όλο τον κεντρικό ιστό της πόλης, με το συγκεντρωμένο πλήθος να παρακολουθεί την παρέλαση πίσω από τα κιγκλιδώματα.

trelacademy17Η πολύχρωμη χορευτική πορεία κατέληξε στο γήπεδο του ΑΟΞ, όπου στήθηκε φέτος ένα τεράστιο πάρτι, ‘’κλείνοντας’’ τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με το κάψιμο του ‘’Τζάρου’’ και ένα σόου πυροτεχνημάτων. «4 Εποχές» το θέμα του φετινού καρναβαλιού, παρότι ελάχιστοι σύλλογοι ακολούθησαν την θεματική στις στολές του, όπως και τα άρματα που εμφανίστηκαν. Τα Μίνιονς και οι Κρήτες Αγρότες από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης άνοιξαν την παρέλαση, ενώ ακολούθησε η βασίλισσα Χρύσα-Βάγια Ζερβού με το άρμα της. Μελένιοι από τους Κύπριους, μαγικοί ήρωες από τους Κατασκηνωτές, τρελά κουνελάκια, πολικά γατάκια, σκύλοι, παγωμένοι Σπάρτακοι, κότες, κλόουν και πόκεμον, αλλά και ο κήπος του Παραδείσου από τους εργαζόμενους της ΣΕΚΕ, χιονάνθρωποι από τους Φίλους, νύφες που το ‘σκασαν, ξωτικά, κυνηγοί, μπάμπουσκες, αγρότες, καραμέλες και Candy Crush από τους Κομοτηναίους Trel@cademy που δεν πτοήθηκαν και έκαναν άλλη μια πολυπληθή και δυναμική εμφάνιση. Για πρώτη φορά παρέλασαν μαζί με τους Κατασκηνωτές και τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ, ενώ στην παρέλαση έλαβε μέρος κόσμος από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα, Λάρισα, Λαμία, Κέρκυρα, Αθήνα και άλλα μέρη.

spartakoi17Οι καρναβαλιστές μοίρασαν το κέφι τους σε όσους παρακολουθούσαν, παίζοντας μαζί τους, με πολλούς ξένους επισκέπτες από Τουρκία και Βουλγαρία να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα. Ο καιρός, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, ήταν κατάλληλος για παρέλαση αλλά και την διασκέδαση που ακολούθησε μετά το κάψιμο του Τζάρου. Μεγάλη κάλυψη και φέτος, τηλεοπτική, ραδιοφωνική και εν γένει δημοσιογραφική, με παρουσιαστές τον Θέμη Γεωργαντά και την Μαρία Παπαδοπούλου. Η ροή της παρέλασης ήταν η συνηθισμένη με διάρκεια δυόμιση περίπου ωρών, ενώ οι Σαμαρείτες ήταν εκεί για κάθε απρόοπτο με άμεση παρέμβαση. Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν με κάθε τρόπο για μια καρναβαλική παρέλαση χωρίς έκτροπα και ιδιαίτερα προβλήματα.

anoiksi17

 

arma kouvadakia17

dionysos17

eeek17

kataskinotes17

myrodato17

odrysses17

thamyris17

vasilissa17

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…