Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με λαμπρότητα τίμησε η Ξάνθη τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου [ΦΩΤΟ]

Με λαμπρότητα τίμησε η Ξάνθη τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου [ΦΩΤΟ]

0

Τοπικές αρχές, σύλλογοι, Ένοπλες Δυνάμεις και μαθητές απέδωσαν τιμή στους αγωνιστές του ‘21


Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Πολυξένη Μπρίκα


Με κάθε επισημότητα η Ξάνθη τίμησε την 25η Μαρτίου, την διπλή γιορτή, θρησκευτική και εθνική. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η αυταπάρνηση των αγωνιστών του Έθνους γιορτάστηκαν με τις προβλεπόμενες τιμές και με την παρουσία της μαθητιώσας νεολαίας.

Με «σύμμαχο» τον καιρό στις 12:00 έλαβε χώρα η προγραμματισμένη παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών-αθλητικών οργανώσεων, σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού και τέλος των ενόπλων δυνάμεων, η οποία κατέληξε στην κεντρική πλατεία.

Μάλιστα, προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Πολυξένη Μπρίκα, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της εκκλησίας, του στρατού, της αστυνομίας, της περιφέρειας, του δήμου, όπως επίσης και οι βουλευτές της περιοχής.

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Εκείνο που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι η ενότητα»

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, σημείωσε:

«Διπλή η σημερινή γιορτή. Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και ο Ευαγγελισμός του γένους μας. Δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο, για την Eλευθερία σε όλο το ανθρώπινο γένος, αλλά εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τις ευχαριστίες μας στους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους, που θυσίασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Σήμερα είναι μια λαμπρή ημέρα για την Ελλάδα και για την Ορθοδοξία. Καμαρώσαμε την σπουδάζουσα νεολαία, τα παιδιά μας που είναι η ελπίδα του γένους μας, καμαρώσαμε τους πολιτιστικούς συλλόγους που διατηρούν την παραδόσεις μας, χειροκροτήσαμε τα στρατευμένα μας παιδιά που αποτελούν μια εγγύηση για την ασφάλεια και την ελευθερία της πατρίδος. Εκείνο που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι η ενότητα. Γιατί κάθε φορά που είμαστε ενωμένοι, κάναμε θαύματα και προκαλέσαμε τον θαυμασμό ολόκληρου του κόσμου. Να ευχηθώ στα παιδιά μας, στον λαό μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, την ειρήνη και την υγεία. Εύχομαι τα έτη όλων να είναι πολλά, ειρηνικά και ευλογημένα».

Στρατηγός, Στ. Παπασταθόπουλος: « Μήνυμα αποφασιστικότητας εξέπεμψε η σημερινή εντυπωσιακή παρέλαση»

Ο Στρατηγός διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος κ. Σταύρος Παπασταθόπουλος, τόνισε, ακολούθως:

«Τιμούμε σήμερα τους αθάνατους ήρωες του 1821. Τιμούμε αυτούς που ξεσηκώθηκαν μπροστά σε έναν πολυπληθέστερο εχθρό, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Χρέος μας είναι να φανούμε αντάξιοί τους, εφόσον απαιτηθεί. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι υπό την Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου – Της οποίας τον Ευαγγελισμό εορτάζουμε σήμερα – θα το πράξουμε. Αυτό το μήνυμα αποφασιστικότητας εξέπεμψε η σημερινή εντυπωσιακή παρέλαση. Αυτή η αποφασιστικότητα, μαζί με την διαρκή ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων, εγγυόνται το μέλλον της πατρίδας μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στην παρέλαση. Χρόνια πολλά στην Θράκη μας. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας».

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Π. Μπρίκα: «Για να έχει νόημα αυτή η θυσία, πρέπει να την τιμούμε με καθημερινό, ορθό δημόσιο βίο, σύμπνοια και ομόνοια»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος και αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα, επεσήμανε:

«Χρόνια μας πολλά. Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα. Ήταν μια λαμπρή παρέλαση. Καμαρώσαμε τα νιάτα μας, τα σπουδάζοντα και τα στρατευμένα. Τιμούμε την θυσία των αγωνιστών μας του ΄21 και για να έχει νόημα αυτή η θυσία, πρέπει να την τιμούμε με καθημερινό, ορθό δημόσιο βίο, σύμπνοια και ομόνοια».

Δήμαρχος Ξάνθης, Ευστράτιος Κοντός: «Μεγάλη διπλή γιορτή που μας διδάσκει καθημερινά πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε ενωμένοι, με συνεργασία και με ομόνοια»

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Ευστράτιος Κοντός, δήλωσε:

«Μεγάλη διπλή γιορτή σήμερα για την πατρίδα μας και για την Ορθοδοξία. Μεγάλη διπλή γιορτή που μας διδάσκει καθημερινά πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε ενωμένοι, με συνεργασία και με ομόνοια. Μια γιορτή που τίμησαν με την παρουσία τους και τα σχολεία μας, που δηλώνουν όλη αυτήν την αναγέννηση και την εξέλιξη που πρέπει να έχει η πατρίδα, αλλά και ο Στρατός μας, που με το αξόμαχό του εγγυάται την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!»
























 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …