Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φραουλένια μπισκότα

Φραουλένια μπισκότα

0
fraoulobiskota

-2 ¼ φλυτζάνια (280 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 κ.σ. (15 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ

-¼ φλυτζάνι (50 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη

-½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-6 κουταλιές της σούπας (85 γραμμάρια) κρύο βούτυρο

-1 φλιτζάνι (περίπου 130 γραμμάρια) ψιλοκομμένες φράουλες

-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε μια σχάρα με χαρτί ψησίματος. Ανακατεύουμε αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη και αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο κρύο σε κομμάτια. Προσθέτουμε τις κομματιασμένες φράουλες ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια αδειάζουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος. Μετά το ανακάτεμα των υλικών, ζυμώνουμε μια με δυο φορές το μίγμα ώσπου να δείχνει ομοιόμορφο. Αν τα υλικά δεν ενωθούν πλήρως, κανένα πρόβλημα – η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη, οπότε δυο στροφές με τα χέρια φτάνουν και περισσεύουν.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και απλώνουμε τη ζύμη με έναν πλάστη μέχρι να αποκτήσει πάχος 2 εκατοστών. Με ένα μικρό φλιτζάνι του καφέ κόβουμε κομμάτια ζύμης και τα βάζουμε πάνω στο χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 200ο για 12 με 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν.

Μπορούν να διατηρηθούν πριν το ψήσιμο στην κατάψυξη με διαφανή μεμβράνη και να ψηθούν εύκολα χωρίς ξεπάγωμα, για τρία με τέσσερα λεπτά παραπάνω.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γίγαντες με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια

-5 κ.σ. ελαιόλαδο -2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο -250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες -…