Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Αθλήτριες ποδοσφαίρου και μαθητές της Ξάνθης έστειλαν από το γήπεδο του Α.Ο.Ξ. μήνυμα κατά του «Bullying»

Αθλήτριες ποδοσφαίρου και μαθητές της Ξάνθης έστειλαν από το γήπεδο του Α.Ο.Ξ. μήνυμα κατά του «Bullying»

0
arxigoi filiko

Σε φιλική αναμέτρηση συμμετείχαν η «Βασίλισσα της Θράκης» και η Εθνική Ενόπλων Γυναικών

Εκατοντάδες μικροί μαθητές δημοτικών παρακολούθησαν τον αγώνα και συμμετείχαν ενεργά στο φιλανθρωπικό σκοπό

Βροντερό μήνυμα ενάντια στον εκφοβισμό (Bullying) έστειλαν χθες το πρωί από το γήπεδο του Α.Ο.Ξ. οι γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου «Βασίλισσες της Θράκης» και η Εθνική Ενόπλων Γυναικών, που αγωνίστηκαν σε φιλική αναμέτρηση μπροστά σε εκατοντάδες μικρούς μαθητές δημοτικών σχολείων της Ξάνθης που με τη σειρά τους με φωνές και συνθήματα στήριξαν τις προσπάθειες των παικτριών αλλά και την καμπάνια ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό. Παράλληλα οι μαθητές και οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο αντί εισιτηρίου (η είσοδος ήταν δωρεάν) πρόσφεραν ρουχισμό, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία συγκέντρωσαν φορείς του Δήμου Ξάνθης και στη συνέχεια θα διανείμουν σε ευπαθείς ομάδες και οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια.

Η παρουσία της Εθνικής Ενόπλων Γυναικών με τη στήριξη του Υπ. Εθνικής Άμυνας αποτέλεσε πόλο έλξης και για στελέχη του Δ’ Σ.Σ. με επικεφαλής τον Διοικητή Στρατηγό κ. Γεώργιο Καμπά, στελέχη της Α.Δ. Ξάνθης όπως και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης. Εξάλλου πριν την έναρξη του φιλικού η μπάντα του Δ’ Σ.Σ. ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο, ενώ υπήρξαν και απονομές τιμητικών πλακετών, όπου μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Δ’Σ.Σ. κ. Καμπάς απένειμε πλακέτα στον πρόεδρο της ξανθιώτικης γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου κ. Σκουλαρίκη και στον Αντιπλοίαρχο Μίχα ως επικεφαλής της Εθνικής Ενόπλων Γυναικών (ΑΣΑΕΔ), ο Υπολοχαγός κ. Παπασταμάτης απένειμε πλακέτα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Γιώργο Πανίδη που στήριξε την προσπάθεια, ενώ η Υποσμηναγός κα. Θάνου απένειμε πλακέτα στην αντιδήμαρχο Αθλητισμού κα. Αλεξία Γκιρτζίκη για τη στήριξη του Δήμου Ξάνθης στη διεξαγωγή του φιλικού.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι στους θεατές μοιράστηκαν φυλλάδια με μηνύματα κατά του εκφοβισμού και καθώς επρόκειτο για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ειδικότερα για το bullying στον αθλητισμό. Το μήνυμα εκ μέρους των διοργανωτών ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πολλές είναι οι μορφές αλλά και τα μέρη που μπορεί να προκαλέσει ένα άτομο βία, το λεγόμενο bullying, μεταξύ άλλων ο εκφοβισμός που λαμβάνει χώρα στα γήπεδα. Ένα λάθος παικτών, ένα λάθος σφύριγμα διαιτητή, μια φράση με υβριστικό περιεχόμενο από αντίπαλο φίλαθλο, είναι αρκετά για να ¨ανάψει μία σπίθα και να βάλει φωτιές¨. Όλοι μας έχουμε πάει σε γήπεδο και έχουμε παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Όλοι μας έχουμε βιώσει καταστάσεις που πρέπει με κάθε τρόπο, κι αυτές αλλά κυρίως αυτοί που τις προκαλούν, να μένουν έξω από το γήπεδο. Αλλά όλοι μας σιωπούμε. Όλοι γινόμαστε παθητικοί και αφήνουμε αυτό το διαχρονικό φαινόμενο να βιώνεται καθημερινά. Αν δεν είναι πολλοί οι τρόποι, μπορούν να γίνουν τουλάχιστον αποτελεσματικοί από τον καθένα μας. Όλοι μας, είτε ατομικά είτε συλλογικά, ας ευαισθητοποιηθούμε και ας εφαρμόσουμε, πρώτα ως άτομα κι έπειτα ως ομάδα, το ¨ευ αγωνίζεσθε¨ και τους κανόνες και αξίες που έχει κάθε γήπεδο».

Αν και το αποτέλεσμα έχει μικρή σημασία, για την ιστορία η Εθνική Ενόπλων Γυναικών νίκησε με σκορ 2-0, με τα τέρματα των Ιωαννίδου, Βασιλάκη.

Οι συνθέσεις:

«Βασίλισσα της Θράκης» (Αλεξούδης): Παρσόνογλου, Χατζηαντωνίου, Μουσοπούλου, Σολτάνι, Παπαδοπούλου, Πορνάλη, Λισγάρα, Παπαϊωάννου, Μετοικίδου, Μπούντρι, Μαυρομάτη. Αγωνίστηκαν και οι: Κατσαρού, Ευθυμιάδου, Παρδή, Νταλή, Σταύρου, Γκονζάλες, Παπατζέλου, Βλάχου, Αραμπατζή.

Εθνική Ενόπλων Γυναικών (Κουτρουλός): Πελετίδου, Τερζοπούλου, Βασιλάκη, Χατζηγιαννίδου, Λάλλα, Καψάλη, Παντελιά, Ιωαννίδου, Γεωργαλή, Χασιώτη, Τικοπούλου. Αγωνίστηκαν και οι: Μάινου, Ρολή, Μπέρτσια, Αλεξάκη, Κατσιώτη, Βασιλείου, Ματοσιάν, Γεωργαντά, Μαραγκουδάκη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Καμαράκης με βοηθούς τους Γιώργο Μπαχαρίδη και Γιώργο Χρυσέλη και 4ος διαιτητής ο Χρήστος Τζεβελεκίδης, όλοι από την ΕΠΣ Ξάνθης.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…