Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ουρές, ταλαιπωρία και το keaprogram.gr …πεσμένο

Ουρές, ταλαιπωρία και το keaprogram.gr …πεσμένο

0
kep

40 – 50 αιτήσεις για τις παροχές του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) έχουν κατατεθεί από την Πρόνοια του δήμου Ξάνθης

Δεν έχει ημερομηνία λήξης καθησυχάζει η υπεύθυνη κα Γκαϊτατζή.«Δεν προχωράει το σύστημα….», λένε οι υπάλληλοι στο ΚΕΠ Ξάνθης

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά συμπολίτες μας δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης το επονομαζόμενο ΚΕΑ προκειμένου να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο keaprogram.gr ώστε να λάβουν το επίδομα.

40 – 50 αιτήσεις έχουν κατατεθεί από την Πρόνοια – Δεν έχει ημερομηνία λήξης καθησυχάζει η υπεύθυνη κα Γκαϊτατζή

Στο Γραφείο Κοινωνικής Πρόνοια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης οι υπεύθυνοι υπάλληλοι δέχονται καθημερινά από τις 1 Φεβρουαρίου που άνοιξε το πρόγραμμα 60 – 70 πολίτες. Όμως όπως μας πληροφορεί η κα Γκαϊταζή παρότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους υπαλλήλους: «… ζήτημα είναι όμως αν μπορέσουμε όμως να εξυπηρετήσουμε 10 άτομα την ημέρα και να υποβάλλουμε τις αιτήσεις τους κι αυτό γιατί πέφτει το σύστημα σ’ όλη την χώρα λόγω υπερφόρτωσης». Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί πανελληνίως 300.000 αιτήσεις ενώ στην Ξάνθη από το γραφείο Πρόνοιας 40 – 50 αιτήσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Παρότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς ωστόσο δεν τίθεται θέμα να μην προλάβουν κάποιοι να υποβάλλουν αιτήσεις καθώς όπως καθησυχάζει η κα Γκαϊτατζή το πρόγραμμα δεν έχει ημερομηνία λήξης. Να σημειώσουμε ότι στο Γραφείο Πρόνοιας απευθύνονται οι πολίτες που τα δικαιολογητικά τους χρειάζονται διασταύρωση στοιχείων είτε γιατί έχει αλλάξει η οικογενειακή τους κατάσταση, είτε η κατοικία τους κ.λ.π. ενώ στα ΚΕΠ αυτοί που δεν έχουν τέτοιο θέμα και ζητούν από τους υπαλλήλους να τους υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση αφού ελέγξουν τα δικαιολογητικά τους.

«Δεν προχωράει το σύστημα….», λένε οι υπάλληλοι στο ΚΕΠ Ξάνθης

Η ουρά το πρωί στο ΚΕΠ του δήμου Ξάνθης επί της οδού Σμύρνης έφτανε μέχρι την Μ. Καραολή. Στις 1.30 το μεσημέρι ο ηλεκτρονικός πίνακας έδειχνε το αριθμό 324 και το ΚΕΠ ήταν γεμάτο από κόσμος που περίμενε καρτερικά με τα δικαιολογητικά στο χέρι να εξυπηρετηθεί. Οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν αλλά το πρόγραμμα keaprogram.gr ήταν πεσμένο… «Δεν προχωράει το σύστημα. Καθημερινά από νωρίς το πρωί έχουμε κόσμο. Προσπαθούμε να υπηρετήσουμε αλλά δεν βοηθάει το πρόγραμμα συνέχεια πέφτει», μας λέει ο υπάλληλος. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά λίγοι είναι αυτοί που θα πάρουν τελικά το επίδομα», μας ενημερώνει υπάλληλος. Μια κυρία που περιμένει μας λέει για την ταλαιπωρία της: «Περιμένουμε από το πρωί. Ταλαιπωρούμαστε κι είμαστε ηλικιωμένοι άνθρωποι…», τονίζει με αγανάκτηση.

ΚΕΑ κατά της φτώχειας – Μερικά στοιχεία του προγράμματος

Να σημειώσουμε πως δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ και κυμαίνεται από 200 ευρώ (ατομικό) έως 900 ευρώ (110 ευρώ κάθε ενήλικο μέλος και 50 ευρώ κάθε ανήλικο). Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Εφαρμόστηκε αρχικά πιλοτικά μέχρι το τέλος του έτους σε 30 δήμους της χώρας και ενίσχυσε 48.319 δικαιούχους, από τους οποίους το 50% περίπου είχε μηδενικό εισόδημα. Τώρα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα. Οι βασικές πληροφορίες και τα δικαιολογητικά που όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να συλλέξουν πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι: Αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, πληροφορίες για το εισόδημα και για τα περιουσιακά στοιχεία, απόδειξη διαμονής, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού και IBAN και, για τα φιλοξενούμενα μέλη, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και πληροφορίες για το εισόδημα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…