Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σε αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η «αναμόρφωση» του δικτύου ΟΠΑΠ

Σε αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η «αναμόρφωση» του δικτύου ΟΠΑΠ

0
froutakia

Στα μισά περίπου (17 από τα 33) πρακτορεία της Ξάνθης θα εγκατασταθούν «παιγνιομηχανές VLT» το επόμενο διάστημα

Σε αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η «αναμόρφωση» του δικτύου ΟΠΑΠ, σε ότι αφορά τουλάχιστον την ανακαίνιση πρακτορείων και χώρων που θα φιλοξενήσουν το επόμενο διάστημα παιγνιομηχάνηματα VLT Play OPAP (φρουτάκια και άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια) και θα μετατραπούν σε «χώρους διασκέδασης», με το αζημίωτο φυσικά για τους παίκτες αλλά και τους πράκτορες οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα κόστη ανακαίνισης, αγοράς παιγνιομηχανών κ.α.

Ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν ανοίξει πιλοτικά τέσσερα καταστήματα Play OPAP, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην Ξάνθη θα εγκατασταθούν αντίστοιχα «παιγνιομηχανήματα» στα μισά περίπου πρακτορεία (17 από τα 33) μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όπου θα λειτουργούν 3 «μηχανάκια» στο καθένα που είναι και το ανώτατο όριο σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Αντίθετα απ’ ότι φαίνεται δεν θα ανοίξει κάποιο κατάστημα «Game Hall», δηλαδή αίθουσα που θα διαθέτει αποκλειστικά τέτοιου είδους παιγνιομηχανές.

Ο ΟΠΑΠ υποδέχτηκε το νέο ξεκίνημα των VLTs στα Play OPAP με πολύ χαμηλούς τόνους, παρότι είναι το ξεκίνημα μιας νέας, εντελώς διαφορετικής εποχής, από όλες τις απόψεις, για τον τζόγο στην Ελλάδα. Σε αυτό συνέβαλλε – μεταξύ άλλων – και η «κόντρα» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Οργανισμό και μεγάλο ποσοστό των πρακτόρων ανά την Ελλάδα, που δέχθηκαν πρόταση για νέα σύμβαση η οποία θεωρούν ότι τους θίγει και μειώνει στο ελάχιστο το πιθανό κέρδος τους από τα ποσοστά που θα παίζονται στα νέα μηχανήματα.

Μάλιστα σημαντικός αριθμός πρακτόρων ανά την Ελλάδα προσέφυγε στο ΣτΕ ώστε να ακυρώσει όλες τις παραπάνω διατάξεις και ρυθμίσεις για τη λειτουργία των νέων «παιγνιομηχανών».

Να σημειώσουμε ότι ο ΟΠΑΠ έχει από χρόνια αποκτήσει το δικαίωμα για την αποκλειστική λειτουργία των VLTs, καταβάλλοντας 560 εκατ. ευρώ το 2011.

Ήδη από τότε είχε συμφωνηθεί να λειτουργήσει 35.000 παιγνιομηχανήματα VLTs στην ελληνική αγορά, από τα οποία 16.500 μέσω δικτύου του ΟΠΑΠ και τα υπόλοιπα 18.500 από παραχωρησιούχους, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό.

Πάντως το επόμενο διάστημα αν ακούσετε κάποιον να λέει ότι «πάει για φρούτα», μην είστε τόσο σίγουρος ότι θα κατευθυνθεί στο κοντινότερο μανάβικο, αλλά ενδεχομένως σε κάποιο πρακτορείο ΟΠΑΠ για να κυνηγήσει την τύχη του μέσα από τα νέα παιχνίδια!

* Το ρεπορτάζ του «Ε» καταγράφει γεγονότα της καθημερινότητας και σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζει ή προτρέπει τον κόσμο στο να παίξει τυχερά παιχνίδια. Αντιθέτως υποστηρίζουμε μόνο υπεύθυνο στοιχηματισμό. Συμμετοχή σε τυχερά παίγνια μπορεί να επιφέρει απώλεια περιουσίας ή εθισμό.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…