Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με πολύ κόσμο και νέους στόχους η κοπή βασιλόπιτας του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης

Με πολύ κόσμο και νέους στόχους η κοπή βασιλόπιτας του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης

0
margaritopoulou vasilopita17

Το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης υποδέχθηκε το νέο έτος με ένα πλούσιο απολογισμό και την προαγωγή δύο εκ των παλαιοτέρων εθελοντριών του

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης στηρίζουν κάθε κοινωνική δράση της πόλης μας και δεν ξεχνούν τους ανθρώπους που προσέφεραν την ζωή τους στο έργο της αλληλεγγύης

Η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τελέστηκε χθες, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στο διατηρητέο κτήριο επί της οδού Βενιζέλου με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος. Σε μια εκδήλωση με μεγάλη προσέλευση κόσμου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι πολιτικών και κοινωνικών φορέων της Ξάνθης, όπως: οι Βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννης Μπούτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, εκπρόσωποι του Διοικητή του Δ΄ ΣΣ, της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, του Γηροκομείου Ξάνθης και εκπρόσωπος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη». Ο Μητροπολίτης ανέφερε πως η σημασία διατήρησης του εθίμου είναι και η συνάντηση των ανθρώπων, τονίζοντας ότι οι Ερυθροσταυρίτες και οι Σαμαρείτες μιμούνται τον Μ. Βασίλειο στην αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στα όσα προσφέρουν, αλλά και την χαρά του που είδε πρόσφατα πολλά νέα παιδιά να εντάσσονται στις τάξεις των εθελοντών. Μνημόνευσε επίσης την Ερυθροσταυρίτισσα κα Χρυσή Ιωαννίδου και το δυσάρεστο νέο του πρόσφατου θανάτου της, αλλά και την αγαθή μνήμη που άφησε σε όσους την γνώρισαν.

Χ. Μαργαριτοπούλου: «Ο Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει την εθελοντική προσφορά του στον συνάνθρωπο»

erythros kosmos17Η Πρόεδρος του τοπικού Τμήματος, Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, προέβη σε σύντομη ανάλυση των πεπραγμένων του έτους 2016 και ανέφερε συνοπτικά τους στόχους για το νέο έτος. Τόνισε ότι οι εθελοντές είναι η δύναμη του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος λειτουργεί με δύο τμήματα: το τμήμα νοσηλευτικής που έχει παρουσία 80 χρόνων και το τμήμα Σαμαρειτών, που έκλεισε τα 20 χρόνια. Στο τέλος του 2016 δόθηκαν πτυχία σε 75 εθελοντές, κυρίως Σαμαρείτες, καθώς υπάρχει έλλειψη εκπαιδεύτριας νοσηλευτικής. Πλέον αρχηγός των Σαμαρειτών είναι ο κ. Ξανθόπουλος, καθώς ο κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή προήχθη σε αρχηγό των Σαμαρειτών όλης της χώρας. Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιούν επισκέψεις στα κέντρα προσφύγων στην Δράμα, το οποίο, όπως τόνισε η κα Μαργαριτοπούλου, είναι πολύ καλύτερο σε συνθήκες από αυτά της Ειδομένης και της Μόριας. Στην τελευταία, οι ομάδες εθελοντών εναλλάσσονται από πέρυσι προσφέροντας βοήθεια στους πρόσφυγες. Επίσης, οι νοσηλεύτριες προσφέρουν βοήθεια στο Γηροκομείο, σε κακοποιημένα παιδιά, σε συνεργασία με το νοσοκομείο, μέχρι να υπάρξει η απαραίτητη πρόνοια γι’ αυτά, ενώ συνεχίζουν να συμμετέχουν με στήριξη στην μονάδα κινητής μαστογραφίας, στην μονάδα μεσογειακής αναιμίας και με κατ’ οίκον νοσηλεία. Εντός των δράσεων ήταν και η δεύτερη διεξαγωγή Αγώνα Δρόμου με το σύνθημα «Τρέχουμε Μαζί για το Συνάνθρωπο», ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά το 2015 με μεγάλη επιτυχία.

20 χρόνια και περισσότερες από 18.000 ώρες προσφοράς

sofia gravriilidou17Ανακοινώθηκε από την πρόεδρο η προαγωγή της κας Βάσως Μιχαηλίδου, παρότι δεν έχει παραληφθεί ακόμη η επίσημη περγαμηνή, η οποία προάγεται και τιμάται πλέον με την ανώτατη τιμή της επιθεωρήτριας. Όπως είπε η κα Μαργαριτοπούλου, η κα Μιχαηλίδου προσφέρει 20 χρόνια τώρα και έχει αφιερώσει περισσότερες από 18.000 ώρες στην υπηρεσία του συνανθρώπου. Επέδωσε μάλιστα και μία ακόμη προαγωγή στην κα Σοφία Γαβριηλίδου, την μακροβιότερη εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, ευχόμενη να την έχουν κοντά τους και μετά την συμπλήρωση των εκατό της χρόνων. Κατόπιν αιτήματος της προέδρου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της κας Χρυσής Καπουσούζη-Ιωαννίδου, η οποία έφυγε από την ζωή την προηγούμενη εβδομάδα. Τα δάκρυα στα μάτια πολλών εθελοντριών μαρτυρούν την αγαθή μνήμη που άφησε πίσω της. Όπως είπε η κα Μαργαριτοπούλου, ήταν υπάλληλος αλλά δούλευε σαν εθελόντρια, με ενθουσιασμό και αγάπη. Κάποια από τις ερυθροσταυρίτισσες νοσηλεύτριες ανέφερε ότι αυτή ήταν που ενέπνευσε σε όλες τις παλιότερες αγάπη για τον συνάνθρωπο και καθιέρωσε την αγία Φοίβη ως προστάτιδα του σώματος.

Πλήθος δράσεων και προσφοράς για το 2016

vaso mixailidou17Η πρόεδρος του τοπικού τμήματος, αφού ευχαρίστησε όλες τις Αρχές του τόπου για την συμπαράσταση και την συνεργασία, τους χορηγούς, τους συμπολίτες που ενισχύουν το έργο του Ερυθρού Σταυρού, ιδιαίτερα τις Εθελόντριες και τους Εθελοντές που είναι πάντα παρόντες, το προσωπικό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους. Θύμισε μάλιστα ότι οι Σαμαρείτες, που βρίσκονται παντού, σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις στις οποίες καλούνται και πήραν μέρος και στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Θάσο, ήταν το 4ο τμήμα σε ολόκληρη την Ελλάδα όταν δημιουργήθηκαν και το μοναδικό στην Βόρεια Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι το τμήμα της Ξάνθης έγινε η αιτία και βοήθησε ώστε να δημιουργηθούν όλα τα τμήματα της περιφέρειας ΑΜ-Θ και της κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθησε δεξίωση με εδέσματα που ετοίμασαν οι Εθελόντριες του Τμήματος Νοσηλευτικής, ενώ η τυχερή της βασιλόπιτας ήταν η εθελόντρια Σαμαρείτισσα Αναστασία Μαυρίδου.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…