Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Τέλος ο Ντάνι Νιέτο από την Ξάνθη!

Τέλος ο Ντάνι Νιέτο από την Ξάνθη!

0
nieto web

Λύθηκε χθες η συνεργασία του Ισπανού μεσοεπιθετικού με την ξανθιώτικη ΠΑΕ

Με πολλές απουσίες σχεδιάζει ο Λουτσέσκου τα πλάνα του για το αυριανό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από χθες από την ομάδα της Ξάνθης ο Ισπανός ποδοσφαιριστής Ντάνιελ Νιέτο που έλυσε το συμβόλαιο του με την ομάδα.

«Ο Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ντάνιελ Νιέτο. Η ΠΑΕ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται κάθε επιτυχία.» ανέφερε το χθεσινό δελτίο τύπου της ΠΑΕ.

Ο Νιέτο αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 ως ελεύθερος κι ενώ στο παρελθόν υπήρξε μέλος μεταξύ άλλων των Ειμπάρ, Εσπανιόλ, Χιρόνα και Μπαρτσελόνα Β’.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός στον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην ξανθιώτικη ομάδα (2015-2016) ξεχώρισε με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις σημειώνοντας 25 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο, πετυχαίνοντας παράλληλα και έξι γκολ.

Φέτος όμως αν και αγωνίστηκε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος ως βασικός δεν κατάφερε να φτάσει στα περσινά επίπεδα απόδοσης και μετά το ματς με τον Ατρόμητο και  με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Πλατανιά είδε τις συμμετοχές του να μειώνονται αισθητά ενώ στα τελευταία 9 ματς αγωνίστηκε για συνολικά 58′ λεπτά κάτι που «έριξε» ψυχολογικά τον 25χρονο παίκτη.

Ο ταλαντούχος Ισπανός «πλήρωσε» τις μέτριες φετινές του εμφανίσεις, που σε συνδυασμό με τη θετική παρουσία των αρκετών ποδοσφαιριστών όπως οι Τριάδης, Λουσέρο, Λάζιτς και η προώθηση σε πιο επιθετικού ρόλου του Βασιλακάκη, οδήγησαν τον Λουτσέσκου στο να χρησιμοποιεί ως «ρεζέρβα» το Νιέτο, που εμφανώς επηρεασμένος ψυχολογικά έχασε την φρεσκάδα του και την διάθεση που έβγαζε την περσινή σαιζόν.

Η αναμονή στον… πάγκο μάλιστα οδήγησε το Νιέτο σε ένα παράπτωμα που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Ρουμάνο τεχνικό και τους ιθύνοντες της ομάδας, καθώς στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα κι ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή, αυτός έφυγε από τον πάγκο και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου.

Να σημειώσουμε πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες η λύση της συνεργασίας ανάμεσα σε ΠΑΕ Ξάνθη – Ντάνι Νιέτο επήλθε μέσα σε καλό κλίμα και έπειτα από φιλική συζήτηση καθώς από τη στιγμή που υπήρχε η διάθεση από πλευράς του παίκτη να αποχωρήσει από τον σύλλογο οι ιθύνοντες της ξανθιώτικης ΠΑΕ έκριναν πως δεν υπάρχει λόγο η ομάδα να σταθεί εμπόδιο στον παίκτη και έτσι λύθηκε το συμβόλαιο του παίκτη που θα επιστρέψει στην Ισπανία και εν συνεχεία θα αναζητήσει τον επόμενο ποδοσφαιρικό προορισμό του, με τις πρώτες «κρούσεις» στον παίκτη να γίνονται από ομάδες της πατρίδας του αλλά και από το Κατάρ, με το Νιέτο να καλείται να επιλέξει τις επόμενες ημέρες τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Με πολλές απουσίες «βασικών» η Ξάνθη στο αυριανό ματς με Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη»

Με τουλάχιστον έξι (ενδεχομένως και οκτώ!) απουσίες θα παραταχθεί η ξανθιώτικη ομάδα στον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», γεγονός που δυσκολεύει το έργο της απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως για το αυριανό ματς δηλώθηκαν να εκτίσουν τις ποινές τους (λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών) οι Χαμζά Γιουνές και Πάμπλο Ντε Λούκας, ενώ τιμωρημένοι για το ίδιο παιχνίδι είναι και οι Κώστας Φλίσκας (αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Ηρακλή) και Χρήστος Λισγάρας (θα εκτίσει την 3η και τελευταία αγωνιστική της ποινής του για την κόκκινη κάρτα στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό προ δύο περίπου εβδομάδων).

Αν συνυπολογίσουμε τη δεδομένη απουσία του τραυματία Οκάν Χατζητερζόγλου και του επίσης τραυματία Λουσέρο που είναι εξαιρετικά αμφίβολος, γίνεται αντιληπτό ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα του σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Αμφίβολοι εξάλλου είναι και οι Πέτρος Ορφανίδης – Μανώλης Παπαστεριανός που αντιμετωπίζουν προβλήματα μικροτραυματισμών.

«Διαθέσιμοι» παίκτες από τους οποίους θα γίνουν οι επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού είναι μεταξύ άλλων οι Γουάλας, Μπαξεβανίδης, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Σβάρνας, για την άμυνα, οι Καμαρά, Βασιλακάκης, Κώστας, Ορφανίδης Λ., Λάζιτς για τη μεσαία γραμμή και οι Τριάδης, Σολτάνι, Ράνος για την επίθεση.

Ακόμη και έτσι όμως η Ξάνθη δεν πρόκειται να πέσει «αμαχητί», με τον Λουτσέσκου που έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες του να σχεδιάζει ένα πλάνο για να «κλέψει» ότι καλύτερο μπορεί από το αυριανό παιχνίδι για το οποίο εξάλλου δεν υπάρχει το άγχος και η πίεση μιας και ακόμη και με ήττα ο στόχος της ομάδας δεν θα αλλάξει αφού έχει μία σχετική απόσταση από τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα, μέχρι την 5η προνομιούχα θέση.

SUPER LEAGUE

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

15.00: Ηρακλής – Βέροια (NS1)

17.15: Πανιώνιος – Παναιτωλικός (NS1)

19.30: Ολυμπιακός – Ξάνθη (NS1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

15.00: Α.Ε.Κ. – Αστέρας Τρ. (NS1)

17.15: Λάρισα – Πλατανιάς (NS2)

17.15: Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. (NS3)

19.30: Κέρκυρα – Παναθηναϊκός (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

19.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Ολυμπιακός 39

2. Ξάνθη 31

3. Παναθηναϊκός 29

4. Πανιώνιος 28

5. ΠΑΣ Γιάννινα 25

6. Π.Α.Ο.Κ. 23*

7. Α.Ε.Κ. 22

8. Πλατανιάς 21

9. Ατρόμητος Αθ. 21

10. Αστέρας Τρ. 19

11. Παναιτωλικός 19

12. Κέρκυρα 16*

13. Λάρισα 14*

14. Βέροια 12*

15. Λεβαδειακός 12

16. Ηρακλής 7**

* Εκκρεμούν οι αναβληθέντες αγώνες Βέροια – Ηρακλής, Ηρακλής – Κέρκυρα και Λάρισα – ΠΑΟΚ.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έφτασε στην Αθήνα το τρόπαιο του Europa Conference League!

Οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν δίπλα του̷…