Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επέλαση του «Βίκτορα» στη Θράκη

Επέλαση του «Βίκτορα» στη Θράκη

0
xionia egnatia

Έκλεισε η Εγνατία από νταλίκες που «δίπλωσαν» στο χιόνι. Ώρες αναμονής για αποκλεισμένους οδηγούς

Μέσω της παλαιάς εθνικής οδού και μόνο με αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία ανάμεσα σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Φωτό: reportal.gr

Με σφοδρότητα «χτύπησε» ο «Βίκτωρ» το νομό Ροδόπης. Η χιονόπτωση ήταν ισχυρή από νωρίς το πρωί με αποτέλεσμα στο δήμο Μαρώνειας-Σαπών να αποφασιστεί από νωρίς το πρωί το κλείσιμο των σχολείων.

Από τις ισχυρές χιονοπτώσεις ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα οι οδηγοί, ακόμη και όσοι κινούνταν επί της Εγνατίας οδού. Στον αυτοκινητόδρομο η κυκλοφορία διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ στη συνέχεια κατά τις μεσημεριανές ώρες, νταλίκες που εξετράπησαν της πορείας τους έκλεισαν το δρόμο. Εξαιτίας αυτού πρόβλημα δημιουργήθηκε στο ύψος του κόμβου της Μέστης και στη συνέχεια στο ύψος των Σαπών, στο 25ο χιλιόμετρο Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, καθώς νταλίκες παρασύρθηκαν στο ολισθηρό οδόστρωμα αποκλείοντας το δρόμο. Η «μάχη» των οδηγών διεξαγόταν και στα δύο ρεύματα, όπου τα αυτοκίνητα προσπαθούσαν από τους κόμβους να εξέλθουν από την Εγνατία και να καταφύγουν στο εθνικό δίκτυο. Από την Εγνατία Οδός ΑΕ γινόταν προσπάθειες με αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος. Για αρκετές ώρες πάντως, οδηγοί παρέμειναν αποκλεισμένοι, αναμένοντας διέξοδο για να απεγκλωβιστούν από την Εγνατία, ενώ για τους υπόλοιπους η κυκλοφορία ανάμεσα σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή διεξαγόταν από την παλιά εθνική οδό και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δυσκολίες στις μετακινήσεις υπήρξαν σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Ροδόπης, αφού οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες από το πρωί, ακόμη και στην ύπαιθρο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …