Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέος Διοικητής στο Δ’ Σώμα Στρατού ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς

Νέος Διοικητής στο Δ’ Σώμα Στρατού ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς

0
kampas

Αποστρατεύτηκε ο Αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης – Συνεχίζονται οι τακτικές αλλά… αιφνιδιαστικές κρίσεις αξιωματικών

Από την Μεραρχία Πεζικού του Έβρου έρχεται την Παρασκευή ο νέος Διοικητής – Την επόμενη εβδομάδα η τελετή παράδοσης-παραλαβής

Ο μέχρι πρότινος Διοικητής της 12ης Μεραρχίας της Αλεξανδρούπολης, Υποστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου, είναι ο νέος διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών αλλά αιφνιδιαστικών κρίσεων και προαγωγών, που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από άλλες χρονιές, έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα την σταδιοδρομία του, μεταξύ άλλων, τον Ξανθιώτη Υποστράτηγο Σπύρο Δαβιτίδη, όπως και τον μέχρι πρότινος Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη. Ο νέος Διοικητής αναμένεται σήμερα με την επίσημη υποδοχή του από τα στελέχη να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία της τελετής παράδοσης-παραλαβής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Αρχηγού του ΓΕΣ την Δευτέρα.

Το βιογραφικό του νέου Διοικητή

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Κατετάγη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979. Αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού. Έχει παρακολουθήσει όλα τα βασικά σχολεία του Όπλου του. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Επίσης είναι απόφοιτος του Προκεχωρημένου Τμήματος Αξιωματικών Πυροβολικού Μάχης του ΣΞ των ΗΠΑ στο Fort Sill. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο «Στρατηγική και Διπλωματία». Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού Μάχης και Α/Α ΠΒ σε θέσεις Διοικητού Πυροβολαρχίας, Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Διοικητού Μοίρας (συνολικά 12 χρόνια).

Έχει υπηρετήσει επίσης:

Εκπαιδευτής και Επιτελής της Διεύθυνσης Σπουδών στη Σχολή Πυροβολικού. Διευθυντής Επιχειρήσεων σε Μ/Κ Μεραρχία. Από το 2003 έως το 2006 υπηρέτησε ως Τμηματάρχης Σχεδίων και Πολιτικής στο Μικτό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στη Νάπολη και κατά το τελευταίο έτος ως Διευθυντής επιτελικού γραφείου του Βοηθού Επιτελάρχη του ΝΑΤΟϊκου Στρατηγείου. Επιτελής στην Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ. Τον Ιούνιο του 2008 τοποθετήθηκε ως Τμηματάρχης Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και Εξοπλισμών στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ. Τον Μάρτιο του 2009 τοποθετήθηκε ως Υποδιευθυντής στην ανωτέρω Διεύθυνση. Τον Μάρτιο του 2011 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ. Τον Μάρτιο 2013 τοποθετήθηκε Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού. Τον Μάρτιο του 2014 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και ανέλαβε Διευθυντής Δ’ Κλάδου του ΓΕΣ. Ο Δ’ Κλάδος επιλαμβάνεται θεμάτων αμυντικής πολιτικής και σχεδιασμού, εξοπλιστικών θεμάτων, σχέσεων με ΝΑΤΟ-ΕΕ και λοιπών Διεθνών Οργανισμών, εκπαίδευσης, οργάνωσης, δόγματα και δημόσιες σχέσεις. Τον Μάρτιο του 2015 είχε αναλάβει διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «Έβρου». Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ

iosif mavrakisΤο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αποφάσισε τις τοποθετήσεις Αντιστρατήγων, Υποστρατήγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων, Υποναυάρχου και Υποπτεράρχου. Παρότι δεν υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις, σχολιάστηκαν έντονα οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, κυρίως για το γεγονός ότι αποστρατεύτηκαν οι δέκα πρώτοι Αντιστράτηγοι και ο ενδέκατος τοποθετήθηκε Αρχηγός του ΓΕΣ. Οι κρίσεις των υπολοίπων αξιωματικών συνεχίζονται το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν οι εξής τοποθετήσεις:

α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

(1) Τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανούρη (ΑΜ: 44093), ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού και Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ.

(2) Τον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη (ΑΜ: 44498), ως Διοικητή 1ης Στρατιάς.

(3) Τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Βασιλειάδη (ΑΜ: 44499), ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ.

(4) Τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά (ΑΜ: 44514), ως Διοικητή Δ΄ ΣΣ.

(5) Τον Αντιστράτηγο Αντώνιο Νομικό (ΑΜ: 44518), ως Α΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ.

(6) Τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο (ΑΜ: 44570), ως Διοικητή Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR.

(7)Τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο (ΑΜ: 44620), ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ.

(8) Τον Υποστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο (ΑΜ: 44623), ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ.

β. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

(1) Τον Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ (ΑΜ: 1719), ως Αρχηγό Στόλου.

(2) Τον Αντιναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο ΠΝ (ΑΜ: 1764), ως Διοικητή ΣΕΘΑ.

(3) Τον Υποναύαρχο (Μ) Νικόλαο Καφέτση ΠΝ (ΑΜ: Μ-703), ως Διοικητή ΔΔΜΝ.

γ. ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

(1) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη (ΑΜ: 13076), ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας.

(2) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Νικόλαο – Δημήτριο Χριστόπουλο (ΑΜ: 13074), ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.

(3) Τον Υποπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά (ΑΜ: 14033), ως Διοικητή ΔΑΥ.

Διατηρεί στη θέση του τον Αντιπτέραρχο (ΜΑ) Χριστόφορο Σμυρλή (ΑΜ: 13130), ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…