ΣΧΟΛΙΑ 05/01/2017

0
tap

Χειμερινοί προβληματισμοί

Φίλος αναγνώστης και με γερή μνήμη, θυμήθηκε, έστω στο καταχείμωνο, την εκκρεμότητα που υπάρχει στα κιτάπια του δήμου Ξάνθης ως προς το…. Κολυμβητήριο! Παράξενο; Μπορεί. Όμως το θέμα ως εκκρεμότητα ισχύει και η λύση του δε φαίνεται στον ορίζοντα. Παράλληλα, αγνοήθηκε η πρόταση του Μάριου Κουτσουρίδη για να γίνει ένα νέο κολυμβητήριο, μικρό, με 25άρα δεξαμενή που θα ζεσταίνεται πιο οικονομικά και θα έχει μικρότερο γενικά λειτουργικό κόστος. Κι επειδή ο δήμος μας διαθέτει 10 εκ. ευρώ αποθεματικό, ας το ξεκινήσει το νέο κολυμβητήριο. Έτσι θα έχει το μεγάλο για καλοκαιρινούς αγώνες και προπονήσεις αλλά και κολύμπι του λαού και το μικρό για τους χειμερινούς μήνες. Ιδού κύριοι του δημοτικού συμβουλίου. Αξιοποιήστε τα χρήματα πριν σας τα πάρουν.

Γ. Δ.

Εύκολο, πανεύκολο

Ποιο είναι το πλέον εύκολο πράγμα στον κόσμο; Να συκοφαντήσεις, να κατηγορήσεις, να λασπώσεις. Κι όλα αυτά χωρίς να ’χεις στοιχεία. Το κάνεις έτσι γιατί είσαι μίζερος, κακός, γιατί δεν μπορείς να ανεχτείς την επιτυχία του άλλου, τη χαρά και την ευτυχία του γιατί πέτυχε κάτι καλό, σημαντικό που εσύ, ο μίζερος δε θα μπορούσες όχι να υλοποιήσεις αλλά ούτε να σκεφτείς. Στις μικρές δε κοινωνίες όπου γνωριζόμαστε λίγο πολύ όλοι, αυτές οι συκοφαντίες γίνονται γρήγορα γνωστές. Όμως δε λερώνουν τους δημιουργούς, αλλά αυτούς που τις σκέφτονται και τις εκτοξεύουν. Διότι όλες επιστρέφονται σ’ αυτούς και τη μίζερη ζωή τους.

Γ. Δ.

Μείωση δαπανών, όχι αύξηση εσόδων από φόρους

Το θέμα για κάποιες άλλες χώρες είναι απλό. Τι κάνουν; Μειώνουν τις κρατικές δαπάνες, δεν προσλαμβάνουν δημοσίους υπαλλήλους και βέβαια δεν αυξάνουν τα έσοδα από τους φόρους. Είναι αυτό δύσκολο; Για τους Κύπριους όχι, τους Πορτογάλους και Ισπανούς όχι επίσης. Είναι όμως πάρα πολύ δύσκολο να γίνει αυτό στην όμορφη χώρα μας. Την Ελλαδάρα μας. Που κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δε μειώνει τις δημόσιες δαπάνες, κάνει προσλήψεις και αυξάνει φόρους.

Γ. Δ.

Εμείς όμως εκεί

Έτσι, ενώ οι άλλες χώρες βγήκαν από τα μνημόνια εδώ και χρόνια, εμείς, οι εξυπνότεροι του κόσμου, είμαστε μέσα κι ακόμη παλεύουμε. Ναι παλεύουμε. Με τα στραβά κι ανάποδά μας και χρόνο τον χρόνο βουλιάζουμε περισσότερο στη φτώχεια και την ανεργία. Παραμένουμε όμως έξυπνοι, μάγκες και καραμπουζουκλήδες. Που παρόλες τις σφαλιάρες που τρώμε σαν τον Καραγκιόζη, εμείς γελάμε, σκύβουμε και γελούν μαζί μας για το χάλι μας οι υπόλοιποι.

Γ. Δ.

Τρέχει ο διαγωνισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Παρότι παγωνιά …ζεστά έπιασαν την δουλειά τους στην Περιφέρεια και ήδη προκηρύχθηκε ηλεκτρονικός ανοιχτός διαγωνισμός για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών για τα έτη 2017 – 2019 από τις 28 Δεκεμβρίου του 2016. Είναι βέβαιο ότι το πάθημα της προηγούμενης διοίκησης Γιαννακίδη τους έγινε μάθημα και ξεκίνησαν έγκαιρα την διαδικασία του διαγωνισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί πριν βγουν τα κουνούπια! Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη ο συνολικός προϋπολογισμός (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανέρχεται στα 7.239.456 ευρώ.

Μ.Ξ.

Η Ανασκόπηση του 2016 από το «Ε»

Μια μεγάλη πρωτιά έχει κατακτήσει το «Ε» με την αυγή του 2017. Είναι η μοναδική εφημερίδα σε έντυπη μορφή αλλά και ηλεκτρονική μορφή που συνέχισε την παράδοση των τελευταίων χρόνων και έκανε ανασκόπηση της χρονιάς που έφυγε. Σε κανένα άλλο ΜΜΕ δεν είδαμε κάτι αντίστοιχο ενώ δεν συνέβαινε το ίδιο παλιότερα και προφανώς οφείλεται στο γεγονός ότι προϋποθέτει πολύ δουλειά και χρόνο για να γίνει κάτι τέτοιο και ως φαίνεται γι αυτά δεν είναι διαθέσιμα τα Μέσα ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά που πετάνε μια είδηση με δυο γραμμές και θεωρούν ότι κάνουν ρεπορτάζ.

Η Ανασκόπηση του «Ε» αποτελεί το μοναδικό αποτύπωμα του 2016 στα τοπικά κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, αθλητικά και αστυνομικά γεγονότα και έχει ήδη αποκτήσει συλλεκτική αξία.

Μ.Ξ.

Προχωρά ολοταχώς ο TAP

Στο νομό Ξάνθης τα έργα μπορεί να μην έχουν ξεκινήσει, ωστόσο επτά μήνες μετά την τελετή των εγκαινίων για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2016 στη Θεσσαλονίκης, η κατασκευή του έργου προχωρά ολοταχώς, αφού έχει ήδη ανοιχτεί όρυγμα σε μήκος 205 χλμ., έχουν συγκολληθεί 125 χλμ. σωληναγωγών και έχουν τοποθετηθεί 95 χλμ. αγωγού.

Τα στοιχεία προκύπτουν από άρθρο της Ulrike Anders, Διευθύντριας Εμπορικών και Εξωτερικών Υποθέσεων στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The Parliament.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό μήκος του αγωγού είναι 878 χλμ, εκ των οποίων τα 550 χλμ είναι σε ελληνικό έδαφος και ότι ο αγωγός αναμένεται να λειτουργήσει το 2020.

Ε.Δ.

Οι άλλοι ήταν χειρότεροι..

Αυτή η πρόταση είναι η μετουσίωση της πολιτικής της κυβέρνησης. Οποιοδήποτε στέλεχός της κι αν ερωτηθεί για κάτι, η απάντηση είναι ότι οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι. Η οποιαδήποτε κριτική ή επίκριση έχει αυτή την απάντηση. Όχι ότι απαραίτητα κάποιος θα διαφωνήσει σε μια σειρά από περιπτώσεις, αλλά δεν μπορεί όλη η επχιειρηματολογία να εξαντλείται στο πώς τα κάναν οι άλλοι. Γιατί έτσι μας λένε ότι αν τους χαρακτηρίζει «το μη χείρον βέλτιστον» τους αρκεί και είναι και εντάξει μ’ αυτό. Βαρεθήκαμε να το ακούμε πάντως ή πιο… επίκαιρα «μας τα παν κι άλλοι»!

Ε.Δ.

Στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες επιστρέφει ο Λόγος

Το είχαμε ανάγκη. Όσο τίποτε άλλο.

Ποιό; Την επιστροφή του λόγου. Εν αρχή ην ο λόγος…

Πολύ περισσότερο και απο την οικονομική ανάπτυξη, απο την οποία κακκά τα ψέμματα εξαρτώμαστε απαξάπαντες.

Στο φύλλο της 30 – 12 – 2016 κυρία Ελένη Διαφωνίδου το κάνατε πράξη.

Προσωπική εκτίμηση.

Προσεγγίσατε με δημοσιογραφική έρευνα, τμήμα της Ρωμυλίας, παρουσιάζοντας ήθη, έθιμα, τρόπο ζωής, αντίληψης ευρύτερης με την πατρίδα μας, παραμονή της έλευσης του νέου έτους.

ΔΟΞΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ!!!

Κάνατε κάτι πολύ περισσότερο.

Είχατε όλη την έκδοση αφιέρωμα στα κοινά μας χαρακτηριστικά, με τμήμα της τριχοτομημένης πατρίδας μας.

ΘΡΑΚΗ : Η μόνη τριχοτομημένη πατρίδα στον κόσμο.

Εκδότες όπως εσείς, συμβάλλετε απεριόριστα στην επαναπροσέγγιση, μέσα από την γνωριμία, τον σεβασμό, την αλήθεια.

Το μόνο σίγουρο. Θα βρείτε μιμητές. Τόσο στη Βουλγαρία, όσο ευρύτερα.

Υποδεχόμαστε το 2017 εναρμονιζόμενοι με την ιστορική έκδοσή σας, παραμονή του νέου έτους.

Χαράσσετε νέους δρόμους, νέα πορεία, νέα επικοινωνιακή τακτική.

Το 2017, τα έτη που θα ακολουθήσουν θα σας δικαιώσουν. Να είστε υπερβέβαιη.

Με εκτίμηση

Στέλιος Αρσενίου

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

podilates palia

Καραγάπης Ιωάννης, Στογιαννίδης Ιωάννης, Σαρακενίδης Χρήστος, Δούρος Κυριάκος (ποδηλάτης)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…