Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σύσκεψη για το κύμα κακοκαιρίας στο δήμο Ξάνθης

Σύσκεψη για το κύμα κακοκαιρίας στο δήμο Ξάνθης

0
politiki prostasia dimos xanthis web

Χιονοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται από σήμερα το απόγευμα

Για επάρκεια σε αλάτι διαβεβαιώνει η Πολιτική Προστασία του δήμου Ξάνθης. Διαθέσιμοι 250 τόνοι για την πόλη, τους οικισμούς και τα σχολεία

Σύσκεψη με θέμα την επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες, συγκάλεσε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης.

Παρόντες, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Θωμάς Ηλιάδης, Μποζ Ραμαδάν, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γκοδοσίδης και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με δεδομένες τις άσχημες καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και παρά το γεγονός ότι όλος ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα, αλλά και σε πληρότητα με 250 τόνους αλάτι, κρίθηκε αναγκαίο ο συντονισμός για την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων.

Επίσης ενημερώθηκαν και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερώσουν τα στελέχη τους για τη δυνατότητα προμήθειας αλατιού για τις σχολικές μονάδες του Δήμου από το Τμήμα Συντήρησης Υποδομών της Τεχνικής Υπηρεσία επί της οδού Ύδρας (πλησίον της Πυροσβεστικής).

Προειδοποιήσεις για την επιδείνωση του καιρού

Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό τμήμα του Πόρτο Λάγος προχώρησαν σε ανακοινώσεις για την επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα. Η κακοκαιρία προβλέπεται να σημειωθεί σε όλη τη χώρα τις απογευματινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, για τη Θράκη η ΕΜΥ προειδοποιεί για χιονοπτώσεις από το βράδυ μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ αναμένεται παγετός το Σάββατο. Βαθμιαία από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να εξασθενήσουν οι ισχυροί άνεμοι.

Οδηγίες για τον παγετό προς αποφυγή των ζημιών στις σωληνώσεις ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΞ

Ενόψει των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες και προς αποφυγή ζημιών των σωληνώσεων ύδρευσης των κατοικιών, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης / Αποχέτευσης Ξάνθης λαμβάνοντας υπ΄ όψη και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, συμβουλεύει/συνιστά την λήψη των παρακάτω προληπτικών μέτρων από μέρος των πολιτών:

•Παρατηρήστε προσεκτικά πού βρίσκονται η κεντρική και οι περιφερειακές βάνες απομόνωσης (διακόπτες) του ακινήτου σας. Βεβαιωθείτε επίσης ποιος ακριβώς είναι ο δικός σας υδρομετρητής επί του πεζοδρομίου/στήλης υδρομέτρων. Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι όλοι οι διακόπτες του υδροδοτικού δικτύου ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

•Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα, επιφανειακό σύστημα σωληνώσεων αυτόματου ποτίσματος, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να φροντίσετε ώστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

•Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Παράλληλα ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του ακινήτου σας, ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

•Σε περίπτωση που έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, φροντίστε κατά την διάρκεια του παγετού (ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες) να κλείσετε την παροχή νερού προς το θερμοσίφωνα και να αδειάσετε το νερό από το σύστημα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να αφήσετε ελάχιστα ανοικτή μια βρύση στο κύκλωμα ζεστού νερού (να στάζει). Προσοχή! Το μέτρο αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το λογαριασμό του νερού!

•Φροντίστε να ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό από την κατασκευάστρια εταιρία ή από τον ειδικό που τοποθέτησε τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα (περίπτωση κλειστού κυκλώματος). Αν όχι, φροντίστε να προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και τοποθετείστε το.

•Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια για να μπορούν να λειτουργούν ομαλά.

Αν παρόλα αυτά παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες σας:

•Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του ακινήτου και κατόπιν ελέγξτε τον υδρομετρητή σας. Αν διαπιστώσετε ότι συνεχίζει να «γράφει», αυτό σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή (σπασμένος σωλήνας) στο δίκτυό σας. Κλείστε αμέσως το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε έναν υδραυλικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…