Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Ξεκινά το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ηλικίας 30-49 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ηλικίας 30-49 ετών

0
anergoi neoi

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 15:00) ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜ – Θ

Ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών. Το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει τη δυνατότητα σε 10.000 ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και άνω και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μόνο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis).

Πιο συγκεκριμένα:

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 15:00) ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις Περιφέρειες Αττική, Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο.Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 15:00) ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις Περιφέρειες Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη .Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και πέντε ωφελούμενους ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί κατά την υποβολή της αίτησής της. Οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως τρία άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν ωφελούμενο, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 4 έως 8 άτομα για έως δύο ωφελούμενους, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 9 έως 19 άτομα για έως 3 ωφελούμενους και οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων για έως 5 ωφελούμενους.

Ωφελούμενοι

Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι : i) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 και ii) μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2. Επίσης πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

Ποσό επιχορήγησης και Διάρκεια Προγράμματος

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τριών έως και 12 μηνών και στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων στα Μητρώα Ανέργων για διάστημα άνω των 12 μηνών). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Εκπαιδευτικό επίδομα 2.600 ευρώ για ανέργους

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Voucher ανέργων του ΟΑΕΔ με τίτλο: «Κατάρτιση και πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση 120 ωρών, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση διάρκειας 500 ωρών σε επιχειρήσεις, στους 10 πιο αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα των δικαιούχων είναι 2.600 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, λήγει στις 30/12/2016. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Πρόσληψη Μηχανικού Πωλήσεων στην ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ

Η εταιρεία ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ-ΑΦΟΙ ΚΟΥΣΗ Α.Ε. με αντικείμενο την εμπορία ηλεκτρολογικού υλικού και φωτιστικών ειδών αναζητά Μηχανικό Πωλήσεων.

Αρμοδιότητες Θέσης

•Ανάπτυξη πελατολογίου

•Διερεύνηση των αναγκών των πελατών-προώθηση προϊόντων και λύσεων

•Σύνταξη και προετοιμασία προσφορών

Προφίλ Υποψηφίου

•Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας/Μηχανολογίας/Αυτοματισμού

•Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας

•Άριστη γνώση Η/Υ

•Προσανατολισμός στην επίτευξη στόχων

•Δυνατότητα ταξιδιών

•Άριστες επικοινωνιακές και οργανωτικές ικανότητες

•Θα συνεκτιμηθεί προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση

Αποστολή βιογραφικών μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: chkousi@fotoilektriki.gr

1 υπάλληλο Λογιστηρίου ζητά η εταιρεία FCS

Η εταιρεία FCS Αφοι Κατσαρίδη και ΣΙΑ ΟΕ ζητά υπάλληλο γι την κάλυψη θέσης στο τμήμα λογιστηρίου

Καθήκοντα:

Διαχείρισης αποθήκης εμπορικού τμήματος

Σύνταξη φακέλου συμμετοχής σε διαγωνισμούς του δημοσίου

Τμήμα ανθρώπινου δυναμικού

Άλλες αρμοδιότητες που αφορούν στο λογιστήριο

Απαιτούμενα προσόντα:

Γνώσεις Λογιστικής

Πολύ καλεί γνώση Η/Υ

Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας

Εμπειρία σε ανάλογη θέση

Επικοινωνιακές δεξιότητες

Ομαδικότητα – Αντίληψη

Η εταιρεία προσφέρει άριστο περιβάλλον εργασίας

Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να υποβάλλουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση fcskats@otenet.gr

Κατάρτιση σε νέες τεχνολογίες για 1.000 ανέργους έως 24 ετών

Ο νομός Ξάνθης συμπεριλαμβάνεται στους νομούς που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα

Πρόγραμμα κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για 1.000 άνεργους νέους, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, διεξάγει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).Το νέο πρόγραμμα του ΣΕΠΒΕ περιλαμβάνει 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 260 ώρες πρακτικής άσκησης. Όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 1.380 ευρώ.Το νέο πρόγραμμα του ΣΕΠΒΕ περιλαμβάνει 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 260 ώρες πρακτικής άσκησης. Όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 1.380 ευρώ . Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν δεξιότητες στην ανάπτυξη Διαδικτύου και κινητής (web and mobile development), στην υπολογιστική νέφους (cloud computing), το ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing), το web design, τη ρομποτική και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στόχος του προγράμματος αποτελεί η κατάρτιση των συμμετεχόντων, προκειμένου να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που θα τους εξασφαλίσουν εργασία στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Από 7 νομούς

Στη δράση θα συμμετάσχουν υποψήφιοι από συγκεκριμένους νομούς του βορειοελλαδικού τόξου και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, την Πέλλα, το Κιλκίς, την Ξάνθη, την Καβάλα και τον Έβρο.Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβάλλονται έως την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, και ώρα 6.00 μ.μ. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: edu.sepve.org.gr για τους ανέργους, αλλά και για τις επιχειρήσεις πληροφορικής που θέλουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310 365130.

4.000 νέες θέσεις στην Υγεία για μακροχρόνια ανέργους

Άμεσα αναμένεται να εκδοθεί η πολυαναμενόμενη προκήρυξη του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για 4.000 θέσεις ιατρών, νοσηλευτών και άλλων παραϊατρικών ειδικοτήτων. τοποθέτησε, με δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες, την έναρξη του διαγωνισμού στις 12 Δεκεμβρίου. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν υποψήφιοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι, ως μακροχρόνια άνεργοι, στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι ειδικότητες

Κάποιες από τις ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής: Πληρώματα Ασθενοφόρων, Νοσηλευτές, Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Επισκέπτες Υγείας, Μαίες, Βιολόγοι, Βιοχημικοί, Ακτινοφυσικοί, Βοηθοί Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Ραδιολόγοι-Ακτινολόγοι, Χειριστές Ιατρικών Συσκευών, Προσωπικό Καθαριότητας. Επίσης, θα προσληφθούν, μεταξύ άλλων, Θερμοϋδραυλικοί και Υδραυλικοί, Τεχνικοί Αερίων, Συντηρητές Κτιρίων, Ελαιοχρωματιστές και υποψήφιοι άλλων τεχνικών ειδικοτήτων. Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των ωφελουμένων κυμαίνονται έως 1.087 ευρώ για την κατηγορία ΠΕ, 1.032 ευρώ για την ΤΕ, 853 ευρώ για την ΔΕ και έως 775 ευρώ για την κατηγορία ΥΕ. Η αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.oaed.gr

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…