ΣΧΟΛΙΑ 22/12/2016

0

Νέα αντίληψη αγώνα

Ομολογούμε πως μας εντυπωσίασε θετικά η νέα αντίληψη δράσης των αγροτών της περιφέρειάς μας. Όπως ήδη αποφάσισαν, προτίθενται να συνεργαστούν και να ζητήσουν τη βοήθεια των Ευρωπαίων αγροτών και να θέσουν τα θέματά τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα βέβαια θα μεταφέρουν τα θέματά τους σε τρία υπουργεία για να έχουν οι αρμόδιοι ενημέρωση από «πρώτο χέρι» και να δεσμευτούν οι υπουργοί για πιθανές λύσεις. Έτσι, με διάλογο σε τοπικό επίπεδο (υπουργείο) αλλά και Ευρώπη (Ευρωκοινοβούλιο), ελπίζουν σε λύσεις των αιτημάτων τους. Χωρίς αποκλεισμούς δρόμων και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας ανθρώπων και αγαθών. Ομολογουμένως πρόκειται για μια νέα αντίληψη που ξεπερνά τις παλιές μεθόδους αγώνων των αγροτικών συλλόγων.

Γ.Δ.

Υπάρχει μέριμνα για τους αστέγους;

Το ερώτημα τέθηκε στην παρέα κάπως απλά και αφορούσε το εάν υπάρχει στην Ξάνθη στέγη για την φιλοξενία αστέγων. Και σίγουρα κάποιοι άστεγοι θα υπάρχουν. Μόνο που δε τους βλέπουμε οι πολλοί, ή αγνοούμε κι αυτήν ακόμη την ύπαρξή τους.

Η συζήτηση βέβαια δεν ολοκληρώθηκε διότι δεν υπήρχε σίγουρη πληροφόρηση για το εάν υπήρχε ή όχι στέγη φιλοξενίας ανθρώπων που δεν έχουν δική τους σταθερή στέγη.

Μάλιστα στη συζήτηση τονίστηκε ότι εάν όντως δεν υπάρχει αυτή η δομή υποδοχής αστέγων στην πόλη μας, θα πρέπει να ιδρυθεί από κάποιον φορέα. Είναι δείγμα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας η φροντίδα προς τους άστεγους συμπολίτες μας.

Γ.Δ.

Χρήματα τους αγρότες

Θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Κι αυτό διότι από την Τρίτη ξεκίνησε η εβδομάδα πληρωμών τους. Πρόκειται για τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης και θα ακολουθήσει η πληρωμή των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης.

Οι πληρωμές θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δηλαδή έως την Παρασκευή.

Γ.Δ.

Της Ευγενίας το βρακί

Αυτή η Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο φύλων μόνο τη διαφήμιση με την Άντζελα έκρινε σεξιστική; Το τραγούδι του Κραουνάκη που μιλάει για της «καριόλας Ευγενίας το βρακί» (της συζύγου του Άδωνη), που ανάρτησε ο υπουργός Πολάκης στο FB, προφανώς είναι ύμνος προς τη γυναίκα. Εκτός και αν η ισότητα στην προστασία αφορά μόνο τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ και όσες «κάθονται» στον πρέσβη της Βενεζουέλας και άλλων επαναστατικών καθεστώτων. Αιδώς Αργείοι.

Γ.Λ.

Στοιχειώδης Άμυνα

Το ότι «φτάσαμε να υπερασπιζόμαστε τον Άδωνη» δεν είναι κατάντια. Ούτε καν υπαρξιακό αδιέξοδο. Είναι η στοιχειώδης άμυνα απέναντι σε έναν οχετό. Είναι χρέος πια της κοινωνίας να υπερασπισθεί τις αξίες της. Ακόμη και αν κάποιες αξίες έχουν μπει στο φόρεμα της Μανωλίδου.

Γ.Λ.

Αναβλήθηκε η δίκη Κυριακίδη για ΣΕΠΕΚ

Πάλι στις δικαστικές αίθουσες ήταν την Τρίτη ο αντιδήμαρχος Αλέκος Κυριακίδης. Εκδικαζόταν μια υπόθεσή του η οποία τελικά πήρε αναβολή για τον Φεβρουάριο του 2017. Όχι δεν αφορούσε την ΕΑΠΑΞ – όπως πολύ σωστά σκεφτήκατε – αλλά την ΣΕΠΕΚ και συγκεκριμένα για κάτι δάνεια της εταιρείας την περίοδο κατά την οποία διετέλεσε πρόεδρος. Προφανώς και αυτά είναι πταίσματα γιατί το μεγάλο «ζόρι» του κ. Κυριακίδη, που του κόστισε οικονομικά και ψυχικά είναι η ΕΑΠΑΞ. Και χωρίς να φταίει μάλιστα πλήρωσε και πληρώνει αλλονών ανομίες…

Μ.Ξ.

Σταύρωνε τους πιλότους ο Καμμένος…

Κάτι τέτοια κάνει ο υπουργός Άμυνας και τον …λατρεύει η Ελληνίδα μάνα και γιαγιά αλλά φρικάρουν οι Συριζαίοι και όχι μόνο… Χθες επισκέφτηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο για να ανταλλάξει ευχές και ενώ συνομιλούσε με τα πληρώματα των αεροσκαφών που κάνουν αναχαιτίσεις δόθηκε εντολή από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου για αναγνώριση ιχνών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών. Την ώρα λοιπόν που τα αεροσκάφη επιφυλακής λάμβαναν εντολή άμεσης απογείωσης για να αναγνωρίσουν τουρκικά αεροσκάφη ο Πάνος Καμμένος έκανε ότι θα έκανε η ελληνίδα μάνα – γιαγιά. Τους σταύρωνε… όπως άλλωστε φαίνεται και στην φωτογραφία.

Παραδοσιακά πράγματα μέρες που’ ναι…

Μ.Ξ.

Νέες συνήθειες, νέες πρακτικές

karta meimarakis santa

Έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν από την στήλη αυτή την διαφορά που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις ευχετήριες κάρτες, όσο και στις δημοσιεύσεις πολιτικών προσώπων, επιχειρήσεων και φορέων που εύχονται τα καθιερωμένα ‘’χρόνια πολλά’’ ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Η οικονομική στενότητα είναι μία αιτία, ασφαλώς, αλλά και μία καλή δικαιολογία για τον περιορισμό των ευχών. Μερίδιο ‘’ευθύνης’’ έχει, όμως, και η τεχνολογία. Οι παραδοσιακά αποστελλόμενες εορταστικές κάρτες αντικαταστάθηκαν από μηνύματα sms, από ευχές μέσω ηλεκτρονικών ‘’καρτών’’ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά από e-mail. Κάποια από αυτά είναι πράγματι ευφάνταστα και ξεφεύγουν από τα τετριμμένα αστεράκια, αγγελάκια και λοιπά που βλέπαμε επί δεκαετίες. Μία ηλεκτρονική ‘’κάρτα’’, που προκάλεσε πολλά χαμόγελα και σχόλια, είναι αυτή του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ένας Αη-Βασίλης χωρίς γενειάδα αλλά με… μουστάκι, χαρακτηριστικό του κ. Μεϊμαράκη. Αν μη τι άλλο, έχει μια δόση χιούμορ.

Χ.Δ.

Νομική υπηρεσία δήμου Ξάνθης έναντι δικηγόρων δήμου Ξάνθης

Στα θέματα της τελευταίας Οικονομικής Επιτροπής υπήρχαν αρκετά ζητήματα νομικής φύσεως και παράστασης των νομικών συμβούλων του δήμου Ξάνθης σε δίκες. Μία δίκη αφορά την μήνυση που κατέθεσε συμπολίτης μας προς τον δήμο για δάγκωμα από αδέσποτο σκύλο στις 2 Οκτωβρίου του 2013. Μάλιστα, με την ευκαιρία του θέματος ο κ. Βασιλούδης ρώτησε τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Παπαδόπουλο αν είναι ενήμεροι στον δήμο για την ΚΥΑ που εκδόθηκε προκειμένου να επιχορηγηθούν οι δήμοι στην κατασκευή καταφυγίων αδέσποτων ζώων και αν έχουν κάνει κάποιες κινήσεις γι’ αυτό το ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα την πόλη μας, χωρίς όμως να λάβει απάντηση. Κάποιες άλλες εξουσιοδοτήσεις για παράσταση σε δικαστήριο αφορούν αγωγές που έχουν υποβάλει οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου είτε για χρονοεπιδόματα τα οποία σταμάτησαν να λαμβάνουν το 2013, είτε για το επίδομα παραμεθορίου. Το επίδομα αυτό καταργήθηκε την 1-1-2012 και επανήλθε την 1-1-2016 με τους δικηγόρους να μην τα δικαιούνται, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ άλλοι κλάδοι έχουν λάβει τα χρήματα. Ο κ. Βασιλούδης, μάλιστα, αναρωτήθηκε αν στο δικαστήριο η κα Χατζηλιάδου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον συνάδελφό της κ. Ξανθόπουλο, ο οποίος θα κληθεί να υπερασπιστεί τον δήμο για κάτι που και ο ίδιος θα θέλει να… βγει χαμένος από την δίκη. Η διαπίστωση προκάλεσε μειδιάματα όπως είναι φυσικό.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…