Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άλλη μια ανάκληση άδειας καταστήματος στην Παλιά Πόλη

Άλλη μια ανάκληση άδειας καταστήματος στην Παλιά Πόλη

0
poiotitas22 12 16

Αποφασίστηκε στην χθεσινή Επιτροπή Ποιότητας Ζωής – Δεν έγινε δεκτή η παράταση που ζήτησε ο επιχειρηματίας

Παρότι δόθηκε η δυνατότητα παράτασης από τον νομικό σύμβουλο του δήμου, μόνο Μπένης και Γουναρίδης τάχθηκαν υπέρ

Άλλη μια απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης οδήγησε σε ανάκληση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Παλιά Πόλη. Στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση υπήρξε έντονη συζήτηση και αντιπαράθεση σχετικά με την ανάκληση της άδειας του μπαρ «Guernica» στην οδό Μαλετσίδου στην πλατεία Αντίκα, ιδιοκτησίας του κ. Λάσκαρη Κοτόρνου. Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν τόσο ο εν λόγω επιχειρηματίας, όσο και ο πρόεδρος του σωματείου Καφέ-Μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης Ξάνθης, Ανδρέας Ιντζές.

Συμμόρφωση των μελών της δημοτικής αρχής στις υποδείξεις της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η υπάλληλος του δήμου κα Αθανασία Πανταζόγλου, η υπόθεση ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2015 με τις πρώτες υποδείξεις της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων προς είκοσι περίπου καταστήματα της Παλιάς Πόλης για αλλαγές που έπρεπε να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο διαφύλαξης του αισθητικού συνόλου του παραδοσιακού οικισμού. Το εν λόγω κατάστημα είχε παρατηρηθεί στην φάση αυτή για μία τέντα και μία φωτεινή επιγραφή, οι οποίες αργότερα αφαιρέθηκαν. Με νέο έγγραφό της η Νεωτέρων Μνημείων στις 14 Νοεμβρίου ενημέρωνε με παρατηρήσεις για τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν (αφαίρεση καμινάδας, αλλαγή αλουμινένιων κουφωμάτων κ.ά.) προκειμένου να αποφευχθεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας. Ο καταστηματάρχης προχώρησε σταδιακά στο διάστημα αυτό στην συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, χωρίς ωστόσο να προλάβει να τις ολοκληρώσει. Μάλιστα ο ίδιος είχε αποστείλει στις 25 Νοεμβρίου αντιρρήσεις για τα όσα αναφέρονταν, καθώς κάποιες εργασίες είχαν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Νεωτέρων Μνημείων αρνήθηκαν να μεταβούν για αυτοψία της πορείας των εργασιών. Σε αυτό το σημείο, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω», Δημήτρης Μπένης, τόνισε ότι εφόσον οι αντιρρήσεις δεν έχουν συζητηθεί στην Επιτροπή, θα πρέπει να μελετηθούν και κατόπιν να ληφθεί απόφαση για την ανάκληση.

Με σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας η παράταση της απόφασης

poiotitas kotornosΑπό τα μέλη της συμπολίτευσης, οι κύριοι Μούρκας, Ηλιάδης, Φερντούν Χασάνογλου, Λεβέντ καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Μιχάλης Λομβαρδέας ζήτησαν την γνώμη του νομικού συμβούλου του δήμου Ξάνθης κ. Λάμπρου. Ο κ. Λάμπρου διατύπωσε την άποψη ότι δεν υπάρχει φόβος να εγκαλέσει κανείς άμεσα τα μέλη της Επιτροπής για μη λήψη απόφασης καθώς δεν υπήρξε συζήτηση και απάντηση στις αντιρρήσεις που εγγράφως απέστειλε ο επιχειρηματίας, αλλά και καθότι στο διάστημα που μεσολάβησε έχει προβεί σε αλλαγές τις οποίες συνεχίζει και βρίσκεται σε διαδικασία συμμόρφωσης. Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Κοτόρνος, η αλλαγή των κουφωμάτων και η αντικατάστασή τους από ξύλινα, πέρα από το υψηλό κόστος, είναι και χρονοβόρα, με τον ίδιο να δηλώνει ότι τα κουφώματα έχουν ήδη παραγγελθεί. Η πρόταση Μπένη αλλά και της νομικής υπηρεσίας ήταν να δοθεί μια παράταση λίγων ημερών και να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής τον Ιανουάριο, προκειμένου και ο κ. Κοτόρνος να έχει τον χρόνο να ολοκληρώσει τις εργασίες και να προσκομίσει τα έγγραφα από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων που το πιστοποιούν.

Ψηφοφορία με ανάταση χειρός: 4 υπέρ, δύο κατά, ένα λευκό

Εφόσον η πρόταση να μην συζητηθεί το θέμα δεν έγινε δεκτή και υποστηρίχθηκε μόνο από τα δύο μέλη της αντιπολίτευσης, τον κ. Μπένη και τον κ. Γουναρίδη, η ψηφοφορία με ανάταση χειρός κατακύρωσε την ανάκληση της άδειας με 4 υπέρ (Λομβαρδέας, Μούρκας, Ηλιάδης, Φερντούν Χασάνογλου), δύο κατά (Μπένης, Γουναρίδης) και ένα ‘’λευκό’’ από την πλευρά της πλειοψηφίας, αυτό του κ. Λεβέντ. Μάλιστα ο τελευταίος δέχθηκε και τις παρατηρήσεις του κ. Ηλιάδη για την μη στήριξη της απόφασης. Μετά την απόφαση αποχώρησαν από την αίθουσα τόσο οι σύμβουλοι Μπένης και Γουναρίδης, όσο και οι επιχειρηματίες Ιντζές και Κοτόρνος. Ο κ. Κοτόρνος μάλιστα ανέφερε ότι του στερούν έτσι την δυνατότητα να αποπληρώνει και προηγούμενες διακανονισμένες οφειλές του προς τον δήμο, ενώ ο κ. Ιντζές αγανακτισμένος δήλωσε προς τους συμβούλους: «Δεν έχετε καμία επαφή με τον κόσμο και τους επιχειρηματίες τελικά».

Στα υπόλοιπα τρία θέματα που συζητήθηκαν διαδικαστικά και απόντων των μελών της αντιπολίτευσης, εγκρίθηκε η ανανέωση του προηγούμενου κανονισμού για την διαφημιστική προβολή σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, όπως επίσης εγκρίθηκε η παραχώρηση τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας στην «Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων» για ενημερωτική εκδήλωση καθώς και η χορήγηση άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα για κατάστημα που πληρούσε τις προϋποθέσεις.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…