Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στην 4η θέση της Ολυμπιάδας Ρομποτικής οι Robospecialists του 1ου ΓΕΛ

Στην 4η θέση της Ολυμπιάδας Ρομποτικής οι Robospecialists του 1ου ΓΕΛ

0
robotiki india16 1

‘’Χτίζουν’’ παράδοση οι μαθητές της Ξάνθης και αποδεικνύουν πως το περσινό μετάλλιο δεν ήταν μια τυχαία κατάκτηση

Εξαιρετικές εντυπώσεις και από τις άλλες δύο ομάδες της Ξάνθης – Θετική εμφάνιση και για τον κριτή Βασίλη Κόκκινο

Την 4η θέση κατέκτησε η ομάδα Robospecialists από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης με προπονητή τον Αθανάσιο Μπαλαφούτη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που έγινε στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ απέδειξαν ότι δεν βρέθηκαν τυχαία πέρυσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, φέρνοντας στην Ξάνθη τα αργυρά μετάλλια. Μπορεί φέτος να μην επιστρέφουν με μετάλλια στις αποσκευές τους, αλλά η κατάληψη της 4ης θέσης σε έναν τόσο υψηλού επιπέδου και συναγωνισμού μαθητικό διαγωνισμό δείχνει ξεκάθαρα την καλή δουλειά που γίνεται από προπονητές και μαθητές. Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησαν και οι άλλες δύο ομάδες, που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Ολυμπιάδα, οι Robomasters, και πάλι από το 1ο ΓΕΛ, και οι μικροί filONEs του Συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης.

Έχασαν το μετάλλιο για ένα γκολ στο τέλος του αγώνα

robotiki india16 2Και οι δύο ομάδες των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης είχαν εξαιρετική παρουσία στην κατηγορία ποδοσφαίρου. Οι Robospecialists, έχοντας στην σύνθεσή τους τον περσινό αργυρό Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Πανταζίδη και τους Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Σονέρ Χασάνογλου, κατέλαβαν την 4η θέση μετά από μία εξαιρετική πορεία στους αγώνες και των δύο ημερών. Μάλιστα, στον τελευταίο αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, ενώ έχαναν με 3-0 από τους Ρώσους κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όμως στο τέλος δέχτηκαν ένα γκολ και έτσι έχασαν το μετάλλιο για μόλις ένα τέρμα. Μέχρι τους «16» έφτασαν στην πρώτη τους παρουσία στην διοργάνωση οι Robomasters, αποτελούμενοι από τους Λευτέρη Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη. Αμφότερες οι ομάδες είχαν την καθοδήγηση του προπονητή και καθηγητή τους στο σχολείο Αθανάσιου Μπαλαφούτη, που οδήγησε και πέρυσι τους Robospecialists στην δεύτερη θέση. Θετική και η πρώτη παρουσία των μικρών filONEs, που κατέκτησαν την 45η θέση ανάμεσα σε 82 ομάδες στην κατηγορία Regular. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Λεωνίδας Φελεκίδης, Αλέξανδρος Πανταζίδης και Ηλίας Μπαλαφούτης, από το 3ο Δημ. Σχολείο, το 6ο Δημ. Σχολείο και το Δημ. Σχολείο Πετεινού αντίστοιχα, με προπονητή τον Παναγιώτη Πανταζίδη. Θυμίζουμε πως πέρα από τους μαθητές που αγωνίστηκαν, η Ξάνθη είχε παρουσία και εκπροσώπηση και στην ομάδα των κριτών, όπου κλήθηκε ο περσινός αργυρός Ολυμπιονίκης Βασίλης Κόκκινος, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στον υπεύθυνο ρόλο που του ανατέθηκε.

Η πορεία και τα αποτελέσματα των ομάδων της Ξάνθης

robotiki india16 3Οι ‘’λιλιπούτειοι’’ δεκάχρονοι μαθητές από τους FilONEs κέρδισαν την συμπάθεια όλων και ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους χάνοντας στις λεπτομέρειες. Μεγάλη εμπειρία και σημαντικές παραστάσεις για τα μικρά Ξανθιωτάκια, που κατάφεραν με 95 πόντους να προκριθούν στην φάση των 64 καλύτερων ομάδων, τερματίζοντας στην 45η θέση.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας Robomasters, στην πρώτη τους εμφάνιση σε Ολυμπιάδα, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 με τα Η.Α. Εμιράτα. Ακολούθησε ακόμη μια ισοπαλία 1-1 με την Μαλαισία, ενώ νίκησαν με 5-1 την Ν. Αφρική και παρέμειναν αήττητοι. Παρότι στην συνέχεια κέρδισαν τις Φιλιππίνες με 3-0 και παρέμειναν αήττητοι στον όμιλο, δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τους ‘’8’’.

Οι Robospecialists με το ‘’καλημέρα’’ επιβλήθηκαν με 3-0 της ομάδας της Κορέας στον πρώτο αγώνα για τους ομίλους στην κατηγορία του ποδοσφαίρου. Ακολούθησε άλλη μια νίκη με 5-3 απέναντι στο Ιράν, ενώ συνέτριψαν τις Φιλιππίνες με 6-0, έχοντας το απόλυτο ‘’τρία στα τρία’’. Την επόμενη μέρα είχαν μια ατυχία, αφού ο τερματοφύλακας-ρομπότ αναποδογύρισε και γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την ομάδα Chinese Taipei, το φαβορί για το χρυσό, περνώντας στου ‘’16’’ ως η καλύτερη δεύτερη ομάδα ομίλου. Στους νοκ-άουτ αγώνες αντιμετωπίζουν άλλη μια ομάδα από το Chinese Taipei και την υποτάσσουν με το επιβλητικό 7-0, περνώντας στους ‘’8’’. Εκεί συναντούν την ομάδα των ΗΠΑ, την οποία συνέτριψαν με 6-0 και βρέθηκαν στην κορυφαία τετράδα του κόσμου. Εκεί οι Robospecialists ηττήθηκαν από την Ταϊβάν με 3-0, παίζοντας στον ‘’μικρό’’ τελικό με την Ρωσία. Το αρχικό 3-0 έγινε 3-3 από τους Ξανθιώτες, που έχασαν στο τέλος του αγώνα με σκορ 4-3.

Αλ. Πανταζίδης: «Μέσα από την ρομποτική αποκτήσαμε εμπειρίες ζωής»

Κατά κοινή ομολογία της ελληνικής αποστολής, το επίπεδο φέτος ήταν πολύ υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της Ξάνθης μέσα στις κορυφαίες ομάδες αποδεικνύει ότι η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός της ομάδας Robospecialists και αργυρός Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Πανταζίδης: «4η θέση λοιπόν σε όλο το κόσμο. Δυστυχώς φέτος εκτός βάθρου. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε περήφανοι για την δουλειά που κάναμε. Αποκτήσαμε εμπειρίες ζωής μέσα από την όλη διαδικασία, που πολύ δύσκολα θα τις είχαμε αποκτήσει αν δεν ασχολούμασταν με αυτόν τον κλάδο. Ήταν τρία υπέροχα χρόνια και πλέον κοιτάμε μπροστά. Θα επιστρέψω σύντομα ως προπονητής. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους 4 συμπαίκτες που είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί τους αυτά τα 2 χρόνια και στον τεράστιο coach Μπαλαφούτη (συγχώρα με κόουτς, αλλά μέχρι εδώ μπόρεσα). Κοιτάμε μπροστά πλέον».

Συγχαρητήρια στους μαθητές από τον Δήμαρχο Ξάνθης

Τα συγχαρητήριά του, τόσο στην ομάδα Robospecialists για την κατάκτηση της 4ης θέσης, όσο και για τις άλλες δύο ομάδες που συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την πόλη μας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Όπως ανέφερε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια και στις τρεις ομάδες που συμμετείχαν από την Ξάνθη στην Ολυμπιάδα, καθώς και στους καθηγητές τους, αλλά και στους γονείς για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη στήριξη. Το ταλέντο, η επιμονή και η υπομονή, αλλά και η σκληρή, μεθοδική δουλειά των μαθητών σε συνάρτηση με την καθοδήγηση και τη συνεργασία με τους καθηγητές φέρουν πάντα θετικά αποτελέσματα. Είμαστε υπερήφανοι, αλλά και αισιόδοξοι για τη νεολαία μας, είμαστε χαρούμενοι για τις συνεχείς επιτυχίες της, το μέλλον τούς ανήκει».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…