Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στους δρόμους βγήκαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Στους δρόμους βγήκαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

0
mousiko poreia

Συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων – Παράσταση διαμαρτυρίας σε δήμο Ξάνθης, ΠΕ Ξάνθης και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

Κύριο αίτημα το θέμα της στέγασης και μετεγκατάστασης, αλλά και οι ελλείψεις σε καθηγητές και μέσα μεταφοράς

Με κυρίαρχο το θέμα της στέγασης και των συνθηκών που επικρατούν στο κτήριο όπου βρίσκεται σήμερα, το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Διομήδεια. Μαθητές και γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση των Μουσικών Σχολείων αναφορικά με μια σειρά ζητημάτων. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς εξέφρασαν τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που έχουν τεθεί, όπως τον διορισμό καθηγητών για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα, την μη αγορά των μουσικών βιβλίων από τους μαθητές, την εφαρμογή του νόμου για την πιστοποίηση των γνώσεών τους και την επαναφορά του θεσμού των «μουσικών αγώνων».

Παράσταση διαμαρτυρίας σε δήμο Ξάνθης και Π.Ε. Ξάνθης

Μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Διομήδεια, όπου λειτουργεί το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, μαθητές και γονείς βρέθηκαν στην Ξάνθης, πραγματοποιώντας σύντομη πορεία μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου προς την Κεντρική Πλατεία. Εκεί επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ξάνθης, επιδίδοντας έγγραφο με τα αιτήματά τους. Εν συνεχεία μετέβησαν στο Διοικητήριο και το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, όπως και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας μια μικρή στάση στην παρακείμενη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Όπως σημειώνουν, η διαμαρτυρία αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην φοίτησή τους και κυρίως: την έλλειψη καθηγητών για άλλη μια χρονιά (Μουσικής από τα Μουσικά, θεατρολογίας, κινηματογράφου και χορού από τα Καλλιτεχνικά), την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους, αφού οι συγκοινωνίες είτε δεν υπάρχουν καθόλου, είτε δεν εξυπηρετούν πάντα. Την ψευδή υπόσχεση της κυβέρνησης να τους παραχωρήσει πιστοποίηση σπουδών στα μουσικά μαθήματα μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ο νόμος ορίζει. Κύριο αίτημα για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης το θέμα της στέγασης, που εκκρεμεί τα τελευταία 17 χρόνια.

Και ο Νίκος Κυπουργός στο πλευρό των παιδιών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Ο μόνιμος καλλιτεχνικός συνεργάτης και συντονιστής του φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθης, συνθέτης Νίκος Κυπουργός, δήλωσε με επιστολή του ότι είναι στο πλευρό των παιδιών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Ο θεσμός των Μουσικών σχολείων είναι ίσως ό,τι σημαντικότερο στον πολύπαθο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια. Κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της προστασίας και ανάπτυξής του είναι σημαντική και για αυτό θεωρώ αυτονόητη την στήριξή μου στο αίτημα των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης σχετικά με την μετεγκατάσταση και την αρτιότερη οργάνωσή του. Οι μαθητές το δικαιούνται».

Στήριξη και από την Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

Η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξάνθης εξέφρασε για άλλη μια φορά την στήριξή της στον δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζει, αγώνα των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών του Μουσικού Σχολείου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα αιτήματα που υπάρχουν, σημειώνοντας: «Ο αγώνας εκείνος παραμένει αδικαίωτος. Σήμερα επιπρόσθετα αναδεικνύεται το πρόβλημα της πιστοποίησης των σπουδών μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις, της έλλειψης καθηγητών Μουσικής από τα Μουσικά, θεατρολογίας κινηματογράφου και χορού από τα Καλλιτεχνικά και για την Ξάνθη το πρόβλημα της στέγασης του σχολείου σε κατάλληλες εγκαταστάσεις. 17 χρόνια το πρόβλημα αυτό χρονίζει, θυμίζοντας γεφύρι της Άρτας. Ακόμη η πάλη των ανθρώπων του σχολείου πρέπει να στοχεύει στη δωρεάν παροχή μουσικών βιβλίων και μουσικών οργάνων. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα τα ‘’διπλώσει’’. Πεισματικά θα παλέψει μαζί με τους μαθητές, καθηγητές και το Σύλλογο γονέων για τα δίκαια αιτήματά τους».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …