Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού

Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού

0
mous-sokolata

-200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη

-100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

-ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο

-200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δεν αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 15 λεπτά. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός, σε σαντιγί. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε. Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το ξύσμα λεμονιού με ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι ή μανταρίνι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…