Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τυπικά συμμετείχε και η Ξάνθη στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Τυπικά συμμετείχε και η Ξάνθη στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

0
adedy16

Ούτε λόγος για μαζικότητα στην γενική απεργία παρά την συμμετοχή πολλών φορέων του Δημοσίου

Σκέφτονται να επανέλθουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου οι υπάλληλοι, αφού ελάχιστοι παίρνουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακή κινητοποίηση οργάνωσε και το τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των φορέων του Δημοσίου. Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί, μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών και εργαζομένων, κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις, κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και της μερικής απασχόλησης, καθώς και αύξηση μισθών. Η εικόνα της απεργιακής κινητοποίησης στην Ξάνθη δεν θύμιζε σε τίποτα αυτές που προβάλλονται από τα μεγάλα αστικά κέντρα, αφού οι συγκεντρωμένοι ήταν μόλις μερικές δεκάδες, μεταξύ των οποίων κάποιοι δάσκαλοι, μερικοί καθηγητές και μέλη της ΕΛΜΕ Ξάνθης, καθώς και ορισμένοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ξάνθης. Η εικόνα αποκαρδιωτική και για τους ίδιους τους συμμετέχοντες, με την εκπρόσωπο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, Εριφύλλη Παπαδοπούλου, να σημειώνει ότι υπάρχει σκέψη για επιστροφή στον παλιό τρόπο διαμαρτυρίας με συγκέντρωση των εργαζομένων στο προαύλιο του Νοσοκομείου Ξάνθης. «Βγάλαμε χθες το πρόγραμμα για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με προσωπικό ασφαλείας και ενώ θα μπορούσαν να είναι εδώ τουλάχιστον 30 άτομα από τους εργαζόμενους, είμαστε ελάχιστοι», δήλωσε η ίδια.

elme16Μετά από λίγη ώρα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και μέλη της ΑΔΕΔΥ συνενώθηκαν με μέλη της ΕΛΜΕ, που βρίσκονταν δίπλα στο συντριβάνι της πλατείας με πανό, ώστε να δώσουν έστω και τυπικά το στίγμα της παρουσίας τους και της συμμετοχής τους στην απεργία. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την δική του συγκέντρωση, όπως συνηθίζεται, στην πλατεία Ελευθερίας, με μεγαλύτερη συμμετοχή και μια μικρή πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Δήμος Ξάνθης τιμά την Μητέρα

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Ξάνθης και Σταυρούπολης Μ…