Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει στα μέσα Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Ανοίγει στα μέσα Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

0
xionodromiko falakrou

Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια θα λειτουργήσει με άδεια και πιστοποίηση – Η εταιρεία που λειτουργεί τα 3-5 Πηγάδια κέρδισε τον διαγωνισμό

Αργ. Πατακάκης: «Ήταν μια προτεραιότητα του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, που δεν αφορά μόνο την Δράμα αλλά όλη την ΑΜ-Θ»

Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Φαλακρό της Δράμας διαθέτει για πρώτη φορά άδεια λειτουργίας και πιστοποίηση για τις εγκαταστάσεις. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στο «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, λέγοντας πως εγκρίθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου από τα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Τον διαγωνισμό για την λειτουργία του χιονοδρομικού ανέλαβε μεγάλη εταιρεία που λειτουργεί και το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια, η οποία έχει την απαραίτητη εμπειρία, τεχνογνωσία, αλλά και τα μηχανήματα που απαιτούνται.

Στα μέσα Δεκεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού

falakro openingΣτην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τον Αύγουστο, υπό την Προεδρία του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, εγκρίθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Όπως δήλωσε ο κ. Πατακάκης: «Μέσα από την έγκαιρη συντήρηση και τον έλεγχο των αναβατήρων, καθώς και την δέσμευση για αναγγελία προκήρυξης δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, επιδιώξαμε και πετύχαμε σε πρώτη φάση να βρει ένα μοναδικό στολίδι του τόπου μας τον βηματισμό του». Ο ίδιος τόνισε ότι η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου ήταν μία προτεραιότητα του Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος είχε αναθέσει στον κ. Πατακάκη τον συντονισμό των ενεργειών για την συντήρηση, βελτίωση και λήψη σήματος πιστοποίησης για τις εγκαταστάσεις. «Έχουν συντηρηθεί τα στηθαία σε μια απόσταση 3,5 χλμ σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, θα λειτουργήσει μία τετραθέσια εναέρια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα, τρείς συρόμενοι αναβατήρες, μία εναέρια διθέσια και ένα lift για πιο εξειδικευμένους σκιέρ, ένα baby lift και διάφορα μέσα εκπαίδευσης, που θα εξυπηρετούν τις 21 πίστες του χιονοδρομικού κέντρου», σημείωσε ο κ. Πατακάκης. Το καταφύγιο έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 20 επισκέπτες, ενώ 12 χλμ πιο κάτω βρίσκεται το χωριό Βόλακας με οκτώ γραφικά ξενοδοχεία, που προσφέρουν όλες τις ανέσεις. «Είναι ένα στολίδι για την Περιφέρειά μας και όχι μόνο για την Δράμα, ενώ φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα πόλο έλξης επισκεπτών στην φτωχότερη από τις 212 περιφέρειες της Ευρώπης», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Μαθήματα σκι για μαθητές σχολείων με την έναρξη της σεζόν

Την περασμένη σεζόν το χιονοδρομικό κέντρο δεν λειτούργησε, όπως και πολλά άλλα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της έλλειψης χιονοπτώσεων. Με την έναρξη της νέας σεζόν, και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα αρχίσουν και τα μαθήματα σκι για μαθητές σχολείων, τα οποία θα στοιχίσουν 17.000 ευρώ, με το πρόγραμμα να υλοποιείται με την εξασφάλιση χρηματοδότησης του ποσού από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Όπως ανέφερε ο κ. Πατακάκης, ήδη δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από τα 850 παιδιά από τη Δράμα, ενώ στόχος είναι ενδιαφέρον να εκδηλωθεί και από τις άλλες περιφερειακές ενότητες της ΑΜ-Θ. «Το πρόγραμμα υλοποιείται για την προβολή του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα διαχειριστικά και λειτουργικά. Για να φέρουμε τον κόσμο και ειδικά τα μικρά παιδιά, να το γνωρίσουν, να το αγαπήσουν, να δουν τι γίνεται στις εγκαταστάσεις, κάνουμε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου με τη στήριξη της Περιφέρειας», δήλωσε ο ίδιος. Το πρόγραμμα προβλέπει τη δωρεάν μετακίνηση μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς και από το Φαλακρό Δράμας και μαθήματα σκι εντελώς δωρεάν. Τα 17.000 ευρώ πρόκειται να καλύψουν το κόστος μεταφοράς των παιδιών αλλά και τις αμοιβές των εκπαιδευτών σκι και τη φιλοξενία τους στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου.

Αργ. Πατακάκης: «Στόχος είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το βουνό»

patakakisΌπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Τα παιδιά θα ενημερωθούν, θα εκπαιδευτούν και θα βοηθηθούν στο να κάνουν σκι. Μία δράση η οποία θα έχει και πολιτιστικές δράσεις, αλλά η ουσία θα είναι μία: να έρθουν παιδιά από όλη την Περιφέρεια, να αγαπήσουν το βουνό, να δουν τι υποδομή υπάρχει και μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια να κάνουμε μία αξιολόγηση και καταγραφή, να δούμε τι ενδιαφέρον υπάρχει και πάνω σε αυτό να βελτιωθούμε, ώστε να έχει αποτέλεσμα το πρόγραμμα και να είναι στοχευμένες οι δράσεις για να πετύχουμε το σκοπό μας».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…