Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χαλουμοπιτάκια

Χαλουμοπιτάκια

0
xaloumopitakia

-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για την επιφάνεια

-2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

-220 ml ελαιόλαδο

-350 – 400 ml χυμός πορτοκαλιού

-ελάχιστο αλάτι

για τη γέμιση

-300 γρ. χαλούμι (ή ταλαγάνι), περασμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη

-150 γρ. σκληρό κίτρινο τυρί

-1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

-2 αυγά

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας, τρίβοντάς το με τις άκρες των δαχτύλων μας, ώστε να γίνει ένα ψιχουλιαστό μείγμα με μικρούς σβώλους. Τότε ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, σε δόσεις, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι και να φτιάξουμε μέτρια ζύμη (ίσως να μη χρειαστούμε όλο το υγρό). Ζυμώνουμε για 6 – 8 λεπτά, περίπου, μέχρι η ζύμη να αφρατέψει και να γίνει εύπλαστη. Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει ελαφρώς η ζύμη και να πλάθεται εύκολα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα δύο είδη τυριών, το δυόσμο, τα αυγά και λίγο πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά. Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και τα ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να φτιάξουμε δισκάκια ζύμης πάχους 2 χιλιοστών. Βάζουμε περίπου 1 γεμάτο κουτ. γλυκού από τη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου ζύμης και τα τυλίγουμε σε ρολάκια, ελαφρώς σφιχτά. Βάζουμε σε σειρές τα ρολάκια μέσα στα ταψιά και τα ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…