Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπισκότα λεμονιού

Μπισκότα λεμονιού

0
biskota-lemoni

-100 γρ. βούτυρο αγελάδος

-100 γρ. ζάχαρη

-ξύσμα και χυμός από 1 ακέρωτο λεμόνι

-2 κρόκοι αυγών

-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Μετά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το ξύσμα, τους κρόκους έναν-έναν και χτυπάμε λίγο ακόμη. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και σταματάμε το χτύπημα μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μαζεύουμε τη ζύμη σε ένα μπαστούνι και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Κόβουμε το μπαστούνι σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα. Τις ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…