Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επικήδειο περιφερειακό συμβούλιο

Επικήδειο περιφερειακό συμβούλιο

0
perifereiako-penthos

Κλίμα συγκίνησης – Παραινέσεις για ενότητα και συνέχιση του έργου του Γιώργου Παυλίδη

Εκδόθηκε ψήφισμα

Σε βαρύ και έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα εξαιτίας της είδησης του θανάτου του περιφερειάρχης ΑΜ – Θ Γιώργου Παυλίδη, πραγματοποιήθηκε στις 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου η έκτακτη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβούλιου για να πάρει αποφάσεις επί τρεχόντων διαδικαστικών θεμάτων όπως προβλέπει ο Καλλικράτης σε ανάλογες περιπτώσεις.

Εκδόθηκε ψήφισμα από το Περιφερειακό συμβούλιο

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες 41 από τους 51 περιφερειακούς συμβούλους και ξεκίνησε με την παραίνεση του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελήμονα για ομόνοια και συνέχιση του έργου του εκλιπόντα περιφερειάρχη. Στην συνέχεια αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος και τις ακόλουθες ενέργειες σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής για τον αδόκητο θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεωργίου Παυλίδη, ως εξής:

Να τεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα, συνοδεία καθ’ όλη τη διάρκειά των Περιφερειακών Συμβούλων της ΑΜΘ, από τις 15:00 το μεσημέρι σήμερα έως τις 16:00 όπου και θα ακολουθήσει η νεκρώσιμος ακολουθία. Να παραστεί σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξόδιας ακολουθίας του. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των Αντιπεριφερειαρχών, των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματέως της ΠΑΜΘ, στους οικείους του Εκλιπόντος

Οι σημαίες σε όλα τα κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες από την 8η πρωινή της 20ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ τη 21ης Οκτωβρίου. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και στη μνήμη του να κατατεθούν χρήματα σε ένα κοινωφελές ίδρυμα ανά Π.Ε. Να τηρηθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στον Ιερό Ναό και στα Γραφεία της έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ. Να δοθεί το όνομά του στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή και σε αντίστοιχους συνεδριακούς χώρους των Περιφερειακών Ενοτήτων. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος. Τέλος το ψήφισμα να αναγνωσθεί από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να δημοσιευθεί στον Τύπο.

Κλίμα συγκίνησης

Ο πρόεδρος του Π.Σ. κ. Αντωνιάδης θύμισε στο σώμα τα λόγια του Γιώργου Παυλίδη στην τελευταία συνεδρίαση που είπε: «Όλοι μας εδώ να είμαστε ενωμένοι για να διεκδικήσουμε για την ΑΜΘ ότι περισσότερο μπορούμε από το αθηνοκεντρικό κράτος». Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του Γιώργου Παυλίδη εξαίροντας το ήθος, την αξιοπρέπεια την μαχητικότητα με την οποία αντιμετώπισε το πρόβλημα της υγείας του σημειώνοντας ότι είναι στην πρώτη γραμμή μέχρι το τέλος και ότι είναι μια μεγάλη απώλεια ένα μεγάλο πλήγμα για την περιφέρεια. Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση κ. Καραλίδης τόνισε πως είναι πολύ θλιβερό να αποχωρίζεται κάποιος ακόμη και αντιπάλους και ότι παρότι οι δύο τους είχαν διαφωνίες και αντιδικίες τους ένωνε η κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου. Εκπρόσωπος από την παράταξη ΡΙΖΑ ανέφερε πως τον Γιώργο Παυλίδης τον χαρακτήριζε η συνέπεια, η εργατικότητα και η αποφασιστικότητα και ότι είχε τη θέληση να μείνει όρθιος μέχρι το τέλος. Τέλος ο πρόεδρος της ΟΕΔ δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης τόνισε την αναγκαιότητα να συνεχιστεί το έργο του Γ. Παυλίδη και να ενωθούν όλοι οι αυτοδιοικητικοί σ’ αυτό τον στόχο

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…