Σχόλια 27/09/16

0
Ο Καλογρίτσας από υπερθεματιστής έγινε αναθεματιστής! Αναθεματίζει τώρα την ώρα και τη στιγμή που πήγε να γίνει καναλάρχης και βγήκαν τα άπλυτά του στη φόρα…


Αποσύρθηκε άρον άρον
Αποσύρεται η ρύθμιση που έφερνε αλλαγές στην επιλογή γενικών και εκτελεστικών γραμματέων ΟΤΑ και προέβλεπε να διορίζονται διοικητικοί γραμματείς μέσω του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, αφού ο κ. Μπαλάφας διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για προτάσεις και ότι σέβεται την αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Εκφράστηκε δε και απορία για το μέγεθος της αντίδρασης από περιφερειάρχες και δημάρχους…
Αλλά έτσι γίνεται το παιχνίδι, ρίχνουν την πρόταση και κόβουν αντιδράσεις. Άμα είναι πολλές τα μαζεύουν, άμα είναι πιο αδύναμες προχωρούν. Και οι αυτοδιοικητικοί το ξέρουν αυτό και γι’ αυτό άρχισαν τις έκτακτες συνεδριάσεις μέσα από τα θεσμικά τους όργανα.
Για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία ότι διαμαρτύρονται!
Ε.Δ.


ΝΔ και ξενοφοβία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλους τους τόνους υπογραμμίζει ότι ξενοφοβία και ρατσισμός δεν χωράνε μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Το είπε και στην ομιλία του στη ΔΕΘ και αν μη τι άλλο η πορεία του όλη αποδεικνύει άνθρωπο χωρίς μισαλλοδοξία.
Ωστόσο, δεν είναι αφελής και γνωρίζει ότι υπάρχουν άκρως συντηρητικές και φοβικές αποχρώσεις μέσα στη γαλάζια παράταξη. Και αυτές είναι που θα πρέπει να απομονώσει. Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε υποψία ανανέωσης, ευθύνης ή σοβαρότητας αν συνεχίσει να αποδέχεται σιωπηρά έστω αυτές τις πρακτικές.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ το ξέρει καλά. Αλλά το θέμα είναι τι θα κάνει γι’ αυτό.
Ε.Δ.


Στρατευμένος φανατισμός
Και μια και βρίσκομαι στην ΕΡΤ, να σημειώσω και κάτι που άκουσα τις προάλλες από Ραδιοφωνικό Σταθμό της Κομοτηνής. Τον ΕΡΑ Κομοτηνής. Δεν είχα σκοπό ν’ ασχοληθώ με το συμβάν, αλλά με τσίγκλησαν οι 55 νέες προσλήψεις. Λοιπόν ακούγοντας το πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ από την ΕΡΑ Κομοτηνής, έπεσα επάνω, πρωί γύρω στις 8 και κάτι, σ’ έναν «δημοσιογράφο-εκφωνητή» ο οποίος έβγαζε όλη τη μιζέρια και τα κόμπλεξ του συν την στρατευμένη θέση του να υπερασπιστεί την κυβέρνηση, καλώς κλείνει τηλεοπτικά κανάλια και θέλει να βάλει φίμωτρο στην Ελευθεροτυπία.
Για να δέσει τον ισχυρισμό του ο άσχετος φανατικός, διάβασε ένα κείμενο από εφημερίδα, προφανώς της Αυγής. Ένα εμετικό κείμενο, γεμάτο χολή και απαξίωση για τους άλλους, μεγαλοδημοσιογράφους των συστημικών εφημερίδων και καναλιών. Ένα προσβλητικό και απαξιωτικό κείμενο, υβριστικό και συκοφαντικό. Και το διάβαζε ο τύπος με ικανοποίηση και χαρά για τα ψέματα και τις χυδαιότητες που περιλάμβανε.
Δεν άντεξα μέχρι τέλος, γύρισα σταθμό και ηρέμησα σκεπτόμενος μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η αθλιότητα των στρατευμένων και φανατικών.
Γ.Δ.


Ξεχάστηκε η τραγωδία της Αίγινας
Αναγνώστης μας επικοινώνησε μαζί μας για να μας επισημάνει ένα θέμα που εδώ και λίγες ημέρες έπαψε να βρίσκεται στην επικαιρότητα τελείως. Ξεχάστηκε, μας είπε, τελείως η τραγωδία της Αίγινας με τα τέσσερα ανθρώπινα θύματα. Άκρα σιωπή, καμία αναφορά πλέον.
Ομολογούμε πως έτσι είναι. Νέα γεγονότα ήρθαν στην επικαιρότητα και η υπόθεση αυτή «πήγε πίσω». Βέβαια δεν πιστεύουμε ότι θα «σκεπαστεί» διότι εκτός των άλλων υπήρξαν θύματα. Η συγκάλυψη όσο κι αν τη θέλουν κάποιοι, δεν θα υλοποιηθεί διότι υπάρχει κι ένας δικηγόρος με το όνομα Κούγιας που ως γνωστόν δεν τ’αφήνει αυτά.
Έτσι πιστεύουμε εμείς τουλάχιστον για την υπόθεση αυτή που κρύβει και ορισμένα άλλα πράγματα.
Γ.Δ.


Το 50% των Ελλήνων δεν πληρώνουν φόρους!
Δεν το λέμε εμείς βέβαια αυτό, αλλά η κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ. Είπε η εν λόγω εκπρόσωπος «ότι ακόμη και σήμερα το 50% των Ελλήνων μετά από τόσα χρόνια λιτότητας με μεγάλο κοινωνικό κόστος δεν πληρώνει φόρους…»
Τώρα εάν απορούν οι αγαπητοί αναγνώστες ποιοι είναι αυτοί που δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, ε, λίγο-πολύ τους γνωρίζουν όλοι. Είναι δίπλα μας, είναι γνωστοί μας…
Γ.Δ.


Προσλήψεων συνέχεια
Προχθές αναφέρθηκε η στήλη στην έρευνα με αποκαλυπτικά στοιχεία του Π.Καρκατσούλη για 27.700 προσλήψεις ημετέρων στο δημόσιο φυσικά. Όμως η κυβέρνηση δεν σταμάτησε. Συνεχίζει ακάθεκτη. Τώρα λοιπόν, σκέφτηκε να διορίσει άλλους 55 στην ΕΡΤ!
Στην ΕΡΤ στην οποία σιτίζονται 2.500 «εργαζόμενοι» ήδη σήμερα. Χιλιάδες άτομα τα οποία πληρώνει ο φορολογούμενος άγρια νεοέλληνας. Και δεν έφταναν αυτοί όλοι, στρατός ολόκληρος, θα προσλάβουν άλλους 55.
-Χάθηκε η τσίπα και η ντροπή…
Γ.Δ.


Περί καναλαρχών
Όπως ήδη γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, Αλαφούζος και Μαρινάκης έχουν πληρώσει την α΄ δόση του σχετικού τιμήματος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ως γνωστόν οι δύο κύριοι είναι γνωστοί πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι του ΠΑΟ ο πρώτος και του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης.
Τρίτος στην παρέα προστέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης του ΠΑΟΚ μετά την απόσυρση του Καλογρίτσα από το παιγνίδι των αδειών. Άρα, στο εξής, εκτός από NOVA, OTE TV και Αθλητική Κυριακή στην ΕΡΤ, θα’ χουμε τώρα κάθε μέρα και τα κανάλια των εν λόγω κυρίων.
Γ.Δ.


Προς δήμαρχο Αβδήρων: «‘Έχετε αθλητές «διαμάντια» στο δήμο σας, στηρίξτε τους»!
Αυτά που κατήγγειλε η χρυσή και χάλκινη Δραμινή Ολυμπιονίκης στην σκοποβολή Άννα Κορακάκη, ότι δηλαδή δεν είχε στήριξη από πουθενά στην προσπάθειά της και όλη η επιτυχία της οφείλεται στην προσωπική της προσπάθεια και του πατέρα της που την στήριζε ηθικά και οικονομικά δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο αλλά ο κανόνας στον αθλητισμό στην χώρα μας. Και βέβαια συμβαίνει καθημερινά. Υπάρχουν αθλητές «διαμάντια» με δυνατότητες να φέρουν ολυμπιακό μετάλλιο όμως εγκαταλείπουν γιατί οι οικογένειές τους δεν μπορούν να αναλάβουν την οικονομική επιβάρυνση της συμμετοχής τους σε αγώνες. Κι η πολιτεία όπως πάντα και οι αθλητικές ομοσπονδίες είναι απούσες. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι αδελφοί Μπαμπαχανιάν που είναι κάτοικοι Αβδήρων και είναι πρωταθλητές στην ελληνορωμαϊκή πάλη έχοντας και οι δυο μια πλούσια συλλογή μεταλλίων.  
Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τον δήμο Αβδήρων. Να στηρίξει αυτούς τους δύο αθλητές καλύπτοντας οικονομικά τις μετακινήσεις του και τις συμμετοχές τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αθλητική τους πορεία που είναι πολύ ελπιδοφόρα και με πολύ καλές προοπτικές. Μια προσπάθεια είχε κάνει παλαιότερα ο πρώην πρόεδρος τοπικής κοινότητας κ. Παναγιώτης Μορφίδης όμως αυτό δεν συνεχίστηκε από την νυν δημοτική αρχή. Μια καλή αρχή θα’ ταν αντί να δίνουν λεφτά σε συλλόγους με αμφίβολο πολλές φορές έργο, να στηρίξουν αυτά τα νέα παιδιά για να μπορούν αργότερα να καμαρώνουν ότι έχουν πρωταθλητές και ολυμπιονίκες δημότες!
Τι λέτε δήμαρχε Γιώργο Τσιτιρίδη;
Μ.Ξ.


Και στο τέλος την πληρώνουν τα ταμεία
Με αφορμή το φιάσκο της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών βγήκαν στην επιφάνεια πολλά και διάφορα. Πέρα από τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση και εκτέθηκαν, αναδείχθηκε και το μεγάλο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του ΤΣΜΕΔΕ, του ταμείου των μηχανικών. Ένα από τα πλέον δυνατά ασφαλιστικά ταμεία στην χώρα, βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής. Ο κλάδος των μηχανικών, ένας από αυτούς που έχουν πληγεί ίσως περισσότερο την περίοδο της κρίσης λόγω της μηδενικής οικοδομικής δραστηριότητας, συνέχιζε να καταβάλλει μεγάλα ποσά ως ασφαλιστικές εισφορές, τα οποία κάθε λίγα χρόνια αυξάνονταν χωρίς την δυνατότητα επιλογής από τους ασφαλισμένους. Αυτό φυσικά οδήγησε και πολλούς μηχανικούς να απωλέσουν την ιδιότητά τους και να μην μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμα, αφού η ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ συνδεόταν με την εξάσκηση επαγγέλματος. Η τεράστια επένδυση που πραγματοποίησε το ταμείο στην εν λόγω τράπεζα οδήγησε σε απώλεια περισσοτέρων από 800 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του ταμείου, κυρίως μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις και την κατακόρυφη πτώση της αξίας των μετοχών όλων σχεδόν των τραπεζών. Δεν θα ‘’κλάψει’’ μάλλον κανείς για τους μηχανικούς, καθώς θεωρούνται ως ευνοημένοι των εποχών των ‘’παχιών αγελάδων’’, αλλά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο έκθετες ήταν κατά καιρούς διαχειρίσεις των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, κάτι που έχει γίνει σε όλα τα ταμεία. Μπαίνουν, λοιπόν, και οι μηχανικοί στο ‘’κλαμπ’’ όσων δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα καταφέρουμε να συνταξιοδοτηθούμε κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, εκτός και αν συντελεστεί ένα μεγάλο θαύμα. Τα χρήματα που έχουν χαθεί, πάντως, δύσκολα γυρίζουν πίσω.
Χ.Δ.


‘’Μάστιγα’’ φέτος ο καιρός
Οι περισσότεροι από μας ενδιαφερόμαστε για τον καιρό αναφορικά με τις βόλτες μας, τα ταξίδια μας, τα μπάνια μας, την θέρμανση των σπιτιών μας. Όχι ότι δεν είναι σημαντικά και αυτά, ιδίως το τελευταίο, αλλά κάποιοι άνθρωποι κυριολεκτικά καθορίζουν την ζωή τους και την επαγγελματική τους δραστηριότητα βάσει του καιρού. Και αυτοί είναι όσοι συμπολίτες μας εργάζονται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Αγρότες, μελισσοκόμοι, ακόμη και κτηνοτρόφοι, έχουν άμεση σύνδεση με την γη και τον ουρανό. Μια έντονη βροχόπτωση σε ‘’λάθος’’ εποχή, μια παρατεταμένη ανομβρία, δυνατοί άνεμοι που διαρκούν για μέρες, μπορεί να μην επηρεάσουν τις δικές μας ζωές, είναι ικανά όμως για να καταστρέψουν μια ολόκληρη χρονιά για τους εργάτες της γης. Αυτό έπαθαν φέτος αγρότες και μελισσοκόμοι, που έχουν να δουν πραγματική βροχή, και όχι ψιχάλες, εδώ και μήνες. Τα φυτά και τα λουλούδια δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα με την παρατεταμένη ξηρασία και τους συνεχείς ανέμους και η παραγωγή στα περισσότερα είδη έπιασε πάτο. Αυτά θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και κάποιοι επίδοξοι αγρότες ή επικριτές τους, που δεν έχουν βιώσει ποτέ στο πετσί τους τι σημαίνει το «Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος». Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, να δούμε λίγες βροχές το επόμενο διάστημα, για να μην γίνει η κατάσταση ακόμη χειρότερη.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…