Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ζητάνε πίσω τα Ολυμπιακά μετάλλια

Ζητάνε πίσω τα Ολυμπιακά μετάλλια

0
sernetai

Η παγκόσμια κοινότητα υπό την απειλήν της ρομφαίας της Ελληνικής αυστηράς Κυβερνήσεως αναγκάσθηκε να συμμορφωθεί ως προς τις υποδείξεις των αξίων υπουργών της κκ Μπαλτά και Νικ. Φίλη του ευτραφούς του Α! και βαρυτέρου. Μπορεί οι Γερμανοί να είχαν εφεύρει το βαρύ ύδωρ στα εργαστήρια της Νορβηγίας αλλά εμείς εφεύραμε τον βαρύ Υπουργό όπως και το βαρύ πεπόνι. Ύφος, σοφία και μυαλό, πολύ μυαλό, νωτιαίο και βόρειο. Μόνον δυτικό και ανατολικό δεν καταφέραμε να παράξουμε. Από αυτά είχαμε παραγωγή μόνον σε αεροδρόμια, όχι σε μυαλά. Που θα πάει, θα το καταφέρουμε και αυτό, υπομονή χρειάζεται, όχι βιασύνες.

Με τα νέα μέτρα που λαμβάνει πλέον η Ολυμπιακή επιτροπή όλα μπαίνουν σε μία σειρά, οι αθλητές, οι προπονητές και τα μετάλλια πάσης αξίας, από χρυσό έως αλουμινένιο και επάργυρο, όλα στο εξής θα έχουν μία αξία. Είναι ευκαιρία να συνέλθουν και τα χρηματιστήρια και η τιμή του χρυσού να διαπραγματεύεται εις το εξής στα ίδια επίπεδα με αυτά του κασσίτερου.

Υπ αυτήν την σοφή έννοια χάνει όλα τα μετάλλιά του και ο Γιουσέιν Μπόλτ και ο Μαρκ Φέλπς. Θα μπορεί σαν ίσος προς ίσον από τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες ο κ. Φίλης να σταθεί δίπλα στον Μπόλτ στον στίβο και δίπλα στον Φέλπς στην πισίνα και να τερματίσουν μαζί όπως θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που θα υποστηρίξει η Τασία. Σοφή κοπέλα. Η ίδια σε καλλιστεία ομορφιάς θα καταλαμβάνει στην χειρότερη περίπτωση το στέμμα της Μις Κόσμος.

Καμία διάκριση πια, καμία πρωτιά, κανένα βραβείο, παρά μόνον χειροκροτήματα για τους συναγωνιζόμενους συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Ο αγώνας για τον αγώνα και το βραβείο για την συναδέλφωση των λαών της Γής, του Άρη, του Κρόνου και του Πλούτωνα. Τέλος οι πόλεμοι μεταξύ Σελήνης και Ποσειδώνα, μεταξύ Γανυμήδη και Καλλιστούς. Α, ρε Νίκο Μπαλτά, επιτέλους , η βροντερή φωνή σου έφερε την ειρήνη στο ηλιακό μας σύστημα. Ετοιμαζόμαστε να επιβάλουμε την θέλησή μας και στον Γαλαξία τουλάχιστον επί του παρόντος του δικού μας. Τέτοια διαστρική ειρηνική συνύπαρξη.

Ουδέποτε ο κατοστάρης Αμερικανός Gatlin θα τολμήσει να ανοίξει διασκελισμό μεγαλύτερον του υπουργού Νικ. Φίλη, η ελλανόδικος επιτροπή ακριβοδίκαια όπως αρμόζει σε κάθε επιτροπή Ελληνικού Υπουργείου θα τον ακυρώνει αμέσως και θα τον καταδικάζει επί τόπου σε εξάχρονη ειρκτή. Για να δω, θα ξαναβγεί πρώτος; Εμείς δεν παίζουμε με την ειρήνη των λαών!

Το πρόβλημα θα ανακύψει αν ο υπουργός μας θελήσει να πάρει μέρος και στις καταδύσεις από τον βατήρα των δέκα μέτρων. Εκεί ο Θεός να επέμβει ακαριαίως και να μην αφήσει να δημιουργηθεί το πρόβλημα που συνέβη στην Ταϊλάνδη πριν δέκα χρόνια με το γνωστό Τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές. Είναι αναγκασμένη η Ολυμπιακή επιτροπή να προστατεύσει την ανθρωπότητα. Θα πρέπει να κατανοήσει ο υπουργός μας ότι η αθλητική ισότητα δεν μπορεί να είναι αρωγός στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Είναι ένας ακόμη τρόπος να δείξουμε και στους προγόνους μας τα μεγάλα τους λάθη που αφορούσαν τις επευφημίες και τους κλάδους ελιάς. Και τα λαρύγγια τους χαλούσαν και το πολύτιμο λάδι στερούμασταν. Δηλαδή τι, θα κλείσουμε και τα ελαιοτριβεία;

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

    Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…
  • Περί Μονταζιέρας

    Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …
  • Η φωνή σας

    Γράφει η Χρύσα Μπαΐρα Η φωνή σας… σαν γιασεμιού ευωδιά, μες στα πηχτά σκοτάδια γύρω&…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…