Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Για 4η χρονιά «ένωσαν» Ξάνθη – Άβδηρα – Φέρες οι ποδηλάτες του «Πήγασου»

Για 4η χρονιά «ένωσαν» Ξάνθη – Άβδηρα – Φέρες οι ποδηλάτες του «Πήγασου»

0
pigasos-podilates

Πραγματοποίησαν ποδηλατώντας διαδρομή 161χλμ. και τίμησαν τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Δήμο Μιχαλεντζάκη

Στα πλαίσια της προσκυνηματικής επίσκεψης στην Παναγία Κοσμοσώτηρα Φερών

Διπλό σκοπό είχε η ποδηλατική εξόρμηση του «Πήγασου» Ξάνθης την περασμένη Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, όπου μέλη του συλλόγου έκαναν ποδηλατώντας τη διαδρομή Ξάνθη – Φέρες.

Η παραπάνω ποδηλατική διαδρομή συνολικής απόστασης 161χλμ. πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά και 15 μέλη του ξανθιώτικου συλλόγου συμμετείχαν δίνοντας ένα δυναμικό «παρών» στα ποδηλατικά δρώμενα της ευρύτερης περιφέρειας, συνδέοντας νοητά (και ποδηλατικά) την αφετηρία τους (Ξάνθη), με την εβρίτικη κωμόπολη.

Τίμησαν τον Εβρίτη χρυσό παραολυμπιονίκη Δήμο Μιχλαεντζάκη

pigasos-mixaletzakisΤο ραντεβού των Ξανθιωτών ποδηλατιστών δόθηκε το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, όπου αφού ολοκλήρωσαν τις τελικές προετοιμασίες, η ομάδα των 15 ατόμων – με τη συνοδεία αυτοκινήτου του συλλόγου – ξεκίνησε για το μακρύ ταξίδι. Ευτυχώς για τους συμμετέχοντες ο καιρός ήταν καλός, με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που εναλλάσσονταν από ηλιοφάνεια σε συννεφιά ανά διαστήματα. Περνώντας από διάφορες χαρακτηριστικές τοποθεσίες, όπως τα Άβδηρα, το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, στο Σπαθί της Κομοτηνής και το Φάρο της Αλεξανδρούπολης, όπου έγιναν και οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση αλλά και για να απολαύσουν τα όμορφα τοπία, η ποδηλατική αποστολή τερμάτισε μετά από περίπου 6 ώρες στις Φέρες και συγκεκριμένα στην εκκλησία Παναγία Κοσμοσώτηρα, όπου οι Ξανθιώτες ποδηλάτες έχουν καθιερώσει προσκυνηματική επίσκεψη, όπως έπραξαν και φέτος, πετυχαίνοντας τον πρώτο στόχο που ήταν να τερματίσουν ασφαλείς στον προορισμό και να επισκεφθούν την παραπάνω εκκλησία.

Ο 2ος σκοπός της φετινής εξόρμησης, ήταν η απόδοση σεβασμού και τιμής στον 17χρονο μαχητή της ζωής και Παραολυμπιονίκη Κολυμβητή των 100μ. πεταλούδας στο Ρίο 2016, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, ο οποίος κατάγεται από τις Φέρες κι έτσι υποδέχθηκε την ξανθιώτικη ποδηλατική αποστολή.

Ο «Πήγασος» απένειμε τιμητική πλακέτα στον 17χρονο αθλητή ο οποίος ευχαρίστησε από την πλευρά του τους Ξανθιώτες ποδηλάτες, ενώ παρουσιάστηκε έκπληκτος από την προσπάθεια τους και τη διαδρομή των 161χλμ. που κάλυψαν για να φτάσουν από την Ξάνθη στις Φέρες.

Ο πρόεδρος του «Πήγασου», Τούλης Τσακιρίδης, που έκανε την απονομή δήλωσε: «Όπως όλη η Ελλάδα έτσι και η Ξάνθη χάρηκε ιδιαίτερα και πανηγύρισε την επιτυχία σου και την κατάκτηση του μεταλλίου. Απέδειξες πως θέτοντας στόχους, μπορούμε μέσα από την προσπάθεια να τους πετυχαίνουμε».

Από την πλευρά του ο Εβρίτης Παραολυμπιονίκης είπε: «Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε και με τιμάτε με την παρουσία σας και μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω και να πραγματοποιώ ένα-ένα όλα τα όνειρα μου».

Μαζί με τον Δήμο Μιχαλεντζάκη, στην υποδοχή της αποστολής του «Πήγασου» βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νικόλαος Γκότσης, με τον οποίο υπήρξε μία ουσιαστική συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων για διάφορα ζητήματα, ενώ ο ίδιος απένειμε στους ποδηλάτες αναμνηστική πλακέτα. Η αποστολή των Ξανθιωτών ποδηλατιστών επέστρεψε με το λεωφορείο του Δήμου Αβδήρων, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία για χαλάρωση και ξεκούραση, μετά την ολοκλήρωση της επίπονης διαδρομής, που αποζημίωσε όμως και «γέμισε» με θετική ενέργεια και χαρούμενες στιγμές όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν.

Στις 16 Οκτωβρίου το «3ο Xanthi MTB Race»

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι προετοιμασίες στον ξανθιώτικο ποδηλατικό σύλλογο για το «3ο Xanthi MTB Race», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην Ξάνθη και τα βουνά περιμετρικά της πόλης. Ήδη έχει καθαριστεί μεγάλο μέρος των μονοπατιών και διαδρομών που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στον ποδηλατικό αγώνα βουνού των 33χλμ., ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται και ήδη έχουν ξεπεράσει τις 100, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί όσο πλησιάζει η ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…