Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Απαντήστε μας κ. Δήμαρχε»

«Απαντήστε μας κ. Δήμαρχε»

0
dimotiko sep16

Ομοβροντία ερωτήσεων από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

Δεν έχει άδεια ο τοίχος στα Κοιμητήρια – «Απολογούμενος» ο Α. Κυριακίδης. Το …«διαζύγιο» με τον δήμο Ωραιοκάστρου

Βομβαρδισμό ερωτήσεων και ανακοινώσεων δέχτηκε η δημοτική αρχή κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, για μια σειρά από θέματα της καθημερινότητας, τα περισσότερα εκ των οποίων βλέπουν πρώτα το φως της δημοσιότητας και στην συνέχεια συζητιούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα ανακοινωθέντα….

Την αρχή έκανε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Θ. Ξυνίδης με μια ανακοίνωση – επισήμανση και συγκριμένα με την αναγκαιότητα τροποποίησης της Κανονιστικής για την Π. Πόλη μετά από την απόρριψη της διάταξης που αφορά το Κυβερνείο για ελλιπή νομική αιτιολογία από την Αποκεντρωμένη. Στον …πίνακα των Ανακοινώσεων προστέθηκε και ο κ. Μπένης με την αναφορά του στην ΔΕΥΑΞ και στο θέμα της διαρροής νερού. Συγκεκριμένα ζήτησε να ενημερωθεί αν έχει γίνει κάποια προσπάθεια για έλεγχο των διαρροών με ειδικά μηχανήματα ώστε να σταματήσει η σπατάλη που γίνεται – όπως είπε χαρακτηριστικά. Η δεύτερη ανακοίνωσή του αφορούσε το νοσοκομείο Ξάνθης και συγκεκριμένα ότι δημοσιοποιήθηκε ότι συγκαταλέγεται μέσα στα 50 χειρότερα νοσοκομεία και ότι ο δήμος περί άλλων τυρβάζει ενώ θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί δεδομένου ότι πρόκειται για την υγεία των δημοτών του. Στην συνέχεια ο Νίκος Ανταμπούφης αναφέρθηκε στο εργατικό ατύχημα που είχε υπάλληλος της καθαριότητας και ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες και αν λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας ενώ ευχήθηκε περαστικά στον υπάλληλο, όπως επίσης και ο κ. Κολλάρος.

Δεν έχει άδεια ο τοίχος στα Κοιμητήρια – «Απολογούμενος» ο Α. Κυριακίδης

Το θέμα έφερε στην ώρα των ερωτήσεων ο Θ. Ξυνίδης ζητώντας να πληροφορηθεί αν το τοιχίο που κατασκευάζεται στα Κοιμητήρια έχει άδεια. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης είπε πως ρώτησε του δύο Μηχανικούς Περιβάλλοντος και του είπαν πως δεν απαιτείται έκδοση άδειας και πως στα κοιμητήρια επικρατεί μια ιδιόρρυθμη κατάσταση ενώ πρόσθεσε πως η παρέμβαση έχει την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες από τις συχνές επιθέσεις και κλοπές στον χώρο των Κοιμητηρίων. Υποστήριξε δε πως αυτά δήλωσε σε τοπικό Μέσο και δεν ευθύνεται ο ίδιος αν υπήρξε παρανόηση.

Το «διαζύγιο» με τον δήμο Ωραιοκάστρου

Η ομοβροντία ερωτήσεων συνεχίστηκε από τον κ. Ξυνίδη που ρώτησε μήπως θα πρέπει ο δήμος Ξάνθης να πάρει …διαζύγιο από τον δήμο Ωραιοκάστρου πριν αποκτήσει τα …πολιτισμικά του χαρακτηριστικά ύστερα μάλιστα από την γνωστοποίηση ότι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κλήθηκε να λογοδοτήσει για τις καταστροφές που έκανε ο ίδιος σε κτήρια που θα φιλοξενούσε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα το 2003. Ο δήμαρχος καταδικάστηκε και κλήθηκε να πληρώσει 228.000 ευρώ τα οποία όμως πλήρωσαν οι δημότες Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη που αναφερόταν σε σχετικό δημοσίευμα. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε πως το Μνημόνιο συνεργασίας είναι με τον δήμο Ωραιοκάστρου και όχι με τον δήμαρχο και είναι αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας 2 χρόνων με δημότες του δήμου Ωραιοκάστρου που στηρίζουν τους θεσμούς του δήμου Ξάνθης και κανενός άλλου είδους πολιτική σύμπραξη δεν έγινε. Ο κ. Ξυνίδης συνέχισε καταγγέλλοντας πως ο Γενικός γραμματέας του δήμου Ωραιοκάστρου ανέλαβε να κάνει κάποια σεμινάρια εκπαίδευσης υπαλλήλων του δήμου Ξάνθης χωρίς προηγουμένως να πάρει προσφορές από την τοπική αγορά. Η τελευταία ερώτηση του κ. Ξυνίδης αναφερόταν σε μια ανάρτηση των συμβούλων Λεβέντ, και Ερκάν στα τουρκικά που είχε ως θέμα δηλώσεις του δημάρχου Ξάνθης οι οποίες δημοσιεύονταν σε αθηναϊκό site και σύμφωνα μ’ αυτές ο δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε να μην δεχτεί πρόσφυγες ο δήμος Ξάνθης επειδή έχει μειονοτικό στοιχείο. Ο κ. Ξυνίδης ρώτησε τον δήμαρχο Ξάνθης αν έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις και αν όχι αν έχει προβεί σε μήνυση κατά του Μέσου που τις δημοσίευσε. Ο δήμαρχος απάντησε πως ανέτρεξε στο site όμως οι φερόμενες ως δηλώσεις του είχαν αποσυρθεί, όσο δε στο αν θα κινηθεί δικαστικά αυτό αφορά τον ίδιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…