Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Από μέρα σε μέρα 250 άνεργοι καλούνται για δουλειά στον δήμο Ξάνθης

Από μέρα σε μέρα 250 άνεργοι καλούνται για δουλειά στον δήμο Ξάνθης

0
ergasiako-sep164

Έτοιμη η νέα προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας – Θα προσληφθούν 6.328 συμβασιούχοι σε 34 δήμους – Θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται 250 άνεργοι που θα κληθούν για δουλειά στον Δήμο Ξάνθης. Η προκήρυξη είναι έτοιμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ. Η νέα προκήρυξη αφορά 6.328 θέσεις, οκτάμηνης απασχόλησης, σε 34 δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Από την περιφέρειά μας εντάσσονται οι δήμοι: Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ορεστιάδας.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

• εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

• άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους

• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

• εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Οι υπόλοιποι 274 δήμοι

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους 274 δήμους της χώρας, υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί, από πλευράς των δήμων, η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου εντός του Νοεμβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους μέχρι το τέλος του έτους.

Σε διαβούλευση η προκήρυξη του προγράμματος για 23.000 ανέργους 29 – 64 ετών

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ-ΕΚΤ), ως δικαιούχος της δράσης «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» του λεγόμενου και όπως είθισται «voucher» έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της σχετικής πρόσκλησης.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Η δράση του προγράμματος «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» περιλαμβάνει:

– Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε ειδικότητες κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας

– Πρακτική άσκηση 500 ωρών σε επιχειρήσεις

– Υπηρεσίες συμβουλευτικής

– Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της δράσης

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως και την 1η Οκτωβρίου 2016. Μετά το πέρας της διαβούλευσης, η ΕΥΕ-ΕΚΤ, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια και τις επισημάνσεις που θα υποβληθούν, θα προχωρήσει στην οριστική δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι κλάδοι και οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και απόφοιτους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι άνεργοι θα καταρτιστούν σε κλάδους που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης και είναι οι εξής: Εμπόριο, Logistics, Εργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, που περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης το οποίο ανέρχεται σε 600 € και το επίδομα πρακτικής άσκησης το οποίο ανέρχεται σε 2.000 €. Επίσης θα χορηγείται επιταγή κατάρτισης, που αφορά στην οικονομική αξία ποσού έως 1.155 €, το οποίο αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική – 945 €) και συμβουλευτικής (60 €) καθώς και της πιστοποίησης των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης από τους ωφελούμενους ανέργους (150 €).

Το ποσό αυτό θα ανέλθει στα 1.355 €, στην περίπτωση μετατροπής της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου, σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, της οποίας η διάρκεια δεν θα είναι μικρότερη των 6 μηνών. Η δράση, προϋπολογισμού 89 εκατ. €, θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Τα κριτήρια επιλογής έχουν να κάνουν με τη διάρκεια της ανεργίας, το συνολικό εισόδημα, την προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, την αναπηρία, καθώς και την ύπαρξη προστατευόμενου/ων τέκνου/ων ΑμεΑ. Πληροφορίες θα παρέχονται από την ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr.

Ευκαιρίες απασχόλησης για 1.400 άνεργους νέους από τον ΣΒΒΕ

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και στην περιφέρειά μας

Η αποζημίωση για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι πέντε ευρώ, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης τρία ευρώ

Ευκαιρίες απασχόλησης για 1.400 άνεργους νέους, 18 έως 24 ετών στη Βόρεια Ελλάδα, ενεργοποιεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), συμμετέχοντας ως συνδικαιούχος σε δύο πράξεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (μαζί με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι πέντε ευρώ, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης τριών ευρώ. Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών, που πληρούν τους όρους που περιγράφονται στην πρόσκληση. Οι δύο πράξεις αφορούν την κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική υποστήριξη των νέων, αφενός στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics και αφετέρου στο εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής. Πρόκειται για ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που απευθύνεται: (α) σε 500 ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics και (β) σε 900 ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων. Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ωρών, εκ των οποίων 120 ώρες αφορούν θεωρητική κατάρτιση και οι 260 ώρες πρακτική άσκηση. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συνεχίζεται έως τις 5 Οκτωβρίου και γίνεται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου στο διαδίκτυο: www.sbbe-edu.gr. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές ανέργων στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας

Πρόσκληση για την εγγραφή και επικαιροποίηση των στοιχείων τους για άνεργους νέους ηλικίας 25-29 ετών στα μητρώα του ΟΑΕΔ μέχρι 6 Οκτωβρίου 2016 προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας, εξέδωσε ο Οργανισμός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι νέοι ηλικίας 25-29 ετών, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, καλούνται να προσέλθουν στα ΚΠΑ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, από σήμερα έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, για να εγγραφούν στο Μητρώο ανέργων ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα: «Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας τεσσάρων μηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…