Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλοκαιρινοί κεφτέδες με πιπεριές, ντομάτα & φέτα

Καλοκαιρινοί κεφτέδες με πιπεριές, ντομάτα & φέτα

0
keftedes-kalokairinoi

-20 κεφτέδες έτοιμους τηγανισμένους

-1 κιλό κρεμμύδια

-6 πιπεριές (βάλτε κόκκινες, κίτρινες, ό,τι σας αρέσει)

-300 γραμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

-300 γραμ. φέτα θρυμματισμένη

-50 γραμ. κάπαρη

-5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

-μισό ματσάκι μαϊντανό

-λίγο φρέσκο ή αποξηραμένο δυόσμο

-1 κούπα ελαιόλαδο

-αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν τελείως, περίπου 10 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αν χρειάζεται και ρίχνουμε τις πιπεριές. Κάνουμε το ίδιο όπως τα κρεμμύδια, θα πάρει όμως λίγο παραπάνω χρόνο.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί ή πυρέξ, απλώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια με τις πιπεριές. Τοποθετούμε στη σειρά τα κεφτεδάκια και ρίχνουμε διάσπαρτα τα ντοματίνια, την τριμμένη φέτα και την κάπαρη που έχουμε ξαρμυρίσει πολύ καλά. Προσθέτουμε από πάνω τα φυλλαράκια της φρέσκιας ρίγανης και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι γιατί έχουμε τη φέτα και την κάπαρη) και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυράκι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…