Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Έτρεξαν πλάι στο κύμα και απόλαυσαν τα όμορφα τοπία στα παράλια Ξάνθης – Καβάλας

Έτρεξαν πλάι στο κύμα και απόλαυσαν τα όμορφα τοπία στα παράλια Ξάνθης – Καβάλας

0
waverunning-16-2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για 3η συνεχή χρονιά ο αγώνας «Waverunning 2016» στην παραθαλάσσια διαδρομή Αρχαία Άβδηρα – Κεραμωτή

Ικανοποίηση από τους δρομείς αλλά και τους διοργανωτές που ανανέωσαν το ραντεβού για… το επόμενο καλοκαίρι

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, δεκάδες δρομείς από τη Β. Ελλάδα και όχι μόνο, συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου «Waverunning 2016», σε μία επιτυχημένη διοργάνωση η οποία καθιερώνεται πλέον ως το καλοκαιρινό «ραντεβού» των δρομέων μιας και σημειώνει ανοδική πορεία και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αθλητικό και όχι μόνο.

Η διοργάνωση αφορά αγώνα δρόμου απόστασης 28χλμ., με τη διαδρομή να ξεκινάει από τα Αρχαία Άβδηρα και να καταλήγει στην Κεραμωτή, με τους συμμετέχοντες να τρέχουν παραθαλάσσια «πλάι στο κύμα», απολαμβάνοντας τα όμορφα τοπία σε μεγάλο μέρος των παραλιών του Νομού Ξάνθης και της Καβάλας, αλλά και στο Δέλτα του Νέστου και της ευρύτερης περιοχής, μιας και η διαδρομή περνάει και από το προστατευόμενο Μεγάλο Δάσος (Κοτζά Ορμάν).

Εκτός του μεγάλου αγώνα των 28χλμ πραγματοποιούνται δύο παράλληλες διαδρομές μικρότερων αποστάσεων (5 και 10χλμ.), ώστε οι συμμετέχοντες να επιλέξουν ανάλογα τις δυνατότητες τους, ενώ πραγματοποιείται και παιδική διαδρομή, στο camping της Κεραμωτής όπου μικρά παιδιά παίρνουν μέρος σε αγώνα 500 μέτρων ώστε να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο τρέξιμο και τον αθλητισμό, αλλά και να ζήσουν την εμπειρία της διοργάνωσης. Οι διοργανωτές εξάλλου, εκτός του αθλητικού χαρακτήρα έχουν προσδώσει στο «Waverunning» και άλλα στοιχεία, για την προστασία του περιβάλλοντος και τον καθαρισμό των παραλιών. Και φέτος εξάλλου στα πλαίσια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε καθαρισμός παραλίας (του Μοναστηρακίου Κεραμωτής), με τη βοήθεια των εθελοντών του Waverunning.

«Θετικός ο απολογισμός από οργανωτικής πλευράς με θετικά σχόλια από τους δρομείς»

Ο εκ των διοργανωτών του «Waverunning», Ηλίας Γερμαντζίδης, μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας στο «Ε» έκανε τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης.

Ο Ξανθιώτης δρομέας μεταξύ άλλων σημείωσε:

Η.Γ.: «Και φέτος πήγαμε πολύ καλά από οργανωτικής πλευράς, μιας και δεν προέκυψαν προβλήματα με τον αγώνα, ενώ στο τέλος δεχθήκαμε δεκάδες θετικά σχόλια και ευχαριστίες, κάτι που σημαίνει ότι όσοι συμμετείχαν έμειναν ικανοποιημένοι από την εμπειρία. Ο αγώνας Waverunning εξάλλου είναι μοναδικός στο είδος του αφού γίνεται σε παραθαλάσσια διαδρομή, με τους δρομείς να έχουν την ευκαιρία να τρέξουν με αθλητικά παπούτσια ή και με γυμνά πόδια, ενώ εάν κουραστούν ή θέλουν να δροσιστούν μπορούν να κάνουν μία βουτιά στη θάλασσα που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα δίπλα τους. Σε γενικές γραμμές υπήρξε ένα πολύ ωραίο κλίμα, με τους 180 περίπου δρομείς που πήραν συνολικά μέρος (35 στον μεγάλο αγώνα – 70 στα 10χλμ. – 60 στα 5χλμ. – συν οι συμμετοχές στον παιδικό αγώνα) να ολοκληρώνουν με επιτυχία, με ελάχιστες εγκαταλείψεις.

Ευχάριστο επίσης ήταν το ότι τον αγώνα παρακολούθησαν φέτος περισσότεροι θεατές, από τους οποίους οι περισσότεροι περίμεναν στον τερματισμό στο beach bar «Παραλία» Κεραμωτής, για να χειροκροτήσουν τους δρομείς, ενώ πολλοί μας ρωτούσαν για τη διοργάνωση και έδειξαν ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος σε κάποια από τις διαδρομές την επόμενη χρονιά. Εξάλλου στον τερματισμό τους συμμετέχοντες περίμενε δροσερό καρπούζι, καριόκες και άλλα γλυκίσματα, αλλά και μπύρες και αναψυκτικά για να δροσιστούν και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους οι δρομείς».

Καθιερώνεται και εξελίσσεται το «Waverunning»

Καθώς ο αγώνας Waverunning καθιερώνεται και εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, οι διοργανωτές βρίσκουν και αρκετούς υποστηρικτές στην προσπάθεια τους, όπως ο Φορέας Διαχείρισης Νέστου-Ισμαρίδας-Βιστονίδας, το λιμενικό τμήμα Κεραμωτής με την παρουσία του προϊσταμένου, το ΚΤΕΛ Καβάλας, το κτήμα Κυριακού με τα άλογα που συνόδευσαν τους αθλητές στην εκκίνηση δίνοντας ένα όμορφο χρώμα, ιδιώτες βαρκάρηδες που βρισκόταν κοντά στις ακτές παράλληλα στη διαδρομή, αλλά και πολλοί ιδιώτες και φυσικά οι εθελοντές που συμμετέχουν ενεργά από διάφορα πόστα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η διοργάνωση εντάχθηκε φέτος στο πρόγραμμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές της περιοχής, προσελκύοντας δρομείς και θεατές, ενώ να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ».

Φέτος εξάλλου ο αγώνας απέκτησε διεθνή χαρακτήρα μιας και υπήρξε η συμμετοχή ενός Ισπανού δρομέα(!), ο οποίος βρισκόταν στη Βουλγαρία και ενημερώθηκε για το Waverunning, όπου έτρεξε, προτού επιστρέψει στην πατρίδα του.

Όσον αφορά τους τρεις πρώτους του αγώνα των 28χλμ., 1ος τερμάτισε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο γνωστός Καβαλιώτης δρομέας Νίκος Σιδερίδης με χρόνο 2.02’, κατεβάζοντας κατά έξι λεπτά το ρεκόρ της διοργάνωσης, 2ος ήταν ο Δημήτρης Φούκας από τη Χρυσούπολη με χρόνο 2.08’, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιώργος Αμοιρίδης από τη Χρυσούπολη, με τον 21χρονο δρομέα να τερματίζει σε 2.15΄.

Ο Ηλίας Γερμαντζίδης κλείνοντας τις δηλώσεις του υπογράμμισε πως:

Η.Γ.: «Μετά από πολύμηνες προετοιμασίες και αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αγώνας, θα απολαύσουμε λίγο καιρό ξεκούρασης κι έπειτα θα ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τον αγώνα του επόμενου έτους, όπου σκεφτόμαστε να πραγματοποιήσουμε και ορισμένες αλλαγές. Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες δρομείς, τους εθελοντές μας και όσους μας βοήθησαν και μας στήριξαν για να πραγματοποιήσουμε τη διοργάνωση»

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…