Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Αναμένεται η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για τις 250 προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

Αναμένεται η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για τις 250 προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

0
ergasia-aug161

Σήμερα τα αποτελέσματα για 3.737 προσλήψεις σε δήμους από τον ΟΑΕΔ

Σήμερα Τετάρτη, 17 Αυγούστου αναρτώνται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ( OAED.GR στην ενότητα «Προγράμματα Απασχόλησης – Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα»), ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, για 3.737 θέσεις εργασίας σε 17 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας -Α’ κύκλος καθώς και ο Πίνακας Αποκλειόμενων, στο πλαίσιο του ίδιου Προγράμματος.

Αναμένεται η προκήρυξη για τους 34 δήμους

Στο μεταξύ,όλα είναι έτοιμα για να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 34 δήμους μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ξάνθης. Από το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ξάνθης έχουν οριστικοποιηθεί οι θέσεις και τα έργα για τις 250 8μηνες συμβάσεις και μέσα στον Αύγουστο πρόκειται να βγει η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά 12.656 ανέργους στους δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, και Χαλκηδόνας.

Από αυτούς οι μισοί (6.328) θα απασχοληθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 6.328 άτομα και μόλις λήξει το οκτάμηνο, δηλαδή στα μέσα του 2017 θα προσληφθούν επίσης στους ίδιους δήμους άλλα 6.328 άτομα.

Διαγωνισμός για 1.660 μονίμους στα νοσοκομεία

Στην τελική ευθεία η προκήρυξη

Tην ερχόμενη εβδομάδα καταφθάνει στο ΑΣΕΠ η νέα προκήρυξη του υπουργείου Υγείας με την κατανομή των 1.660 θέσεων μονίμων σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι προσλήψεις στην Υγεία θα δρομολογηθούν εντός του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καλυφθούν έως το τέλος του έτους τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο θα ζητήσει από το ΑΣΕΠ (για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών) η πλειονότητα των θέσεων να καλυφθεί από τους επιλαχόντες του πίνακα κατάταξης των δύο προηγούμενων διαγωνισμών στην Υγεία, που πραγματοποιήθηκαν το 2015 (προκηρύξεις 4Κ και 5Κ). Για να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία σε πρώτη φάση η κάλυψη των κενών θα γίνει από τους επιλαχόντες των δυο προηγούμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ για το 2015 (προκηρύξεις 4Κ και 5Κ). Για τις υπόλοιπες θέσεις, πλην νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που δεν θα καλυφθούν από τους επιλαχόντες προηγούμενων διαγωνισμών, το ΑΣΕΠ θα προκηρύξει άμεσα νέο διαγωνισμό, για τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Διαγωνισμός για 600 νέους οπλίτες με τριετή σύμβαση

Προκήρυξη για την πρόσληψη 600 μάχιμων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η προκήρυξη αφορά προσωπικό με συμβάσεις διάρκειας τριών ετών. Εντάσσεται, δε, στην πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Καμμένου, να ενισχύσει -παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- μέσα στο 2016 τις Ένοπλες Δυνάμεις με την ανακατάταξη 1.000 ήδη υπηρετούντων για βραχεία περίοδο χρόνου. Αναλυτικότερα, η απόφαση προβλέπει την κάλυψη 600 θέσεων στον Στρατό Ξηράς, 200 στο Ναυτικό και 200 στην Πολεμική Αεροπορία. Η πρώτη προκήρυξη που αφορά τον Στρατό Ξηράς προβλέπει την πρόσληψη:

• 300 ατόμων στις Ειδικές Δυνάμεις

• 160 ατόμων στο Πεζικό

• 50 ατόμων στο σώμα Τεθωρακισμένων

• 60 ατόμων στο Πυροβολικό, και

• από 15 άτομα στο σώμα Μηχανικών και στις Διαβιβάσεις, αντίστοιχα.

Όλοι οι ΟΒΑ θα προσληφθούν σε μάχιμα καθήκοντα («ειδικότητες μαχητή») σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο, της ΑΣΔΕΝ στα νησιά Αιγαίου και της 1ης ΜΠ στη Μακεδονία. Δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους, ενώ οι έφεδροι εξαιρούνται του διαγωνισμού. Εν αναμονή έγκρισης Σύμφωνα με στελέχη του ΓΕΣ, η προκήρυξη βρίσκεται υπό επιτελική επεξεργασία των ειδικοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν δυνατότητα ανακατάταξης θα δοθεί και σε εφέδρους αμέσως μετά την εκπλήρωση της θητείας τους. Εξάλλου, το σχέδιο της προκήρυξης θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από τον νομικό όσο και από τον οικονομικό σύμβουλο της υπηρεσίας, ώστε να προληφθούν τυχόν ασάφειες. Σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, οι οπλίτες και οι έφεδροι που επανακατατάσσονται ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έχουν τα ίδια δικαιώματα από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης, όπως και οι μόνιμοι στρατιωτικοί, και τοποθετούνται σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εκπληρώνουν διεθνείς υποχρεώσεις.

730 προσλήψεις εφοριακών και πτυχιούχων Πληροφορικής

Την πρόσληψη 730 Ελεγκτών Εφοριακών και πτυχιούχων Πληροφορικής δρομολογεί άμεσα η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Η υπηρεσία αναμένει την έγκριση του αιτήματος που έχει ήδη καταθέσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κάλυψη των θέσεων ύστερα από γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Στόχος της Γ.Γ. είναι η ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού, προκειμένου από το 2017 να μπορούν να λειτουργήσουν περισσότερα συνεργεία. Τις θέσεις των εφοριακών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα είναι οι περισσότερες, θα καταλάβουν πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και, συγκεκριμένα, νομικών και οικονομικών σχολών και τμημάτων με ή χωρίς εργασιακή εμπειρία. Όπως και σε προηγούμενους διαγωνισμούς, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν, επίσης, διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και εμπειρία στο Φορολογικό Δίκαιο, στην Πολιτική Δικονομία, στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, στην Ελεγκτική ή στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική. Επιπλέον, ζητούνται γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου και πολύ καλή γνώση της αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας. Εξάλλου, θα πρέπει να διαθέτουν και μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας στα αντικείμενα: Φορολογικό Δίκαιο, Πολιτική Δικονομία, Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, Ελεγκτική, Λογιστική ή Χρηματοοικονομική και διετή εμπειρία στα παραπάνω αντικείμενα.

Δύο νέα προγράμματα για 13.000 άνεργους νέους

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αφορούν την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Οι δράσεις αφορούν 13.000 ανέργους, εκ των οποίων οι 10.000 ηλικίας από 18 έως 24 ετών και οι 3.000 από 24 έως 29 ετών

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει ημερήσια αποζημίωση ύψους 18 ευρώ και 21 ευρώ αντίστοιχα. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) προκηρύσσει άμεσα δύο νέα προγράμματα για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ). Οι δράσεις αφορούν 13.000 άνεργους νέους, εκ των οποίων οι 10.000 ηλικίας από 18 έως 24 ετών και οι 3.000 ηλικίας 25 έως 29 ετών, κατόχους απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου ή ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ) που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Τα προγράμματα έχουν διάρκεια τέσσερις μήνες και περιλαμβάνουν την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις με επίβλεψη, στον χώρο εργασίας. Εν όψει της προκήρυξης της σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης ο ΟΑΕΔ καλεί: • Τους ήδη εγγεγραμμένους άνεργους νέους στο Μητρώο Ανεργίας έως 29 ετών, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους και, ειδικότερα, τις ειδικότητες, στις οποίες επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην Ενότητα «Επιθυμητή Απασχόληση», είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες με τη χρήση κλειδαρίθμου μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, είτε σε συνεργασία με τον εργασιακό σύμβουλο στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, και • Όλους τους ενδιαφερόμενους ανέργους νέους, οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, να προσέλθουν στα ΚΠΑ2, προκειμένου να εγγραφούν και να πραγματοποιήσουν συνάντηση με εργασιακούς συμβούλους, ώστε να περάσουν από τη διαδικασία της Εξατομικευμένης Προσέγγισης και να συντάξουν Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Αντιστοίχως, οι επιχειρήσεις και οι ΚΟΙΝΣΕΠ που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr) από τις 22 Αυγούστου 2016. Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν ωφελούμενο, εφόσον διαθέτει προσωπικό έως τρία άτομα, για δύο ωφελούμενους όταν έχει προσωπικό τέσσερα με εννέα, και για τρεις ωφελούμενους, όταν το προσωπικό της κυμαίνεται από δέκα έως 19 άτομα. Επιχειρήσεις που απασχολούν 20 έως 30 εργαζόμενους μπορούν να αιτηθούν πέντε ωφελούμενους, με 31 έως 50 εργαζόμενους οκτώ ωφελούμενους και για άνω των 50 εργαζομένων δέκα ωφελούμενους. Προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης στο χρονικό διάστημα των 30 ημερολογιακών ημερών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στους ασκούμενους ηλικίας 18-24 ετών ημερήσια αποζημίωση ύψους 18 ευρώ και στους ασκούμενους ηλικίας 25-29 ετών ύψους 21 ευρώ. Παράλληλα, θα παρέχει και την ασφαλιστική τους κάλυψη. Η εργασιακή εμπειρία ορίζεται στις έξι ώρες ημερησίως για πέντε ημέρες την εβδομάδα. Μετά το πέρας της τετράμηνης εργασιακής εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας διάρκειας 8 μηνών, το οποίο θα προκηρυχθεί πριν από τη λήξη της πρακτικής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

12 εποχικές προλήψεις στον δήμο Ξάνθης

Για την Υπηρεσία Καθαριότητας Υποβολή δικαιολογητικών έως τις 9 Μαΐου Ο δήμος Ξάνθης ανακο…