Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Χαρείτε, εδανείσθημεν

Χαρείτε, εδανείσθημεν

0
forologia-thanatos


Ως Έλληνες πετάμε πλέον στα σύννεφα. Δανειστήκαμε κι άλλα λεφτά. Μας έκριναν άξιους να μας ξαναδώσουν άλλα δέκα και μισό δισεκατομμύρια. Τα οκτώ θα τα κρατήσουν για προηγούμενο χρέος και σε μας θα δώσουν τα υπόλοιπα δυόμιση που θα χρωστάμε επί πλέον.

Φοβερή επιτυχία, αυξήσαμε το χρέος κατά δυόμιση δισεκατομμύρια και πανηγυρίζουμε μέσα στη καλή χαρά. Τόση εξυπνάδα μας διακατέχει, τόσο φλογερό πάθος για χρήμα και φλυαρία. Αρκεί να είναι σε δις, με σκέτα εκατομμύρια δεν ασχολούμαστε καν, πλέον. Δεν έχουμε σκεφθεί πως θα ξαναλειτουργήσουν τα δεκάδες κλειστά εργοστάσια κοντά στη Ριτσώνα της Χαλκίδας και τα δεκάδες κουφάρια βιομηχανικών κτιρίων στην περιοχή της Λάρισας, για κείνο που είμαστε περιχαρείς και περίγελοι είναι τα νέα δάνεια με ρήτρα Ελληνικού εδάφους. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα πρώην εδάφη σου.

Κι από πάνω νάτος κι ο τσονάτος, ο κοτσανάτος ο εφοριακός. Ααα, το κράτος πρέπει να πάρει τα λεφτά του, είναι παλιά συνήθεια αυτή κι επειδή δεν υπάρχουν λεφτά θα παίρνει από δω και πέρα τομάρια, θα γίνεται ένα ούτως ειπείν απλό, καλοσυνάτο και γρήγορο ξετομάριασμα. Ξέρεις τι κέρδη έχει σήμερα το εμπόριο δερμάτων; Άλλo να σου λέω κι άλλο να κάνεις μόνος σου τον λογαριασμό. Κατ αρχήν θα μειώσουν την ανεργία, τόσους και τόσους εκδοροσφαγείς θα χρειαστεί το σύστημα. Άλλος θα σφάζει, άλλος θα ξετομαριάζει, άλλος θα εξετάζει τα εντόσθια και άλλος θα αναπέμπει δεήσεις προς την ιεράν Κυβέρνηση για τα όσα θαυμαστά μας χαρίζει κάθε μέρα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους αυτούς τους θριάμβους θα πρέπει να είναι η ταξική πάλη του εκλεκτού και φιλοσόφου θα έλεγα, Βουλευτού κ. Κυρίτση του Α! του Πορφυρογένητου. Φοβερό παλικάρι έστω κι αν λένε ότι χρήζει ιατρικής υποστήριξης ενός διακεκριμένου ψυχιάτρου. Άστους να λένε, εμείς το καθήκον μας, κάθε μέρα και μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε σπληνάντερα και κοκορέτσια, από πέντε έως εκατόν πέντε ετών σφάγια.

Τώρα, αν δεν μας αρέσει αυτό το σύστημα μπορούμε να αποταθούμε στον Βασιλέα Κωνσταντίνο για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση. Τσάκ μπάμ. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει κουταλιά. Κουστουμάτος άνθρωπος, πολύτεκνος και άεργος αναντάμ παπαντάμ. Ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του πείνασαν ποτέ από το 1967 και μετά που τον χάσαμε μέσα από τα χέρια μας. Καλός γνώστης της Ελληνικής γλώσσης πέραν της άγνοιας κάποιων ρημάτων, ουσιαστικών και επιθέτων και με μία επιλεκτική μνήμη για τα γεγονότα της εποχής εκείνης. Δεν θυμάμαι, δεν μου είπαν, δεν πληροφορήθηκα, δεν έμαθα, δεν υπάρχει ανάγκη συγγνώμης πλέον. Το ηθικόν μέρος είναι τοις πάσι γνωστόν ότι ουδέποτε αφορούσε το άφθαστο μεγαλείο ενός Άνακτος. Το γκόλφ, το τένις, η ιππασία, η δειλία και το φουά γκρά, ενέπιπταν πάντα στα καθημερινά ενδιαφέροντα των συγχρόνων εστεμμένων. Όλους τους βρίσκει συμπαθέστατους, από τον Καραμανλή, μέχρι τον Παπανδρέου, τον Φλωράκη και τον Τσίπρα. Μεγάλη καρδιά σου λέω.

Παραλίγο να μας έπειθε ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ότι είναι και κομμουνιστής, λίγο έλειψε, να, τόσο δα. Μεταξύ μας, τον ψιλοδιέπει μια τέτοια κλίση αφού προτιμάει το καυτό κρατικό χρήμα από αυτό των επιχειρήσεων και του ρίσκου. Ρε, μπας κι είναι γραμμένος ο Μεγαλειότατος σε καμιά ΚΟΒΑ και δεν το ξέρουμε ούτε εμείς, ούτε ο ίδιος; Κάλιο χίλια και στο χέρι παρά πέντε και καρτέρει. Η σοφή άποψη των σύγχρονων Βασιλέων. Για ψήφο ο Κωνσταντίνος ούτε λόγος να γίνεται, δήλωσε ότι δεν ψήφισε ποτέ. Όχι, δεν κατρακύλησε σε τέτοιο σημείο όπως ακόμη και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης. Απεχθάνεται ίσως τις δημοκρατικές διαδικασίες πλην εκείνων που θα τον ξαναέκαναν Βασιλιά, αλλιώς, μακριά από τις κάλπες. Μη, τζιζ. Και έχει δίκιο, δεν είναι πολίτευμα αυτή η Δημοκρατία. Άστα να πάνε στο διάολο, άστα να πάνε.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…