Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πέντε ώρες στο… ‘’κόκκινο’’ το Δημοτικό Συμβούλιο

Πέντε ώρες στο… ‘’κόκκινο’’ το Δημοτικό Συμβούλιο

0
benis dremsizis-dimotiko

Επανήλθε ο Δ. Μπένης με το θέμα Σαββιδάκη – Διακοπή της συνεδρίασης για να… ηρεμήσουν τα πνεύματα

‘’Ξεσπάθωσε’’ ο Θ. Ξυνίδης για τα γραφεία των παρατάξεων – Αδικαιολόγητη αναστάτωση χαρακτήρισε ο Δήμαρχος το θέμα για το κτήριο του 2ου-3ου Γυμνασίου

Για τρίτη φορά συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα με τα cd και την συναυλία Σαββιδάκη μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο Δημήτρης Μπένης. Για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό ο έλεγχος χάθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και η αίθουσα έγινε ‘’αρένα’’ μεταξύ Μπένη – Δημαρχόπουλου – Χατζηεφραιμίδη και Ξυνίδη.

Στον Εισαγγελέα προτείνει ο Δήμαρχος να κατατεθούν τα στοιχεία εφόσον υπάρχουν

Η ένταση προκλήθηκε μετά την προτροπή του Δημάρχου να μην δοθεί ο λόγος στον κ. Μπένη μετά την απάντηση που του έδωσε. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση κατηγόρησε τον κ. Δρεμσίζη και επικράτησε πανικός, με τον κ. Δημαρχόπουλο να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο Δήμαρχος Ξάνθης, και εν συνεχεία ο κ. Χατζηευφραιμίδης ως πρόεδρος τότε του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, θεώρησαν ότι όλα τα στοιχεία είναι νόμιμα. Ως γνωστόν, η αντιπολίτευση κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι εμφάνισε τη συναυλία του καλλιτέχνη τα Χριστούγεννα ως δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα έχει αγοράσει cd με βιβλίο του ίδιου καλλιτέχνη για τους παιδικούς σταθμούς. Ο πρώτος γύρος της αντιπαράθεσης Μπένη – Χατζηεφραιμίδη έληξε με ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, ενώ όταν επέστρεψαν ο Δ. Μπένης ανέφερε πως στις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί, αποφασίστηκε η αγορά 520 cd, ενώ την επόμενη μέρα εμφανίζεται να εγκρίνεται από την σχετική επιτροπή η αγορά με προσφορά του Γιάννη Σαββιδάκη ακριβώς στο ποσό των 4.409 ευρώ που είχε αποφασιστεί. Τέλος, όπως ανέφερε, πολύ πριν από αυτή την ημερομηνία το Κέντρο Πολιτισμού είχε αποφασίσει να φέρει τον Γ. Σαββιδάκη χωρίς κόστος στην πόλη, συμπληρώνοντας ότι αυτή η ανακολουθία είναι μεμπτή, καθώς αν είχε αμοιφθεί με αυτό το ποσό για τη συναυλία δεν θα είχε μιλήσει κανείς. Από την πλευρά του ο κ. Χατζηεφραιμίδης αντέτεινε ότι ο Δ. Μπένης έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και ότι εφόσον πιστεύει πως υπάρχει κάτι παράνομο μπορεί να προσφύγει στον Εισαγγελέα.

Στο προσκήνιο και πάλι τα γραφεία των παρατάξεων

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης από την παράταξη Μπένη και το θέμα των γραφείων των δημοτικών παρατάξεων, μετά τη διαμάχη Ξυνίδη-Ανταμπούφη για το θέμα. Η παράταξη Μπένη ρώτησε αν το επίμαχο γραφείο προορίζεται τελικά για όλες τις παρατάξεις, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να συνυπάρξουν έξι παρατάξεις. Το λόγο πήρε και ο Νίκος Ανταμπούφης που σημείωσε ότι κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει δημόσια την παραχώρηση γραφείων για τις παρατάξεις, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη. Ακολούθησε κόντρα μεταξύ Ξυνίδη και Ανταμπούφη για άλλη μια φορά, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι μπήκε αυθαίρετα στα γραφεία, ξήλωσε τα εμβλήματα του συνδυασμού και είχε πρόσβαση σε έγγραφα, με αποτέλεσμα να αναβιώσει η διαμάχη που υπάρχει.

Υπερβολικό χαρακτήρισε ο Δήμαρχος το έγγραφο για το 2ο-3ο Γυμνάσιο

Καθησυχαστικός ήταν ο Δήμαρχος Ξάνθης σε ερώτηση του Ιπ. Καμαρίδη για το θέμα της επικινδυνότητας ή μη του κτιρίου στο 2ο-3ο Γυμνάσιο μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από το έγγραφο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών για την ακαταλληλότητα του κτιρίου. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως «υπερβολικό» το έγγραφο που έφτασε στο σχολείο, με τις τεχνικές υπηρεσίες να κάνουν λόγο ακόμη και για νέο κτήριο, αλλά πρόσθεσε ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν έπρεπε να δημιουργηθεί αυτός ο θόρυβος και ότι αναζητούνται λύσεις για την συντήρηση του σχολείου που έχει τα γνωστά προβλήματα. Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν όταν έπεσε ένα παράθυρο του σχολείου, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει ζήτημα εκκένωσης και ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν.

Δεν συμφέρει η αγορά μόνιμου ηχητικού εξοπλισμού στο Αμφιθέατρο

Σε απάντηση της ερώτησης που έθεσε η παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» για το κατά πόσο συμφέρει τον δήμο Ξάνθης να ενοικιάζει τον ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό για τις εκδηλώσεις στο Αμφιθέατρο, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού απάντησε ότι και ο ίδιος είχε σκεφθεί όταν ανέλαβε ακριβώς το ίδιο. Όπως τον ενημέρωσαν, το κόστος για την αγορά του εξοπλισμού είναι μεγάλο, απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου (Καρναβάλι, Γιορτές Π. Πόλης) και επιπρόσθετα θα πρέπει μετά από επτά ή οκτώ χρόνια να αλλάζει και πάλι για να εκσυγχρονίζεται. Η κα Μιχαλοπούλου σημείωσε ότι αντιμετώπισε το θέμα στις πρόβες των σχολικών θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, όπου τα παιδιά δεν μπορούσαν να έχουν την απαραίτητη κάλυψη.

Για το επόμενο έτος το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης

Σε ερώτηση της ίδιας παράταξης για το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης απάντησε ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Θεοδωρίδης, αναφέροντας ότι το Πρόγραμμα έχει σταματήσει, καθώς υπήρχε ζήτηση μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο είχε μόνο τρία παιδιά. Σημείωσε όμως ότι έχουν βρεθεί ήδη κάποια κτήρια που μπορούν να στεγάσουν τις δραστηριότητες και από το επόμενο έτος θα γίνει προσπάθεια για επανέναρξη του Προγράμματος.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…