Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπράουνις με παγωτό καϊμάκι και βατόμουρα

Μπράουνις με παγωτό καϊμάκι και βατόμουρα

0
brownies-pagoto

Για το μπράουνις

-275γρ. Κουβερτούρα, σε κομματάκια

-175γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

-4 αβγά

-125γρ. ζάχαρη

-100γρ. Φαρίνα

Για το παγωτό

-1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι

-650 ml γάλα

Για τη διακόσμηση

-1 κεσεδάκι βατόμουρα

-ζάχαρη άχνη

Ετοιμάζετε πρώτα το Παγωτό με γεύση Καϊμάκι, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε να παγώνει στην κατάψυξη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα μέσα στο ελαιόλαδο.

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με τον αβγοδάρτη, αδειάζετε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη Φαρίνα, ρίχνοντάς τη από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ντύνετε το ταψάκι σας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο. Ξεφουρνίζετε, τραβάτε το γλυκό μαζί με το χαρτί ψησίματος και αφήνετε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει καλά, μεταφέρετε το μπράουνις σε πιατέλα και το κόβετε οριζόντια στη μέση. Απλώνετε πάνω στο κάτω φύλλο το μισοπαγωμένο παγωτό και σκορπάτε μερικά βατόμουρα εδώ κι εκεί. Σκεπάζετε με το πάνω φύλλο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτου και το βάζετε να παγώσει στην κατάψυξη. Όταν θέλετε να σερβίρετε αφήνετε 5 λεπτά το γλυκό εκτός ψυγείου, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και διακοσμώντας με λίγα βατόμουρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…